Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Phoenix Capital: Fed και Ουάσιγκτον... ξεζουμίζουν τις αγορές για να βοηθήσουν τον Biden να κερδίσει τις εκλογές

Phoenix Capital: Fed και Ουάσιγκτον... ξεζουμίζουν τις αγορές για να βοηθήσουν τον Biden να κερδίσει τις εκλογές
Η πρόβλεψη της επίμονης «bear» των αγορών
Σχετικά Άρθρα
Η Federal Reserve (Fed) και το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ «ξεζουμίζουν» τις αγορές για να βοηθήσουν τον Joe Biden να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές του 2024, σχολιάζει σε έκθεσή της η Phoenix Capital, προεξοφλώντας παράλληλα την τεράστια κρίση που θα χτυπήσει τη χώρα μέσα το 2025.
«Η Fed υποτίθεται ότι είναι πολιτικά ανεξάρτητη, αλλά όλοι γνωρίζουν ότι αυτό είναι παραμύθι. Η Fed υπό την ηγεσία του Bernanke εισήγαγε την ποσοτική χαλάρωση μόλις δύο μήνες πριν από τις εκλογές του 2012 για να βοηθήσει την κυβέρνηση Obama. Επιπλέον, ο πρώην αντιπρόεδρος της Fed, Stanley Fisher, παραδέχτηκε ότι η Fed υπό την ηγεσία του Powell σκόπιμα αύξησε τα επιτόκια τον Δεκέμβριο του 2018 (προκαλώντας κραχ στο χρηματιστήριο) για να βλάψει την οικονομία υπό τον πρώην πρόεδρο Trump.
Με απλά λόγια, όποιος σας λέει ότι η Fed δεν παίζει στην πολιτική, δεν έχει καταλάβει τίποτα. Και είναι σαφές ότι η σημερινή Fed με επικεφαλής τον Jerome Powell και το σημερινό Υπουργείο Οικονομικών υπό την ηγεσία της Janet Yellen, ξεζουμίζουν ενεργά τις αγορές και την οικονομία για να βοηθήσουν την κυβέρνηση Biden με τον ισχυρισμό της ότι η οικονομία ανθεί και όλα είναι υπέροχα.
Εν προκειμένω, η Fed μιλά για χαλάρωση των νομισματικών συνθηκών σε μια εποχή που η χρηματιστηριακή αγορά βρίσκεται σε ιστορικά υψηλά και οι χρηματοοικονομικές συνθήκες είναι χαλαρόερες από όταν η Fed άρχισε να αυξάνει για πρώτη φορά τα επιτόκια! Γιατί να το κάνει αυτό; Για να κρατήσει τις μετοχές υψηλότερα για τις εκλογές», συμπεραίνει η Phoenix Capital, ενώ συνεχίζει:


«Η Fed δεν είναι η μόνη που συμμετέχει σε αυτό το σύστημα.
Το Υπουργείο Οικονομικών βγάζει εκτός όλα τα εμπόδια για να βοηθήσει την κυβέρνηση Biden. Συνήθως, οι ΗΠΑ παρουσιάζουν τεράστιο έλλειμμα κατά τη διάρκεια της ύφεσης, προκειμένου να μετριάσουν την οικονομική συρρίκνωση. Σήμερα η οικονομία των ΗΠΑ τεχνικά εξακολουθεί να αναπτύσσεται… και η κυβέρνηση Biden παρουσιάζει το μεγαλύτερο έλλειμμα των ΗΠΑ ως ποσοστό του ΑΕΠ στην ιστορία (εκτός του Β' Παγκοσμίου Πολέμου).
Με άλλα λόγια, οι ΗΠΑ τρέχουν έκτακτα επίπεδα κοινωνικών δαπανών σε μια εποχή που η οικονομία εξακολουθεί να αναπτύσσεται. Και αυτό προσθέτει τρισεκατομμύρια δολάρια σε νέο χρέος στις υποχρεώσεις των ΗΠΑ κάθε χρόνο.
Οι ΗΠΑ όφειλαν χρέη 28 τρισεκ. δολαρίων όταν ορκίστηκε ο Biden το 2021. Σήμερα οφείλουν 33 τρισεκ. δολάρια. Και ο ρυθμός έκδοσης χρέους επιταχύνεται, δεν επιβραδύνεται: οι ΗΠΑ έχουν προσθέσει χρέος 2 τρισεκ. δολάρια χρέους μόνο τους τελευταίους 12 μήνες. Μπορείτε να ευχαριστήσετε την Υπουργό Οικονομικών Janet Yellen για αυτή την παραφροσύνη.
Το χειρότερο από όλα είναι ότι τα παραπάνω στοιχεία γίνονται για πολιτικούς σκοπούς.
Στον σημερινό κόσμο της πολιτικής διαφθοράς και της συστημικής κατάχρησης εξουσίας, έτσι είναι τα πράγματα»...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης