Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Δεν αναβάθμισε η Fitch την Intralot εν αναμονή της έκδοσης του ομολογιακού δανείου - Στο CCC+ επιβεβαιώνεται η αξιολόγηση

tags :
Δεν αναβάθμισε η Fitch την Intralot εν αναμονή της έκδοσης του ομολογιακού δανείου - Στο CCC+ επιβεβαιώνεται η αξιολόγηση
Δεν αναμένεται αναβάθμιση εντός των επόμενων μηνών για την πιστοληπτική ικανότητα της εταιρείας
Σχετικά Άρθρα
Σε CCC+ επιβεβαίωσε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Intralot η Fitch Ratings, αποσύροντας ωστόσο τις θετικές προοπτικές επαναξιολόγησης εντός τριμήνου (Rating Watch Positive).
Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης επικαλείται τους «κινδύνους αναχρηματοδότησης που σχετίζονται με τα υπόλοιπα μη εξασφαλισμένα ομόλογα της εταιρείας 230 εκατ. ευρώ τον Σεπτέμβριο του 2024» και το ότι «η ικανότητα της Intralot να αναχρηματοδοτήσει έγκαιρα το χρέος εξαρτάται από την επικείμενη επιτυχή τοποθέτηση ομολόγων ύψους 130 εκατ. ευρώ. Ο διαφαινόμενος κίνδυνος αναχρηματοδότησης αντισταθμίζεται εν μέρει από την ελαφρώς μειωμένη μόχλευση της Intralot στο τέλος του 2023, αφού μια τοποθέτηση μετοχικού κεφαλαίου επέτρεψε στην εταιρεία να εξαγοράσει 126 εκατ. ευρώ από τα εκκρεμή ομόλογα του 2024. Η βαθμολογία CCC+ λαμβάνει επίσης υπόψη τη λήξη ενός τραπεζικού δανείου 230 εκατομμυρίων USD που λήγει τον Ιούλιο του 2025».
Σύμφωνα με τη Fitch, η τοποθέτηση μετοχών ύψους 135 εκατ. ευρώ της Intralot το δεύτερο εξάμηνο του 2023, της επέτρεψε να βελτιώσει την κεφαλαιακή της δομή μέσω ακύρωσης 126 εκατ. ευρώ των ομολογιών της για το 2024. «Εκτιμούμε ότι η Intralot έχει βελτιώσει περαιτέρω τις μετρήσεις μόχλευσης από το 2023 σε 3,7x από 4,9x το 2022 ως αποτέλεσμα τόσο της αύξησης του EBITDAR όσο και της μερικής προπληρωμής του χρέους. (...)
Η αβεβαιότητα σχετικά με τον κίνδυνο αναχρηματοδότησης στην περίπτωση της αξιολόγησής μας μέχρι το 2026 περιορίζει την αξιολόγηση, με την πλειονότητα του χρέους της Intralot να λήγει το 2024 και το 2025. Αναγνωρίζουμε την πρόοδο που σημειώθηκε στην αναχρηματοδότηση του χρέους του 2024, αλλά βλέπουμε κινδύνους μετά τη διαδικασία με την αναχρηματοδότησή του να εξαρτάται από την επικείμενη επιτυχή τοποθέτηση ομολόγου 130 εκατ. ευρώ.
Επιπλέον, η αξιολόγηση επηρεάζεται από τη λήξη του τραπεζικού δανείου των 230 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ τον Ιούλιο του 2025. Η αναχρηματοδότηση του χρέους του 2025 πολύ πριν από τη λήξη του είναι καθοριστικής σημασίας».
«Από το τέλος του 2022, πάνω από το 60% του EBITDAR της Intralot παρήχθη στις ΗΠΑ και τον Καναδά μέσω της Intralot Inc., της θυγατρικής της που ανήκει εξ ολοκλήρου στις ΗΠΑ. Η Fitch προβλέπει ότι τα νέα συμβόλαια που υπογράφηκαν το 2023 θα στηρίξουν επιπρόσθετα τη χαμηλά έως μεσαία μονοψήφια αύξηση των εσόδων στην περιοχή μεσοπρόθεσμα. Αναμένουμε ότι οι δραστηριότητες της Intralot στις ΗΠΑ θα συνεχίσουν να παρουσιάζουν ισχυρή κερδοφορία, με τα περιθώρια EBITDAR να διατηρούνται πάνω από 40%. (...)
Η Fitch αναγνωρίζει τη στροφή στη χρηματοοικονομική στρατηγική της Intralot προς μεγαλύτερο συντηρητισμό και πειθαρχημένη κατανομή κεφαλαίων. Το 2022, η Intralot χρησιμοποίησε την τοποθέτηση μετοχικού κεφαλαίου για τον εξορθολογισμό της κεφαλαιακής της δομής και αναχρηματοδότησε το χρέος της θυγατρικής της στις ΗΠΑ με λιγότερο περιοριστικούς όρους και σταδιακή αποπληρωμή κεφαλαίου. Ωστόσο, αυτό το χρέος της θυγατρικής των ΗΠΑ παραμένει διαρθρωτικά υψηλότερο από τα ομόλογα του 2024 της Intralot. Αναμένουμε ότι η εταιρεία θα αντιμετωπίσει προληπτικά την αναχρηματοδότησή της πολύ πριν από τις λήξεις Ιουλίου του επόμενου έτους».
Οι βασικές υποθέσεις της Fitch :

- Τα έσοδα θα μειωθούν ελαφρά με μονοψήφια ποσοστά το 2023 και το 2024, λόγω της αστάθειας του συναλλάγματος στην Αργεντινή.

- Μέση ετήσια αύξηση εσόδων 2025-2026 σε χαμηλά μονοψήφια ποσοστά, κυρίως λόγω των δραστηριοτήτων της Intralot στις ΗΠΑ (160 εκατ. ευρώ-180 εκατ. ευρώ ετησίως).

- Βελτιωμένη κερδοφορία για τις δραστηριότητες στις ΗΠΑ και την Κροατία, με αποτέλεσμα το περιθώριο EBITDA να σταθεροποιηθεί σε περίπου 33% έως το 2026.

- Μέσο ετήσιο ανώτατο όριο αύξησης στο 12% των εσόδων έως το 2026, κυρίως για τη σειρά ανανεώσεων συμβολαίων και νέων έργων στις ΗΠΑ, καθώς και για συνεχή συντήρηση για το τμήμα λοταρίας και πρωτοβουλίες ανάπτυξης στις δραστηριότητες των ΗΠΑ

- Καθαρό κεφάλαιο κίνησης περίπου στο 10%-13% των εσόδων έως το 2026.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης