Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bank of America Merrill Lynch: O κίνδυνος διάσπασης του ευρώ έχει παρέλθει - Δεν αναμένονται... πυρκαγιές αλλά μόνο... φωτοβολίδες στην Ευρωζώνη το 2013! - Έρχεται άνοδος των αγορών έως 16% - Στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών θα ανέλθει ο S&P 500

Bank of America Merrill Lynch: O κίνδυνος διάσπασης του ευρώ έχει παρέλθει - Δεν αναμένονται... πυρκαγιές αλλά μόνο... φωτοβολίδες στην Ευρωζώνη το 2013! - Έρχεται άνοδος των αγορών έως 16% - Στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών θα ανέλθει ο S&P 500
Άνοδο των διεθνών αγορών έως 16% προβλέπει για το 2013 η Bank of America Merrill Lynch, στην τελευταία έκθεσή της "10 Macro Investment Trends For 2013", στην οποία αναλύει τις 10 σημαντικότερες μακροοικονομικές και επενδυτικές τάσεις που θα κυριαρχήσουν το επόμενο έτος.
Στην εν λόγω έκθεση, την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr, ο οίκος προβλέπει μεταξύ άλλων πως η παγκόσμια οικονομία αναμένεται να ισχυροποιηθεί σημαντικά κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2013, ενώ εκτιμά πως ο δείκτης βαρόμετρο της Wall Street, ο S&P 500 θα ανέλθει στις 1.600 μονάδες, αγγίζοντας τα υψηλότερα επίπεδα της ιστορίας του!
Αναλυτικά, οι 10 σημαντικότερες μακροοικονομικές και επενδυτικές τάσεις που θα κυριαρχήσουν το 2013 είναι οι εξής:
1) Η παγκόσμια ανάπτυξη θα ανέλθει στο 3,2%, ενώ σταδιακά θα κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος, όσο περνούν οι μήνες. Η ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας θα στηριχθεί στην πορεία της κινεζικής οικονομίας, στην αποφυγή του δημοσιονομικού γκρεμού στις ΗΠΑ και στην παροχή βοήθειας προς την Ισπανία.
2) Η δημιοσιονομική προσαρμογή σε Ευρώπη και ΗΠΑ θα υποκαταστήσει την ανάγκη για περισσότερα μέτρα από τις κεντρικές τράπεζες.
3) Η αμερικανική αγορά κατοικίας θα αρχίσει σταδιακά να ανακάμπτει. Οι τιμές των ακινήτων εκτιμάται ότι θα αυξηθούν κατά 3% το 2013, μετά την άνοδο 5% το τρέχον έτος 2012.
4) Δεν θα υπάρξουν... πυρκαγιές στην Ευρώπη, αλλά μόνο... φωτοβολίδες! Μόλις η Ισπανία καταθέσει επίσημο αίτημα για βοήθεια στην ΕΚΤ, η ευρωπαϊκή οικονομία θα μπει στο μονοπάτι της σταθεροποίησης. Ο κίνδυνος διάσπασης του ευρώ ανήκει στο παρελθόν.
5) Η Κίνα θα ηγηθεί της ανάπτυξης στις αναδυόμενες αγορές.
6) Οι μετοχές θα ξεχωρίσουν το 2013, υπεραποδίδοντας έναντι των άλλων assets. Οι αγορές σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Ασία θα καταγράψουν άνοδο από 10 έως 16% το 2013. Στα τέλη του 2013, ο S&P 500 θα αγγίξει... υψηλά όλων των εποχών, σκαρφαλώνοντας στις 1.600 μονάδες.  
7) Δολάριο και ευρώ θα καταγράψουν ράλι, λαμβάνοντας ώθηση από την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας. Το γιεν θα υποχωρήσει.
8) Τα ομόλογα των αναδυόμενων αγορών θα ξεχωρίσουν το 2013.
9) Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων θα καταγράψουν οριακή αύξηση.
10) Ο χρυσός θα ανέλθει έως τα επίπεδα των 2.000 δολαρίων ανά ουγγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης