Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Ράλι των διεθνών χρηματιστηρίων αναμένουν για το 2013 Citigroup και Goldman Sachs - Προβλέπουν άνοδο 12-13% για τον S&P 500, στις 1.615 μονάδες! - Ποιοι παράγοντες θα έχουν ρόλο καταλύτη για τις αγορές το επόμενο έτος...

Ράλι των διεθνών χρηματιστηρίων αναμένουν για το 2013 Citigroup και Goldman Sachs - Προβλέπουν άνοδο 12-13% για τον S&P 500, στις 1.615 μονάδες! - Ποιοι παράγοντες θα έχουν ρόλο καταλύτη για τις αγορές το επόμενο έτος...
Άνοδο των διεθνών αγορών κατά το 2013 αναμένουν ο ένας μετά τον άλλο οι μεγαλύτεροι επενδυτικοί οίκοι. Τελευταία ενδεικτικά παραδείγματα η Goldman Sachs και η Citigroup.
Η μεν Goldman Sachs προβλέπει άνοδο 12% για τον δείκτη βαρόμετρο της Wall Street, τον S&P 500, το 2013, ενώ η Citigroup ανεβάζει ακόμη λίγο πιο ψηλά τον πήχη, εκτιμώντας άνοδο του S&P 500 κατά 13% το επόμενο έτος.
"Μπορεί η Oυάσιγκτον να μην έχει βρει ακόμη λύση για το μείζον θέμα της αποφυγής του δημοσιονομικού γκρεμού (fiscal cliff), αλλά αυτό δεν σημαίνει πως ο S&P 500 δεν διαθέτει τα εχέγγυα να καταγράψει άνοδο 13% το επόμενο έτος", σχολιάζει χαρακτηριστικά ο Tobias Levkovich, κορυφαίος αναλυτής της Citigroup.
Kατά τον ίδιο, η επίτευξη συμφωνίας για το fiscal cliff στις ΗΠΑ είναι πιθανή. "Το πλέον πιθανό σενάριο είναι πως θα υπάρξει συμφωνία", τονίζει χαρακτηριστικά.
Ωστόσο ο Levkovich προειδοποιεί πως αν δεν υπάρξει συμφωνία, τότε οι αγορές θα βρεθούν αντιμέτωπες με πολύ σοβαρούς κινδύνους...
Για τη Citigroup παραμένει ο στόχος, ο S&P 500 να σκαρφαλώσει στις 1.615 μονάδες μέχρι τα τέλη του 2013.
"Η αμερικανική αγορά θα εισέλθει σε μια νέα bull market. O S&P 500 αναμένεται να καταγράψει νέα υψηλά", προσθέτει ο Levkovich.
Ο ίδιος μάλιστα προβλέπει για τις ΗΠΑ σημαντική ανάκαμψη τόσο στην αγορά κατοικίας, όσο και στον ενεργειακό κλάδο, καθώς και στην τεχνολογία και τη μεταποίηση.
"Όλα τα ανωτέρω θα στηρίξουν την άνοδο της αμερικανικής αγοράς", σημειώνει επίσης ο Levkovich.
Διψήφια ποσοστά ανόδου προβλέπει για τις διεθνείς αγορές το 2013 με τη σειρά της και η Goldman Sachs, σύμφωνα με την τελευταία έκθεσή της, στην οποία παρουσιάζει τις οικονομικές της προβλέψεις για την επόμενη χρονιά.
Στην εν λόγω έκθεση, ο οίκος σημειώνει με σαφή τρόπο πως διαφαίνονται αρκετά καλές προοπτικές για τα διεθνή χρηματιστήρια για το 2013.
"Οι διεθνείς αγορές θα καταγράψουν διψήφια ποσοστά ανόδου την επόμενη χρονιά", σχολιάζουν χαρακτηριστικά οι Noah Weisberger και Aleksandar Timcenko, κορυφαίοι αναλυτές της Goldman Sachs και συντάκτες της εν λόγω έκθεσης.
Σύμφωνα με τους Weisberger και Timcenko, ο δείκτης βαρόμετρο της Wall Street, o S&P 500, εκτιμάται ότι θα καταγράψει άνοδο 12% κατά το 2013.
Κατά τη Goldman Sachs, σταδικά κατά το 2013, οι αγορές θα βρίσκουν στήριξη από την ισχυροποίηση της ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας.
"Σταδιακά οι αγορές θα λάβουν ώθηση από την ποιότητα και την ανάπτυξη", σχολιάζει χαρακτηριστικά ο οίκος.
Ειδικότερα, η Goldman Sachs επισημαίνει πως από τις μετοχές, το επόμενο έτος, θα ξεχωρίσουν εκείνες του κλάδου των πρώτων υλών, καθώς και της βιομηχανίας.
"Δηλώνουμε overweight στις πρώτες ύλες και στη βιομηχανία", διαμηνύουν οι Weisberger και Timcenko.
Όπως εξηγούν, το 2013 θα σημειωθεί μια σταδιακή απόσυρση του ενδιαφέροντος από τη "δυναμική" των αγορών του 2012, οπότε και υπήρχε σαφής προτίμηση των επενδυτών στα "αμυντικά χαρτιά".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης