Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Έτος ανατροπών το 2024 - Απίθανο το ράλι στις μετοχές, τα 3 σενάρια

Morgan Stanley: Έτος ανατροπών το 2024 - Απίθανο το ράλι στις μετοχές, τα 3 σενάρια
Τρία πιθανά μακροοικονομικά αποτελέσματα για το 2024, σύμφωνα με τη Morgan Stanley
Σχετικά Άρθρα
Απίθανο θεωρεί η Morgan Stanley το ράλι στις αμερικανικές μετοχές, έως ότου ενισχυθεί η οικονομική ανάπτυξη.
Ειδικότερα, ο επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της Morgan Stanley για τις μετοχές στις ΗΠΑ εκτιμά ότι η πορεία των τιμών των αμερικανικών μετοχών το 2024 εξαρτάται από την ανάκαμψη της οικονομικής ανάπτυξης, ενώ τα επιτόκια παραμένουν υποτονικά.
Οι αναλυτές αναμένουν ένα έτος γεμάτο ανατροπές, με το consecus για τις βασικές μακροοικονομικές μεταβλητές να μετατοπίζονται συνεχώς, δημιουργώντας ένα εύρος συναλλαγών μέχρι τα αποτελέσματα να γίνουν οριστικά.
Ως εκ τούτου, συμβούλευσαν τους επενδυτές να εκφράζουν τις μακροοικονομικές τους απόψεις μέσω μεμονωμένων μετοχών, παραγόντων και τομέων αντί να βασίζονται σε δείκτες σταθμισμένους κατά κεφαλαιοποίηση.

Τρία σενάρια

Οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζες, περιγράφουν τρία πιθανά μακροοικονομικά αποτελέσματα για το 2024, με την κατανομή των πιθανοτήτων σε αυτά τα αποτελέσματα να θεωρείται ισορροπημένη, σύμφωνα με το Reuters.
Το πιο πιθανό σενάριο είναι μια ήπια προσγείωση που χαρακτηρίζεται από συγκρατημένη πραγματική ανάπτυξη και επιβράδυνση του πληθωρισμού.
Σε αυτή την περίπτωση, οι κίνδυνοι για τις συγκεκριμένες μετοχές παραμένουν υψηλοί και ένα στρατηγικό μείγμα αμυντικών αναπτυξιακών και κυκλικών τίτλων του ύστερου κύκλου αναμένεται να υπεραποδώσει.
"Οι μετοχές ανάπτυξης με χαμηλότερη μεταβλητότητα είναι επίσης πιθανό να υπεραποδώσουν.
Πιο συγκεκριμένα, από πλευράς παραγόντων, θα περιμέναμε ότι η ποιότητα των μετοχών μεγάλης κεφαλαιοποίησης θα έχει καλή απόδοση, με ιδιαίτερη έμφαση στη σταθερότητα των κερδών και τη λειτουργική αποτελεσματικότητα", ανέφεραν οι αναλυτές.
Το δεύτερο πιθανό αποτέλεσμα είναι μια ήπια προσγείωση σε συνδυασμό με επιτάχυνση της ονομαστικής ανάπτυξης, επηρεασμένη από την πρόσφατη ήπια στροφή της Fed.
Αυτό το σενάριο θα μπορούσε να προκαλέσει αύξηση των δαπανών, των κεφαλαιουχικών δαπανών, των προσλήψεων και των συγχωνεύσεων και εξαγορών.
Το τρίτο σενάριο είναι μια σκληρή προσγείωση, όπου οι πιθανότητες ύφεσης, αν και μειωμένες, παραμένουν πάνω από το μέσο όρο.
Οι παραδοσιακοί αμυντικοί τίτλοι αναμένεται να υπεραποδώσουν, με τις μετοχές μεγάλης κεφαλαιοποίησης να υπερτερούν των μετοχών μικρής κεφαλαιοποίησης και την ανάπτυξη να υπερισχύει της αξίας σε αυτό το δύσκολο σκηνικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης