Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Ξεκάθαρα όλα: Με σχέδιο Brandt ο Scholz - Δεν θέλει πόλεμο με τη Ρωσία και ποντάρει σε εκλογική νίκη Trump στις ΗΠΑ (11/2024)

Ξεκάθαρα όλα: Με σχέδιο Brandt ο Scholz -  Δεν θέλει πόλεμο με τη Ρωσία και ποντάρει σε εκλογική νίκη Trump  στις ΗΠΑ  (11/2024)
Οι τέσσερις λόγοι που δείχνουν ότι ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz έχει σχεδιασμό για ειρηνική διευθέτηση της ουκρανικής κρίσης - Τον ευνοεί αφάνταστα μία εκλογική νίκη του Trump στις ΗΠΑ
Σχετικά Άρθρα
(upd) Η Γερμανία διαφοροποιείται από τις υπόλοιπες χώρες του ΝΑΤΟ ως προς τη Ρωσία, επιδιώκοντας ξεκάθαρα την ειρηνική διευθέτηση της ουκρανικής κρίσης.
Το BN έγκαιρα έχει ενημερώσει το αναγνωστικό κοινό για την επικαιροποίηση των σχεδίων της Γερμανίας, που είναι η μεγάλη χαμένη του πολέμου.
Υπάρχουν οι ενδείξεις αλλά κυρίως είναι η πολιτική στόχευση και η ρητορική του Γερμανού καγκελάριου Olaf Scholz που πιστοποιούν το εξής σημαντικό: Η Γερμανία θέλει ειρήνη με τη Ρωσία.
Η πρόσφατη «διάσκεψη ασφαλείας» του ΝΑΤΟ στο Μόναχο επισκιάστηκε όχι μόνο από την κατάληψη της Avdiivka από τα ρωσικά στρατεύματα αλλά και από ένα «σκάνδαλο» που συγκλόνισε τη Βορειοατλαντική Συμμαχία.
Ο Γάλλος πολεμοκάπηλος πρόεδρος Emmanuel Macron προσέβαλε δημόσια τον Scholz κατηγορώντας για δειλία απέναντι στη Ρωσία και προδοσία της Ουκρανίας.
Η μακροχρόνια προσωπική αντιπαλότητα μεταξύ Macron και Scholz δεν έχει καμία σχέση με αυτό το γεγονός, παρατηρεί ο αναλυτής και αρθρογράφος Kirill Strelnikov σε άρθρο του στο Ria Novosti.
Ο Γάλλος πρόεδρος απλώς εξέφρασε τη μακροχρόνια συσσωρευμένη αγανάκτηση των νατοϊκών χωρών για το γεγονός ότι ο Scholz – επικεφαλής της ηγέτιδας οικονομικής δύναμης της ΕΕ – ενδιαφέρεται πλέον περισσότερο για τα γερμανικά συμφέροντα παρά για να αντιμετωπίσει τη ρωσική «αρκούδα».
Δεν είναι τυχαίο που οι υπόλοιποι σύμμαχοί του στο ΝΑΤΟ τον χαρακτήρισαν ως «το κύριο πρόβλημα για την Ουκρανία», «το λάθος άτομο στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή» και «μόνιμη πηγή εκνευρισμού».

Η Δύση κατηγορεί τον Scholz για ...προδοσία

Και αυτό παρά το γεγονός ότι όσον αφορά στον όγκο της στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία, η Γερμανία κατατάσσεται μακράν στην πρώτη θέση στην Ευρώπη και στη δεύτερη θέση στο ΝΑΤΟ μετά τις ΗΠΑ.
Επιπλέον, είναι ο Scholz που κατηγορεί τους συμμάχους του ότι έκαναν λιγότερα από όσα μπορούν και πρέπει.
Γιατί λοιπόν ο Γερμανός καγκελάριος δυσαρέστησε τόσο πολύ τον Macron και τους άλλους;
Φως σε αυτή την «παράξενη» υπόθεση ρίχνει δημοσίευμα του Politico με τίτλο «Η παράλογη θέση της Γερμανίας για την Ουκρανία έχει λογική».
Σύμφωνα με τους αναλυτές του δημοσιεύματος, ο Scholz παίζει το δικό του παιχνίδι στην Ουκρανία και είναι εκ διαμέτρου αντίθετο από την υπόλοιπη Δύση.

taurus.JPG

Οι τέσσερις λόγοι

Πρώτον, ο Scholz αρνείται κατηγορηματικά να στείλει πυραύλους Taurus στην Ουκρανία, οι οποίοι μπορούν να φτάσουν στη Μόσχα, επικαλούμενος το γεγονός ότι οι Ουκρανοί δεν μπορούν να κάνουν χρήση του εν λόγου όπλου, άρα θα χρειαστεί η αποστολή Γερμανών ειδικών.

Δεύτερον, ο Scholz ήταν ο πρώτος που εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Macron όταν εκείνος ανακοίνωσε την πιθανή αποστολή στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.
Σε μια συνάντηση με ψηφοφόρους στα τέλη Φεβρουαρίου στη Δρέσδη, ο καγκελάριος ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να σταλεί ούτε ένας Γερμανός στρατιώτης στην Ουκρανία, κερδίζοντας το χειροκρότημα των εκλογέων.

Τρίτον, ο Scholz αποκάλυψε ότι Βρετανοί και Γάλλοι στρατιωτικοί βρίσκονται στην Ουκρανία συνδράμοντας τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις σε χτυπήματα κατά ρωσικών στόχων. Η συγκεκριμένη αποκάλυψη αντιμετωπίστηκε από το ΝΑΤΟ ως προδοσία.

Τέταρτον, ο Scholz κατηγορήθηκε ότι φοβάται Ρωσία βλέποντας παντού κόκκινες γραμμές, οι οποίες, σύμφωνα με τον Macron, «δεν υπάρχουν πλέον».

Καγκελάριος της Ειρήνης

Και το πιο σημαντικό, κατηγορείται ότι ονειρεύεται να μείνει στην ιστορία ως «καγκελάριος της Ειρήνης», δηλαδή θέλει να τερματίσει γρήγορα τη σύγκρουση στην Ουκρανία με οποιουσδήποτε όρους.
Βέβαια εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι ο Scholz δεν έγινε ξαφνικά φίλος της Ρωσίας.
Απλώς στο σημερινό δυτικό κατεστημένο, είναι έστω και ελάχιστα πιο λογικός και έχει μεγαλύτερη αίσθηση αυτοσυντήρησης.
Σε αντίθεση με τους ομολόγους του βλέπει μπροστά: Έρχονται εκλογές και τα πράγματα δεν πάνε καλά στο εσωτερικό μέτωπο με φόντο μια κατάρρευση των σχέσεων με τη Ρωσία.
Οι προβλέψεις για το γερμανικό ΑΕΠ για το 2024 αναθεωρήθηκαν επί τα χείρω από +0,7% σε +0,2%.
Σε σύγκριση με το 2021, οι τιμές για θέρμανση, ηλεκτρισμό και καύσιμα έχουν αυξηθεί τουλάχιστον κατά 41%.
Η χώρα συγκλονίζεται από απεργίες. Ο αριθμός των πτωχεύσεων επιχειρήσεων αυξάνεται και το βιοτικό επίπεδο των Γερμανών υποχωρεί συνεχώς.
scholz.jpg

Κερδίζει πόντους με τη συγκρατημένη πολιτική απέναντι στη Ρωσία

Και το μόνο θέμα όπου ο Scholz υποστηρίζεται από τον πληθυσμό είναι η σχετικά συγκρατημένη πολιτική της Γερμανίας στην Ουκρανία.
Ο Scholz λαμβάνει υπόψη τα εξής δεδομένα: Στην Ανατολική Γερμανία η «AfD - Εναλλακτική για τη Γερμανία» έχει ήδη γίνει το πρώτο κόμμα, το 71% των Γερμανών είναι κατά της εμβάθυνσης του ρόλου της χώρας στη σύγκρουση, το 72% τάσσεται κατά της αποστολής Γερμανών στρατιωτών στην Ουκρανία και το 60% ζητά να μην σταλούν πύραυλοι Taurus στην Ουκρανία.
Για όλα αυτά ο Scholz δεν θα ρισκάρει το πολιτικό του μέλλον.
Ο Γερμανός καγκελάριος αντιλήφθηκε εξαρχής ότι είναι αδύνατο να νικήσει τη Ρωσία στρατιωτικά.
Παρά το γεγονός ότι τελικά, αναγκάστηκε να ενισχύσει με χρήματα και όπλα την Ουκρανία, χρησιμοποίησε κάθε ευκαιρία για να θέσει  το θέμα των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων.
Μίλησε για αυτό επανειλημμένα το 2022 και το 2023.
Ο Scholz έφτασε τόσο μακριά που κάποια στιγμή πρόσφερε ακόμη και μεγάλη οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία για την άρνηση της ένταξής της σε ΝΑΤΟ – ΕΕ.
Και ναι, φοβάται τη Ρωσία. Ή μάλλον, όχι τη Ρωσία αυτή καθαυτή, αλλά τι μπορεί να κάνει η Ρωσία στη Γερμανία και την Ευρώπη εάν βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο.

Θέλει εκλογική νίκη του Donald Trump στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο 2024


Τώρα ο Scholz, είναι ένας μικρόσωμος άνθρωπος που βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή της παγκόσμιας ιστορίας και περιμένει με ανυπομονησία το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών, δηλαδή την προεδρία του Donald Trump μετά τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου 2024.
Οι πιθανότητες να εκλεγεί ο Trump, που θέλει να τερματίσει τη σύγκρουση στην Ουκρανία, είναι μεγάλες και ο Scholz γνωρίζει ότι τον ευνοεί μία νίκη του Ρεπουμπλικάνου υποψήφιου.
Και ο Scholz ελπίζει πραγματικά ότι θα μπορέσει να επαναλάβει την ιστορική επιτυχία του Γερμανού καγκελάριου Willy Brandt, ο οποίος ονομάστηκε Friedenskanzler - «Καγκελάριος της Ειρήνης».
Σύμφωνα με πηγές με γνώση του ζητήματος, ο Scholz θα ήθελε έναν ρόλο «μεσολαβητή» μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας για να διασφαλίσει την ασφάλεια και την επιβίωση της Γερμανίας με κάθε κόστος, συμπεριλαμβανομένης της ειρήνης με τη Ρωσία με τους όρους της.
Έχει πιθανότητες, όπως και συμμάχους. Ένα από τα στελέχη του κόμματος SPD του Scholz, ο Axel Schafer, δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξη: «Θα πούμε στους ψηφοφόρους ότι το SPD είναι ένα κόμμα ειρήνης. Και έχουμε έναν καγκελάριο της ειρήνης».
Όσο για τη Ρωσία, δεν ενδιαφέρεται για τα κίνητρα των δυτικών ειρηνοποιών, όπως φόβος, άγνοια κινδύνου ή εθνικό συμφέρον.
Δεν αρνείται τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με βάση την πραγματικότητα, που έχει διαμορφωθεί από το 2022 και μετά και την παροχή των απαιτούμενων εγγυήσεων ασφαλείας για την ίδια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης