Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BlackRock: Με κεκτημένη ταχύτητα οι αγορές – Επενδυτές, επαγρυπνείτε, προσεχώς επιβράδυνση

BlackRock: Με κεκτημένη ταχύτητα οι αγορές – Επενδυτές, επαγρυπνείτε, προσεχώς επιβράδυνση
Πρέπει να είμαστε ευέλικτοι, αναφέρει η BlackRock, διότι η πιθανότητα να αναζωπυρωθεί ο πληθωρισμός το 2025 και να υπάρξει επιβράδυνση είναι μεγάλη
Οι αμερικανικές μετοχές ανακάμπτουν μετά το πλήγμα που τους επέφεραν τα νεοεμφανιζόμενα δεδομένα περί πληθωρισμού, κάτι που σηματοδοτεί πως τίποτε δεν μπορεί να διαταράξει την επιθυμία για ανάληψη κινδύνου, αναφέρει η BlackRock, προσθέτοντας πως οι επενδυτές πρέπει να επαγρυπνούν…
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τον επενδυτικό οίκο, δεν διαπιστώνεται συναίνεση σε ό,τι αφορά την πορεία που μπορεί να διαγράψουν οι πληθωριστικές πιέσεις, οπότε η ασάφεια είναι σε υψηλά επίπεδα.
Επίσης, η υψηλή αβεβαιότητα αντανακλάται στον αυξημένο κατακερματισμό των αποδόσεων.
Για παράδειγμα, «οι μηνιαίες αποδόσεις μεμονωμένων μετοχών στον δείκτη S&P 500 (πορτοκαλί γραμμή στον πίνακα) αποκλίνουν περισσότερο από τον μέσο όρο τους από το 2020 (πράσινη γραμμή) σε σχέση με την προηγούμενη δεκαετία (κίτρινη γραμμή), για αυτό και προτιμήθηκε το stock picking προκρίνοντας τον τεχνολογικό τομέα».
Σημειώνεται πως η Fed ετοιμάζεται να μειώσει τα επιτόκια, αφού ο πληθωρισμός πλησιάζει τον στόχο του 2% φέτος.
10_30.JPG
Ευελιξία

Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να είμαστε ευέλικτοι, αναφέρει η BlackRock, διότι η πιθανότητα να αναζωπυρωθεί ο πληθωρισμός το 2025 και να υπάρξει επιβράδυνση είναι μεγάλη.
«Πιστεύουμε ότι μεγάλες δυνάμεις -μεγάλες δομικές μεταβολές όπως η γεωπολιτική διάσπαση, η δημογραφική απόκλιση και η μετάβαση σε μια οικονομία χαμηλού άνθρακα- καθιστούν τον πληθωρισμό ασταθή και τον ωθούν σε υψηλότερα επίπεδα.
Ως εκ τούτου, σε ορίζοντα πενταετίας, η στάση μας για τις μετοχές των αναπτυγμένων αγορών είναι λιγότερο θετική και παραμένουμε ουδέτεροι.
Ο διαρκής πληθωρισμός σημαίνει ότι οι πραγματικές αποδόσεις, δηλαδή εκείνες που υπερβαίνουν τον πληθωρισμό, θα είναι χαμηλότερες το αντίστοιχο διάστημα.
Οι αποτιμήσεις ορισμένων assets φαίνεται να είναι υπερβολικά υψηλές, λαμβανομένων υπόψη της προοπτικής και της προσδοκίας μας για τα επιτόκια να σταθεροποιηθούν σε υψηλότερα επίπεδα σε σύγκριση με πριν από την πανδημία.
Η προοπτική αυτή σημαίνει ότι η παραδοσιακή προσέγγιση του static asset allocations δεν θα λειτουργήσει τόσο καλά όσο στο παρελθόν.
Περιορίζουμε τη σύσταση overweight στα επιτόκια που είναι συνδεδεμένα με τον πληθωρισμό, καθώς οι πραγματικές αποδόσεις έχουν παρουσιάσει υποχώρηση.
Αυξάνουμε τα πιστοληπτικά όρια επενδύσεων σε ουδέτερο επίπεδο, προτιμώντας την Ευρώπη, όπου ο κίνδυνος ανταμείβεται καλύτερα.
Η έρευνά μας δείχνει ότι η διαφορά στην εκτίμηση των ενεργητικών αποδόσεων μεταξύ των κορυφαίων και των κατώτερων 25% των διαχειριστών είναι κοντά στα πλατύτερα επίπεδα της από το 2011.
Οι κορυφαίοι διαχειριστές μπορεί να έχουν μεγαλύτερες δυνατότητες για ενεργητικές αποδόσεις στις ιδιωτικές αγορές.
Η διασπορά σε αυτές έχει αυξηθεί στο νέο καθεστώς και υπερβαίνει τις δημόσιες αγορές.
Βλέπουμε τις υποδομές ως ένα φωτεινό σημείο εντός των ιδιωτικών αγορών ανάπτυξης, καθώς διασχίζει όλες τις μεγάλες δυνάμεις.
Ωστόσο, οι ιδιωτικές αγορές είναι περίπλοκες, με υψηλό κίνδυνο και αστάθεια και δεν είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές.
Σε κάθε περίπτωση, επαγρυπνείτε» καταλήγει η BlackRock.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης