Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bank of America: Κυριάρχησαν οι πωλητές στις αγορές την πρώτη εβδομάδα του 2024

Bank of America: Κυριάρχησαν οι πωλητές στις αγορές την πρώτη εβδομάδα του 2024
Οι πιέσεις πώλησης παρατηρήθηκαν στα ETF
Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης πτώσης στη Wall Street, οι πελάτες της Bank of America παρουσίασαν μια αλλαγή στην επενδυτική τους συμπεριφορά, σύμφωνα με τους στρατηγικούς αναλυτές της τράπεζας.
Την εβδομάδα αυτή, την πρώτη του 2024, σημειώθηκαν καθαρές πωλήσεις αμερικανικών μετοχών, για πρώτη φορά εδώ και τρεις εβδομάδες, με τις εκροές να ανέρχονται σε 2,1 δισ. δολάρια, τις μεγαλύτερες από τον Ιούλιο.
Οι πιέσεις πώλησης παρατηρήθηκαν στα ETF.

Κυριαρχία των πωλητών

Σε αντίθεση με το τυπικό "φαινόμενο του Ιανουαρίου", και οι τρεις ομάδες πελατών - ιδρύματα, hedge funds και ιδιώτες πελάτες - ήταν πωλητές.
Οι πελάτες των αμοιβαίων κεφαλαίων αντιστάθμισης κινδύνου, ειδικότερα, βίωσαν την έβδομη συνεχόμενη εβδομάδα εκροών.
Τα ιδρύματα και οι ιδιώτες πελάτες εντάχθηκαν επίσης στην τάση πώλησης, με τα ιδρύματα να είναι πωλητές για δεύτερη εβδομάδα και τους ιδιώτες πελάτες για τρίτη εβδομάδα.
Ο τομέας της τεχνολογίας ηγήθηκε των εκροών, σημειώνοντας την πρώτη εκροή από τον Νοέμβριο του 2023 και τη μεγαλύτερη από τον Ιούλιο του 2023.
Από την άλλη πλευρά, ο τομέας των υπηρεσιών επικοινωνίας σημείωσε σημαντικές εισροές, σημειώνοντας την τρίτη μεγαλύτερη στην ιστορία των δεδομένων της BofA από το 2008 και μετά και συνεχίζοντας την τάση από τον Οκτώβριο.
Όσον αφορά τα επενδυτικά στυλ, οι αμυντικοί τομείς σημείωσαν εισροές για δεύτερη συνεχή εβδομάδα.
Οι αναλυτές της Bank of America είναι πιο θετικοί στους κυκλικούς και οι απόψεις τους για τους τομείς έχουν κυκλική κλίση".
Η αγορά ETF σημείωσε τη μεγαλύτερη εκροή από τον Ιανουάριο του 2023, με εκροές σε όλα τα στυλ (Growth/Value/Blend) και μεγάλης κεφαλαιοποίησης/ευρείας αγοράς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης