Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Ξεχάστε τους... Magnificent 7: Το 2024 θα έχουμε τους... Fab 4 - Όλες οι λεπτομέρειες

Ξεχάστε τους... Magnificent 7: Το 2024 θα έχουμε τους... Fab 4 - Όλες οι λεπτομέρειες
Στην κορυφή αυτής της λίστας βρίσκεται η Visa
Οι αποκαλούμενες «Magnificent 7» μετοχές ήταν οι πρωταγωνιστές του 2023. Συνολικά, αντιπροσωπεύουν σχεδόν τα δύο τρίτα της συνολικής απόδοσης του S&P 500 κατά το τελευταίο έτος.
Αλλά, το πραγματικό ερώτημα είναι, θα ηγηθούν οι «Magnificent 7» (Apple, Microsoft, Alphabet, Amazon, Nvidia, Meta Platforms και Tesla) της αγοράς και πάλι το 2024; Ή μήπως άλλες μετοχές θα μπορούσαν να ηγηθούν του δρόμου το νέο έτος; Σύμφωνα με τη Motley Fool Stock Advisor, το τελευταίο σενάριο φαίνεται και το πιο πιθανό... Ειδικότερα:

Visa

Στην κορυφή αυτής της λίστας βρίσκεται η Visa.
Η εταιρεία υπάρχει εδώ και δεκαετίες, δεν βρίσκεται κάθε μέρα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Το επιχειρηματικό της μοντέλο είναι απλό, στα όρια του βαρετού. Αλλά αυτό το επιχειρηματικό μοντέλο έχει αποδώσει.
Κατά τη διάρκεια των 15 ετών από την αρχική δημόσια προσφορά της (IPO) το 2008, οι μετοχές της Visa έχουν καταγράψει σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 21%. Αυτό σημαίνει ότι 10.000 δολάρια που επενδύθηκαν σε μετοχές της Visa κατά την ΑΜΚ θα αξίζουν σήμερα πάνω από 204.000 δολάρια.
Πίσω από αυτές τις τερατώδεις επιδόσεις κρύβεται ένα όμορφο επιχειρηματικό μοντέλο - η χρέωση τελών σε αντάλλαγμα για τη διευκόλυνση των πληρωμών στο γιγαντιαίο δίκτυο πληρωμών της Visa. Για το οικονομικό έτος 2023 (οι 12 μήνες που λήγουν στις 30 Σεπτεμβρίου), η Visa διεκπεραίωσε 212 δισεκατομμύρια συναλλαγές, με συνολικό όγκο πληρωμών άνω των 12 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Από αυτά, η εταιρεία απέφερε 32,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα και 17,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε καθαρά κέρδη.
Επιπλέον, η εταιρεία επιβράβευσε στη συνέχεια τους μετόχους με 16,1 δισ. δολάρια σε επαναγορές μετοχών και πληρωμές μερισμάτων.

CrowdStrike Holdings

Η μικρότερη εταιρεία με βάση την κεφαλαιοποίηση στη λίστα μου, η CrowdStrike, είναι ωστόσο μια μετοχή που κάθε επενδυτής πρέπει να γνωρίζει. Αυτό συμβαίνει επειδή η εταιρεία είναι ένας από τους κορυφαίους παρόχους ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.
Η CrowdStrike παρέχει μονάδες ασφαλείας με δυνατότητα AI που προστατεύουν τα δίκτυα, τα δεδομένα και τα τελικά σημεία των πελατών της. Αυτό έχει γίνει ακόμη πιο σημαντικό σήμερα, καθώς ο αριθμός των κυβερνοεπιθέσεων έχει εκτοξευθεί στα ύψη.
Πράγματι, μόνο το 2023, οργανισμοί από νοσοκομεία και σχολεία μέχρι καζίνο και καταστήματα λιανικής πώλησης έχουν υποστεί πειρατεία. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι χάκερ απαίτησαν λύτρα για να επιστρέψουν ευαίσθητα δεδομένα ή για να ενεργοποιήσουν εκ νέου κρίσιμες λειτουργίες.
Αυτή η τεράστια αύξηση του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο σημαίνει ότι η ζήτηση για τα προϊόντα της CrowdStrike έχει εκτοξευθεί.
Από το πιο πρόσφατο τρίμηνό της (το τρίμηνο που έληξε στις 31 Οκτωβρίου), η εταιρεία ανέφερε αύξηση εσόδων κατά 35%. Επιπλέον, το συνδρομητικό μοντέλο της CrowdStrike είναι ελκυστικό και επεκτάσιμο. Τους τελευταίους εννέα μήνες, το 94% των εσόδων της εταιρείας προέρχεται από συνδρομές. Επιπλέον, το 63% των πελατών της CrowdStrike χρησιμοποιούν πέντε ή περισσότερα από τα προϊόντα ασφαλείας της εταιρείας.

Shopify

Επόμενη είναι η Shopify. Η εταιρεία, που διαχειρίζεται μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου στον κόσμο, είναι έτοιμη για ένα μεγάλο 2024.
Όπως πολλές μετοχές υψηλής ανάπτυξης, οι μετοχές της Shopify υπέστησαν πλήγμα το 2022, καθώς τα επιτόκια ούρλιαζαν προς τα πάνω και η χρηματιστηριακή αγορά κατέρρευσε.
Ωστόσο, αυτή η προσωρινή υποχώρηση άναψε φωτιά. Η διοίκηση έχει μειώσει το κόστος σε καθένα από τα δύο τελευταία έτη, ξεκινώντας με μειώσεις προσωπικού κατά 10% το 2022 και 20% το 2023.
Ως αποτέλεσμα, οι ελεύθερες ταμειακές ροές της Shopify έχουν ανακάμψει. Ανέρχεται σε 548 εκατομμύρια δολάρια από το πιο πρόσφατο τρίτο τρίμηνο της εταιρείας.
Ωστόσο, παρά τις μειώσεις κόστους, η Shopify εξακολουθεί να αναπτύσσεται. Η αύξηση των εσόδων ήταν κατά μέσο όρο 43% τα τελευταία τρία χρόνια, καθώς τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν από 2,9 δισ. δολάρια το 2020 σε 6,7 δισ. δολάρια σήμερα.
Ειδικότερα, το Shopify γίνεται η πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου για τους influencers και τις ανερχόμενες μάρκες. Για παράδειγμα, το Shopify έχει συνεργαστεί με τις εταιρείες Crate & Barrel, Allbirds και Blendjet για τη δημιουργία ηλεκτρονικών καταστημάτων, την αύξηση των ποσοστών μετατροπής και την υπερφόρτωση των πωλήσεων.

Nvidia

Τέλος, η Nvidia συμπληρώνει τους… Fabulous 4.
Βέβαια, η Nvidia είναι ένα πολύ γνωστό μέλος των Magnificent 7. Ωστόσο, σύμφωνα με τους αναλυτές της Motley Fool Stock Advisor, η Nvidia είναι κάτι παραπάνω από τις υπόλοιπες. Αυτό συμβαίνει επειδή η Nvidia ιππεύει ένα άνευ προηγουμένου παλιρροϊκό κύμα ζήτησης.
Με απλά λόγια, η επανάσταση της Τεχνητής Νοημοσύνης αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι επιχειρήσεις. Σκεφτείτε αυτά τα παραδείγματα:
* Η Amazon έχει πλέον πάνω από 750.000 ρομπότ που εργάζονται στις τεράστιες αποθήκες της.
* Εργαλεία δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης όπως το ChatGPT της OpenAI, το Firefly της Adobe και το AlphaCode της Alphabet αναδιαμορφώνουν τη σύνθεση κειμένων, εικόνων και πηγαίου κώδικα.
* Εργαλεία εκμάθησης Τεχνητής Νοημοσύνης, όπως αυτά που χρησιμοποιεί το Duolingo, αναδιαμορφώνουν τον τρόπο με τον οποίο μαθαίνουν οι μαθητές.
Για να το θέσουμε αλλιώς, η τεχνητή νοημοσύνη αναλαμβάνει την εξουσία. Όχι με τρόπο που μοιάζει με τον Εξολοθρευτή, αλλά περισσότερο με τον τρόπο που το διαδίκτυο άρχισε να αναδιαμορφώνει τον κόσμο πριν από 30 χρόνια. Οι οργανισμοί σπεύδουν τώρα να επεκτείνουν τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης τους για να παραμείνουν μπροστά από τον ανταγωνισμό ή τουλάχιστον μαζί του.
Ως αποτέλεσμα, η ζήτηση για τα κορυφαία τσιπ τεχνητής νοημοσύνης της Nvidia είναι στα ύψη. Ομοίως, τα έσοδα και τα κέρδη της Nvidia εκτοξεύονται στα ύψη και οι αναλυτές προσπαθούν να αυξήσουν τις εκτιμήσεις για το επόμενο έτος. Τις τελευταίες 90 ημέρες, η κοινή εκτίμηση για τα κέρδη ανά μετοχή (EPS) της Nvidia για το 2025 αυξήθηκε από 16,71 σε 20,50 δολάρια - μια αύξηση 23%.
Συνοπτικά, το 2024 θα μπορούσε να είναι μια ακόμη αστρική χρονιά για την Nvidia, ίσως ακόμη περισσότερο από το 2023.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης