Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Scope: Οι εταιρείες ηλεκτρονικών πληρωμών βάζουν τέλος στην κυριαρχία των τραπεζών

tags :
Scope: Οι εταιρείες ηλεκτρονικών πληρωμών βάζουν τέλος στην κυριαρχία των τραπεζών
Το ενδιαφέρον σχόλιο της Scope
Σχετικά Άρθρα
Η επανάσταση στις ψηφιακές πληρωμές απειλεί ευθέως την κυριαρχία των τραπεζών, αναφέρει σε σχόλιό της η Scope Ratings, επικαλούμενη μεταξύ άλλων την αποδεδειγμένα αργή προσαρμογή των τραπεζών στις ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις διαχρονικά.
Οι τράπεζες θα αντιμετωπίσουν αυξανόμενες προκλήσεις για να καθιερώσουν τον ρόλο τους, προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος αξιολόγησης.
«Οι πληρωμές αποτελούσαν ανέκαθεν δουλειά για τις τράπεζες και αυτό δεν θα αλλάξει. Αλλά είναι επίσης ένας τομέας όπου οι νεοεισερχόμενοι παίκτες και τα νέα επιχειρηματικά μοντέλα δημιουργούν όλο και περισσότερες προκλήσεις για τις καθιερωμένες τράπεζες. Η δυναμική του τοπίου πληρωμών εξελίσσεται γρήγορα και όχι απαραίτητα προς όφελος των τραπεζών. Η σταθερότητα και η βιωσιμότητα της δραστηριότητας πληρωμών μιας τράπεζας, μια πηγή σταθερών και προβλέψιμων εσόδων από προμήθειες, θα πρέπει να τραβήξει μεγαλύτερη προσοχή τόσο από τους επενδυτές όσο και από τους αναλυτές. Μέχρι στιγμής δεν το κάνει.
Δεν αναφέρουμε ότι ο ευρωπαϊκός τραπεζικός τομέας θα αλλάξει σοβαρά τις εργασίες πληρωμών του σύντομα, παρά τις αυξανόμενες “εισβολές” στον κλάδο από νέες υπηρεσίες πληρωμών (όπως το Apple Pay) και εταιρείες. Οι τράπεζες εξακολουθούν να κατέχουν σχεδόν το 90% του συνόλου των προμηθειών πληρωμών στην Ευρώπη. Ο κίνδυνος μεγάλης κλίμακας διαταραχής του τραπεζικού τομέα είναι ακόμη μακριά», σημειώνει η Scope.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης