Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Λάθος στόχος ο Γ. Κυπρή της τράπεζας Κύπρου – Υπήρξε ο manager που έγκαιρα πούλησε όλα τα ελληνικά ομόλογα και μεριμνά ώστε να βρεθεί λύση για τα αξιόγραφα κεφαλαίου – Οι τραπεζίτες δαιμονοποιούνται στην Κύπρο

tags :
 Λάθος στόχος ο Γ. Κυπρή της τράπεζας Κύπρου – Υπήρξε ο manager που έγκαιρα πούλησε όλα τα ελληνικά ομόλογα και μεριμνά ώστε  να βρεθεί λύση για τα αξιόγραφα κεφαλαίου – Οι τραπεζίτες δαιμονοποιούνται στην Κύπρο
Λάθος στόχο επέλεξαν οι εκπρόσωποι των Αξιογράφων Κεφαλαίου να χτυπήσουν και εν προκειμένω τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της τράπεζας Κύπρου Γιάννη Κυπρή.

Χθες ο Γ. Κυπρή βρέθηκε στο επίκεντρο έντασης από κατόχους αξιογράφων κεφαλαίου όταν βρισκόταν στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών και Αξιών στην Βουλή.
Είναι λάθος στόχος ο Γιάννης Κυπρή για 3 βασικούς λόγους
1)Ήταν ο manager που ενώ δεν ήταν επικεφαλής συμμετείχε στο ΔΣ και είχε εισηγηθεί να πωληθούν όλα τα ελληνικά ομόλογα της Ελλάδος από την τράπεζα Κύπρου.
2)Παραμένει ο μόνος ενεργός τραπεζίτης στην Κύπρο που προσπαθεί να βρει λύση για την ικανοποίηση των κατόχων αξιογράφων κεφαλαίου που ομολογουμένως έχουν αδικηθεί.
3)Είναι ο τραπεζίτης με τις περισσότερες πρωτοβουλίες με στόχο την εξυγίανση του κλάδου.
Ο Γιάννης Κυπρή ήταν λάθος στόχος και οι εκπρόσωποι των ΜΑΕΚ των αξιογράφων κεφαλαίου αν θέλουν να αναζητήσουν ευθύνες να προστρέξουν στο παρελθόν και στις διοικήσεις των τραπεζών που αποφάσισαν την έκδοση αξιογράφων κεφαλαίου.
Οι αγανακτισμένοι επενδυτές προβαίνουν ορισμένες φορές σε κινήσεις αποδοκιμασίας αλλά θεωρούμε λάθος επιλογή το πρόσωπο του Κυπρή ο οποίος έχει δείξει υπευθυνότητα στην τραπεζική κρίση της Κύπρου και σοβαρότητα.
Η δαιμονοποίηση των τραπεζιτών στην Κύπρο είναι λάθος δρόμος, λάθος πολιτική.
Οι Κύπριοι αυτοπυροβολούνται όταν θεωρούν υπαίτιο της κρίσης τις τράπεζες.

Τι ανέφερε σε ανακοίνωση του ο Γ Κυπρή

«Σε ότι αφορά το ζήτημα των Αξιογράφων, εξηγήσαμε στα μέλη της Επιτροπής για τις μέχρι σήμερα προσπάθειες και επαφές που έγιναν αλλά και τις προτάσεις που υποβλήθηκαν από πλευράς της Τράπεζας. Πρόθεσή μας είναι να συνεχίσουμε τις προσπάθειές αυτές, στα πλαίσια που μας επιτρέπουν οι Κανονισμοί με στόχο να βρούμε μια ικανοποιητική λύση στο θέμα.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω, ότι κατανοώ τους λόγους της σημερινής έντασης και των αντιδράσεων που ακολούθησαν.
Οι ευθύνες για το χθες ορθά αναζητούνται και πρέπει να αποδωθούν. Έχουμε όμως και την ευθύνη του σήμερα αλλά και του αύριο. Την ευθύνη να προστατεύσουμε τη σταθερότητα του τραπεζικού τομέα του τόπου. Την ευθύνη να ανακτήσουμε την αξιοπιστία του, μέσα από τη διαφάνεια και τη χρηστή διοίκηση.
Αυτή την ευθύνη έχω αναλάβει, ταυτόχρονα με τον διορισμό μου ως Διευθύνων Σύμβουλος του Συγκροτήματος, σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Είμαι παρών και συνεπής στη δέσμευσή μου να αναλώσω το άπαν των δυνάμεών μου μαζί με το Διοικητικό Συμβούλιο και την υπόλοιπη διευθυντική ομάδα, για να πετύχουμε τους στόχους μας που δεν είναι άλλοι από το να επαναφέρουμε αυτόν τον Οργανισμό στη θέση που του αξίζει, για το καλό των πελατών, των μετόχων και του προσωπικού μας, καθώς και της κοινωνίας γενικότερα»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης