Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Προφητικός Obama: Προσοχή στη Ρωσία – Είναι ο νούμερο 1 εχθρός των ΗΠΑ και το πιο σημαντικό κράτος στον κόσμο

Προφητικός Obama: Προσοχή στη Ρωσία – Είναι ο νούμερο 1 εχθρός των ΗΠΑ και το πιο σημαντικό κράτος στον κόσμο
Ο βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Barack Obama αποδεικνύεται προφητικός
Σχετικά Άρθρα
Παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα και όσα τα mainstream μέσα ενημέρωσης επιθυμούν να περάσουν, αυτή τη στιγμή το πιο επιδραστικό κράτος στον κόσμο δεν είναι οι ΗΠΑ αλλά η Ρωσία.
Ο βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Barack Obama αποδεικνύεται προφητικός.
Όπως είχε πει στους τότε μελλοντικούς στρατιωτικούς ηγέτες της Αμερικής, στις 28 Μαΐου 2014:
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι και παραμένουν το νούμερο ένα απαραίτητο έθνος.
Αυτό ισχύει για τον αιώνα που πέρασε και θα ισχύει για τον αιώνα που έρχεται.
Η επιθετικότητα της Ρωσίας προς τα πρώην σοβιετικά κράτη αναστατώνει τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, ενώ η οικονομική άνοδος και η στρατιωτική εμβέλεια της Κίνας προκαλούν ανησυχία τους γείτονές της.
Από τη Βραζιλία μέχρι την Ινδία ανερχόμενες μεσαίες τάξεις μας ανταγωνίζονται και οι κυβερνήσεις τους αναζητούν μεγαλύτερο λόγο στα παγκόσμια φόρουμ.
Είναι καθήκον της γενιάς σας να αντεπεξέλθει σε αυτόν τον νέο κόσμο».
Με άλλα λόγια, αυτός ο νεοσυντηρητικός Πρόεδρος έλεγε στους μελλοντικούς στρατιωτικούς ηγέτες της Αμερικής ότι όλα τα έθνη εκτός από την Αμερική είναι «απαραίτητα».
Οι στρατιωτικοί ξέρουν τι σημαίνει αυτός ο όρος: σημαίνει τι πληρώνονται για να κάνουν (να καταστρέψουν αυτά τα άλλα έθνη) και ο Obama σε εκείνη τη συνάντηση ισχυρίστηκε ξεκάθαρα ότι η Ρωσία είναι ο κύριος εχθρός της Αμερικής (ίσως μαζί με την Κίνα).
Φυσικά, ο πρώην πρόεδρος παρουσίαζε την κατάσταση στην Ουκρανία το 2014 ως δημοκρατικό πραξικόπημα…
Υπό αυτή την άποψη, την οποία εξέφρασε ο Obama, τα Ηνωμένα Έθνη, τα οποία ο Πρόεδρος Truman είχε διαμορφώσει ως ένα απλό φόρουμ ομιλίας και όχι ως η δημοκρατική ομοσπονδία όλων των κυβερνήσεων του κόσμου όπως σκόπευε ο προκάτοχός του Πρόεδρος, η «διεθνής τάξη είναι βασισμένη σε κανόνες» που έχουν δημιουργηθεί από τις ΗΠΑ.
Στα μάτια του Obama και άλλων νεοσυντηρητικών, η Ρωσία και η Κίνα είναι οι μεγάλοι ανταγωνιστές των ΗΠΑ, και για αυτό ο στρατός της Αμερικής έχει ευθύνη να αλλάξει καθεστώς σε αυτές τις χώρες, δεδομένου ότι αυτά τα δύο έθνη αλλά και τα άλλα έθνη των BRICS «αναζητούν μεγαλύτερο λόγο στα παγκόσμια φόρουμ»).

Τα κατάφωρα ψεύδη…

Ο Obama, παράλληλα, προσπάθησε να δώσει μια άλλη εικόνα για τη ρωσική οικονομία.
Όπως έλεγε, οι μετανάστες δεν επιλέγουν τη Μόσχα.
Το προσδόκιμο ζωής είναι περίπου τα 60 έτη…
Ο πληθυσμός συρρικνώνεται… Όλα αυτά, όμως, ήταν κατάφωρα ψεύδη.
Απεναντίας, οι «η Αμερική και οι σύμμαχοί της είναι σαφώς φθίνουσες δυνάμεις».
Για παράδειγμα, όσον αφορά το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν, ο κόσμος από το 1990 έως το 2022 αυξήθηκε 5,58 φορές, η Ρωσία αυξήθηκε 5,33 φορές, οι Η.Π.Α. αυξήθηκε 4,24 φορές, η ΕΕ 3,90 φορές και η Κίνα 21,83 φορές.
Ο λόγος για τις χαμηλότερες επιδόσεις της Ρωσίας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ήταν ότι τη δεκαετία του 1990 (τα πρώτα δέκα χρόνια της περιόδου) οι Η.Π.Α. ήλεγχε τη Ρωσία μέσω του πρώην προέδρου Yeltchin.
Όταν όμως ο Putin ανήλθε στον προεδρικό θώκο, η ρωσική οικονομία εκτοξεύθηκε σαν πύραυλος και συνεχίζει να το κάνει.
Από το 1998 και εξής η κατάσταση άλλαξε…
Επίσης, σε αυτά τα 25 χρόνια, η οικονομία της Κίνας αναπτύχθηκε 6,4 φορές («x6,4»), της Ρωσίας 5,9 φορές, της Ινδίας 2,96 φορές, των ΗΠΑ 1,36 φορές, της ΕΕ αναπτύχθηκε 1,40 φορές, η Ιαπωνία αυξήθηκε 1,17 φορές και η Νότια Κορέα 2,37 φορές.

Ιδού η απόδοση όλου του κόσμου τα 25 αυτά χρόνια:
25-ετ.=22/7=x3,14
Άρα: x3,14 είναι η παγκόσμια μέση απόδοση την τελευταία 25ετία.

Με άλλα λόγια: ενώ η Ινδία είχε ελαφρώς χειρότερη επίδοση από τον παγκόσμιο μέσο όρο, οι ΗΠΑ, η ΕΕ, η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα είχαν σημαντικά χειρότερη επίδοση κατά τη διάρκεια αυτών των 25 ετών.
Έτσι, όσο ο Putin είναι στην εξουσία (2000-2022), η ρωσική οικονομία αποδίδει σχεδόν το ίδιο καλά με την Κίνα.
Για αυτό το αμερικανικό καθεστώς και οι σύμμαχοί του θέλουν να απαλλαγούν από τον Putin και τον Χi… και για αυτόν τον λόγο θέλουν να κάνουν στη Ρωσία και την Κίνα ό,τι έχουν ήδη κάνει στο Ιράκ, τη Συρία, την Ουκρανία και τη Λιβύη, και αυτό προσπαθούν να κάνουν στο Ιράν και τη Βενεζουέλα: να τους κατακτήσουν και να τους καταστρέψουν προς όφελος κάποιων αμερικανικών τζακιών…
Στις 11 Δεκεμβρίου 2023, ο Αλέξανδρος Μερκούρης, ο οποίος είναι ίσως ο πιο ενημερωμένος και αξιόπιστος σχολιαστής διεθνών σχέσεων στον κόσμο, περιέγραψε λεπτομερώς με ποιον τρόπο, βάσει των τρεχόντων στοιχείων, ξεκάθαρα πλέον η Ρωσία είναι το πιο σημαντικό έθνος του κόσμου.
Όλοι θα πρέπει να δουν αυτό το βίντεο, αλλά, φυσικά, οι «ειδήσεις» των ΗΠΑ και των συμμαχικών μέσων ενημέρωσης, που παρουσίαζαν τον Putin ως απομονωμένο, θα το κρύψουν.
Ακριβώς όπως τα ΜΜΕ των ΗΠΑ και των συμμαχικών «ειδήσεων» κρύβουν από το κοινό ότι η «δημοκρατική επανάσταση» του Maidan του Φεβρουαρίου 2014 στην Ουκρανία ήταν στην πραγματικότητα το πραξικόπημα του Obama.
Κρύβουν επίσης ότι από το 1980 η οικονομική ανάπτυξη της Αμερικής υστερεί σε σχέση με τον παγκόσμιο μέσο όρο, ότι από το 2015 η Κίνα έχει τη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο και ότι η Ρωσία αναπτύσσεται σχεδόν τόσο γρήγορα όσο και η Κίνα.
Αυτή είναι πολλή αλήθεια που πρέπει να κρύβεται από το κοινό σε μια «δημοκρατία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης