Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Διπλή η επιτυχία του προγράμματος επαναγοράς των ελληνικών ομολόγων - Ανοίγει ο δρόμος για την εκταμίευση της δόσης και διασφαλίζεται η παραμονή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα - Αλλά η Ελλάδα δεν μπορεί να εξέλθει από το σπιράλ της ύφεσης

Citigroup: Διπλή η επιτυχία του προγράμματος επαναγοράς των ελληνικών ομολόγων - Ανοίγει ο δρόμος για την εκταμίευση της δόσης και διασφαλίζεται η παραμονή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα - Αλλά η Ελλάδα δεν μπορεί να εξέλθει από το σπιράλ της ύφεσης
Διττό είναι, κατά τη Citigroup, το αποτέλεσμα της επιτυχούς έκβασης του σχεδίου επαναγοράς του ελληνικού χρέους, όπως αναφέρει στη σημερινή 11σέλιδη έκθεσή του με τίτλο "Euro Area: Sovereign Debt Crisis Update - This week’s EU Summit, latest on Italy, Greek debt buyback", ο οίκος.
Στην εν λόγω έκθεση, την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr, σημειώνεται πως μετά την επιτυχή έκβαση του προγράμματος επαναγοράς των ελληνικών ομολόγων, διασφαλίζονται οι εξής δύο στόχοι:
1) Ανοίγει ο δρόμος για την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα.
2) Η μερική ελάφρυνση του ελληνικού χρέους εξασφαλίζει την παραμονή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας.
Κατά τη Citigroup, η επαναγορά του ελληνικού χρέους κρίνεται, πιθανότατα, επιτυχής, αφού επιτυγχάνεται ο στόχος που είχε τεθεί για τη συμμετοχή. "Το σχέδιο της επαναγοράς αναμενόταν πως θα έχει θετική έκβαση, μετά την ανακοίνωση - την περασμένη Παρασκευή - των ελληνικών τραπεζών πως θα συμμετάσχουν", σχολιάζουν χαρακτηριστικά οι αναλυτές του οίκου.
"Η παράταση του σχεδίου επαναγοράς και το re-opening πραγματοποιείται για να συμμετάσχουν με περισσότερα ομόλογα οι ελληνικές τράπεζες" σημειώνει μεταξύ άλλων στην εν λόγω έκθεσή της η Citigroup.
Αναφερόμενος στη συνέχεια ο οίκος στην πορεία της οικονομίας, προειδοποιεί πως τα τελευταία στοιχεία που ανακοινώθηκαν για το ελληνικό ΑΕΠ αποδεικνύουν πως η ύφεση της ελληνικής οικονομίας παραμένει ακόμη βαθιά.
Σε γενικές γραμμές, συνεχίζει ο οίκος, τα οικονομικά μεγέθη που ανακοινώνονται στην Ελλάδα αποδεικνύουν πως δεν υπάρχει καμία ένδειξη πως η χώρα μπορεί να εξέλθει από το σπιράλ της ύφεσης σύντομα.
"Μοιάζει εξαιρετικά απίθανο η ελληνική οικονομία να σημειώσει επαρκή βελτίωση κατά τα επόμενα τρίμηνα", εκτιμά ο οίκος, επικαλούμενος τα νέα μέτρα λιτότητας που άμεσα θα τεθούν σε ισχύ.
Εστιάζοντας η Citigroup στο έτερο μείζον θέμα των ημερών, εκείνο που αφορά στη διαδοχή του J. C. Juncker στην προεδρία του Eurogroup και στην υποψηφιότητα του Γερμανού υπουργού Οικονομικών W. Schaeuble, τονίζει τα εξής: H απόφαση για τον νέο πρόεδρο της Ευρωομάδας αναμένεται να πυροδοτήσει νέες διαφωνίες στο εσωτερικό της Ευρωζώνης.
"Εάν ο Schaeuble είναι διατεθειμένος να αναλάβει τα ηνία του Eurogroup τότε πραγματικά θα πρέπει να κάνει υποχωρήσεις σε αρκετά ευρωπαϊκά ζητήματα, όπως για παράδειγμα να κάμψει ορισμένες από τις αντιρρήσεις του στην κατεύθυνση της δημιουργίας μιας πραγματικής τραπεζικής ένωσης στην Ευρωζώνη", καταλήγει η Citigroup.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης