Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Οι επενδυτές επιστρέφουν στις μετοχές - BofA: Εισροές 25,3 δισ. δολ.

Οι επενδυτές επιστρέφουν στις μετοχές - BofA: Εισροές 25,3 δισ. δολ.
Τα μετρητά παραμένουν ο μεγαλύτερος νικητής των ροών το 2023
Στις μετοχές επιστρέφουν οι επενδυτές, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Bank of America.
Σύμφωνα με τους στρατηγικούς αναλυτές της Bank of America, τα money market funds παρουσίασαν την πρώτη τους εκροή μετά από οκτώ εβδομάδες, συνολικού ύψους 31 δισεκατομμυρίων δολαρίων, την εβδομάδα που έληξε στις 13 Δεκεμβρίου.
Από την άλλη πλευρά, οι μετοχές σημείωσαν τις μεγαλύτερες εισροές την ίδια περίοδο, προσελκύοντας 25,3 δισ. δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία της EPFR Global που ανέφερε η BofA.
Τα ομόλογα δέχθηκαν εισροές ύψους 2,1 δισ. δολαρίων, ενώ ο χρυσός σημείωσε μέτριες εισροές ύψους 45 εκατ. δολαρίων.

Νικητής τα μετρητά

Οι στρατηγικοί αναλυτές υπογράμμισαν ότι τα μετρητά παραμένουν ο μεγαλύτερος νικητής των ροών το 2023, σημειώνοντας εισροές ύψους 1,2 τρισ. δολαρίων σε αμοιβαία κεφάλαια χρηματαγοράς.
Αυτό αντιπροσωπεύει σημαντική αύξηση κατά 25% των υπό διαχείριση περιουσιακών στοιχείων (AUM), φτάνοντας τα 5,9 τρισ. δολάρια.
Παρά τις σημαντικές εισροές στα money market funds, διαμορφώνεται η προσδοκία ότι μια σημαντική μείωση των στοιχείων ενεργητικού σε μετρητά θα μπορούσε να τροφοδοτήσει περαιτέρω αυξήσεις στα στοιχεία ενεργητικού κινδύνου το 2024.
Ωστόσο, οι στρατηγικοί αναλυτές της BofA προειδοποιούν ότι οι ιστορικές τάσεις δεν υποστηρίζουν απαραίτητα αυτή την υπόθεση.
Όσον αφορά τις ροές μετοχών, η έκθεση σημειώνει ότι οι μετοχές γνώρισαν τη μεγαλύτερη εισροή οκτώ εβδομάδων από τον Μάρτιο του 2022, με 74,0 δισ. δολάρια να εισέρχονται στην κατηγορία περιουσιακών στοιχείων.
Ωστόσο, τα κρατικά ομόλογα (Treasuries) σημείωσαν τη δεύτερη εβδομάδα εκροών στα 3 δισ. δολάρια και τα χρέη των αναδυόμενων αγορών (EM) είδαν την 20ή συνεχόμενη εβδομάδα εκροών στα 2 δισ. δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης