Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Αναβαθμίζεται σε σταθερό το outlook της Sani Ikos, στο B3 η αξιολόγηση

Moody's: Αναβαθμίζεται σε σταθερό το outlook της Sani Ikos, στο B3 η αξιολόγηση
Επιβεβαίωσε την αξιολόγηση Caa2 του εγγυημένου ομολόγου ύψους 300 εκατ. ευρώ
Σχετικά Άρθρα
Σε σταθερές -από αρνητικές- αναβάθμισε τις προοπτικές επαναξιολόγησης (outlook) της Sani/Ikos Group η Moody's, διατηρώντας παράλληλα στο Β3 τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα.
Ταυτόχρονα, ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης επιβεβαίωσε την αξιολόγηση Caa2 του εγγυημένου (Sani/Ikos Financial Holdings) ομολόγου ύψους 300 εκατ. ευρώ.
«Η επιβεβαίωση της αξιολόγησης της Sani/Ikos αντανακλά μια ισχυρότερη από την αναμενόμενη λειτουργική απόδοση, με αποτέλεσμα ταχύτερη από την προβλεπόμενη απομόχλευση, με αναλογία χρέους/EBITDA που προβλέπεται να είναι περίπου 10x έως το τέλος του 2023.
Η σταθερή προοπτική αντανακλά τις προσδοκίες μας ότι η Sani/Ikos θα συνεχίσει να δημιουργεί βελτιώσεις στις λειτουργικές επιδόσεις, ενισχύονται από νέα ανοίγματα και ισχυρά βασικά στοιχεία της αγοράς για πολυτελή θέρετρα στη Μεσόγειο».
«Η επιβεβαίωση των αξιολογήσεων Sani/Ikos αντανακλά την προσδοκία μας για συνεχιζόμενες σταδιακές βελτιώσεις στις λειτουργικές επιδόσεις. Το 2023, η εταιρεία σημείωσε υψηλότερα από τα αναμενόμενα έσοδα και EBITDA, κυρίως λόγω της ισχυρής τιμολόγησης, η οποία υπεραντιστάθμισε τον πληθωρισμό κόστους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης