Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Αυξάνει τις τιμές στόχους των ελληνικών τραπεζών η Citigroup - Υψηλότερη θα είναι και η κερδοφορία

Αυξάνει τις τιμές στόχους των ελληνικών τραπεζών η Citigroup - Υψηλότερη θα είναι και η κερδοφορία
Η περιορισμένη επαναξιολόγηση για την Citigroup οφείλεται στην ισχυρή δυναμική των κερδών και οι δείκτες P/E των ελληνικών τραπεζών δεν έχουν επαναξιολογηθεί πολύ
Νέες, υψηλότερες, τιμές στόχους όρισε η Citigroup για τις ελληνικές τράπεζες, αφού ανέβασε και τις εκτιμήσεις για τα κέρδη ανά μετοχή τόσο για το 2023 όσο και για το 2024.
Ειδικότερα, για την Alpha Bank και για την Eurobank δίνει τιμή στόχο στα 2 ευρώ, από 1,75 και 1,70 ευρώ προηγουμένως, για την Εθνική στα 7,30 ευρώ, από 6 ευρώ προηγουμένως, και για την Πειραιώς στα 4 ευρώ, από 3 ευρώ προηγουμένως.

1_312.JPG
Οι λόγοι της θετικής σύστασης

Όπως αναφέρει η Citigroup, οι ελληνικές τράπεζες είχαν καλές επιδόσεις τον περασμένο χρόνο.
Ενώ μια στροφή στον κύκλο των επιτοκίων στα τέλη του τρέχοντος έτους παρουσιάζει προκλήσεις για την αναπτυξιακή δυναμική το επόμενο έτος και μετά, η Citigroup επισημαίνει ότι παραμένει θετική στον τομέα καθώς:
(1) αναμένει νέα εστίαση στην ολοκλήρωση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων για τη στήριξη των ελληνικών μακροοικονομικών προοπτικών,
(2) αναμένει αναβάθμιση σε επενδυτική βαθμίδα για περαιτέρω βελτίωση του κλίματος,
(3) οι τράπεζες αναμένεται να συνεχίσουν να προσφέρουν σταδιακές βελτιώσεις στα λειτουργικά αποτελέσματα και
(4) αναμένει από τις ελληνικές τράπεζες να ξαναρχίσουν τη διανομή μερισμάτων μετά από μακρά παύση.

Εξαιρετικά καλές επιδόσεις… αλλά περιορισμένη επαναξιολόγηση

Η περιορισμένη επαναξιολόγηση για την Citigroup οφείλεται στην ισχυρή δυναμική των κερδών και οι δείκτες P/E των ελληνικών τραπεζών δεν έχουν επαναξιολογηθεί πολύ.
Επίσης, ο κύκλος των επιτοκίων αναμένεται να κορυφωθεί αργότερα φέτος, παρουσιάζοντας μια πιο δύσκολη προοπτική για τα κέρδη του επόμενου έτους και μετά.
Παρόλα αυτά, παραμένει θετική, καθώς αναμένει ότι οι αποτιμήσεις θα υποστηριχθούν από την ανανεωμένη εστίαση στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και από μια αναμενόμενη αναβάθμιση του δημοσίου που αναμένεται αργότερα φέτος/αρχές του επόμενου έτους, καθώς και από τη συνεχιζόμενη ισχυρή δυναμική των βασικών κερδών που καθοδηγείται από τα επιτόκια.

Αναβάθμιση κερδοφορίας

Η Citigroup ανανέωσε τις προβλέψεις για την κερδοφορία, αναβαθμίζοντας τις εκτιμήσεις της για να αντικατοπτρίζουν καλύτερα τη θετική επίδραση των υψηλότερων επιτοκίων στις προοπτικές για τα καθαρά έσοδα από τόκους.
Χαμηλώσε επίσης το προβλεπόμενο κόστος ιδίων κεφαλαίων, δεδομένης της πιο αισιόδοξης προοπτικής οικονομικών μεταρρυθμίσεων.
Με την Alpha Bank και τη Eurobank να έχουν αναβαθμιστεί σε "Αγορά" και την Πειραιώς να μην έχει πλέον χαρακτηριστεί ως τράπεζα Υψηλού Κινδύνου, η Citigroup διατηρεί θετική αξιολόγηση σε όλες τις καλυπτόμενες ελληνικές τράπεζες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης