Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Στα 3,30 ευρώ ανεβάζει την τιμή στόχο του ΑΔΜΗΕ η Eurobank Equities - Ξεκλειδώνει αξία η αναβάθμιση του WACC

Στα 3,30 ευρώ ανεβάζει την τιμή στόχο του ΑΔΜΗΕ η Eurobank Equities - Ξεκλειδώνει αξία η αναβάθμιση του WACC
Η αλλαγή στον WACC θα ξεκλειδώσει περαιτέρω αξία για την ADMIE Holding και θα οδηγήσει τη μετοχή υψηλότερα μετά από μια περίοδο κάπως απογοητευτικών επιδόσεων κατά τη διάρκεια του 2022
Σχετικά Άρθρα
Στα 3,30 ευρώ αναβαθμίζει την τιμή-στόχο του ΑΔΜΗΕ, η Eurobank Equities, από 2,90 ευρώ προηγουμένως, καθώς όπως επισημαίνει η αναβάθμιση του WACC ξεκλειδώνει περαιτέρω αξία.
Ειδικότερα, ένα χρόνο μετά τον καθορισμό του WACC του ΑΔΜΗΕ για την περίοδο 2022-2025, η Ρυθμιστική Αρχή (ΡΑΑΕΥ) έλαβε μια αξιοσημείωτη απόφαση αναθεωρώντας προς τα πάνω την αντίστοιχη απόδοση για την περίοδο 2023-25 ​​σε 7,45%-7,57% (από 6,1% προηγουμένως).
Όπως αναφέρει η Eurobank Equities αναμένει ότι αυτή η αλλαγή θα ξεκλειδώσει περαιτέρω αξία για την ADMIE Holding και θα οδηγήσει τη μετοχή υψηλότερα μετά από μια περίοδο κάπως απογοητευτικών επιδόσεων κατά τη διάρκεια του 2022.
Ειδικότερα, το ενισχυμένο WACC σε συνδυασμό με το τεράστιο 10ετές επενδυτικό σχέδιο του ΑΔΜΗΕ (13% CAGR σε RAB μέσω έως το 2030) τοποθετεί την ADMIE Holding ως έναν από τους πιο ελκυστικούς παίκτες μεταξύ των ομοτίμων της ΕΕ, ενισχύοντας περαιτέρω την υπόθεσή της ως συναρπαστικό παιχνίδι αξίας/ανάπτυξης για την ενεργειακή μετάβαση.

Ενισχύοντας τις αποδόσεις

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Eurobank Equities, ο υψηλότερος WACC θα προσθέσει ετήσια απόδοση σε RAB έως και 50 εκατ. ευρώ έως το 2025, οδηγώντας σε αύξηση της κερδοφορίας που αντιστοιχεί σε 2 -17% υψηλότερα EBITDA από τις προηγούμενες προβλέψεις της το 2023-25.
Περαιτέρω στήριξη των κερδών του ΑΔΜΗΕ είναι η ανάκτηση της υποαπόδοσης του 2022.
Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω σε συνδυασμό με τις βελτιωμένες μοναδιαίες προμήθειες και το δυνατό ξεκίνημα του έτους, η Eurobank Equities υπολογίζει πλέον ότι το EBITDA του ΑΔΜΗΕ θα φτάσει κοντά στα 236 εκατ. ευρώ το 2023, σημειώνοντας αύξηση 21% σε ετήσια βάση, ακολουθούμενη από αύξηση >20% το 2024.

Οι αναβαθμίσεις CapEx θα οδηγήσουν σε ενισχυμένο RAB

Ο αντίκτυπος από την αύξηση του WACC θα οδηγηθεί περαιτέρω από τη σημαντική αύξηση του RAB μεσοπρόθεσμα, ειδικά εάν το WACC παραμείνει σε παρόμοια επίπεδα την επόμενη περίοδο.
Το 10ετές πρόγραμμα κεφαλαιουχικών δαπανών του ΑΔΜΗΕ 5 δισ. ευρώ, με ανώτατο όριο κεφαλαίου 521 εκατ. ευρώ για το έτος 2023, ακολουθούμενο από ακόμη υψηλότερες επενδύσεις το 2024 και το 2025 (552-583 εκατ. ευρώ), θα μεταφραστεί σε τριετές RAB CAGR ύψους 16%, παρέχοντας έτσι σημαντική οδό ανάπτυξης βραχυπρόθεσμα.

Επόμενο ορόσημο

Η ενίσχυση του WACC είναι πιθανό να παίξει καθοριστικό ρόλο στη διαδικασία του διαγωνισμού για τη διάθεση του 20% της Ariadne Interconnection, θυγατρικής της ADMIE Holding.
Μετά από τις απαραίτητες εγκρίσεις, αναμένονται δεσμευτικές προσφορές τον Σεπτέμβριο, με τη διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2023.
Με το βελτιωμένο WACC, η Eurobank Equities πιστεύει ότι είναι λογικό να αναμένει ότι οι προσφορές θα διευθετηθούν σε ένα premium σε σχέση με το RAB, ξεκλειδώνοντας έτσι σημαντική αξία.
Οι εκτιμήσεις της Eurobank Equities υποδηλώνουν ότι το αντάλλαγμα για το 20% των μετοχών της Αριάδνης θα μπορούσε να αποφέρει >60 εκατ., περίπου το 11% της κεφαλαιοποίησης της ADMIE Holding.

Αποτίμηση

Υπό το πρίσμα των κανονιστικών τροποποιήσεων, η Eurobank Equities αυξάνει τις εκτιμήσεις της για τα EBITDA του ΑΔΜΗΕ κατά 2-17% την περίοδο 2023-25, προβλέποντας EBITDA της χρήσης 2023 σε 236 εκατ. (+20% ετησίως) και EBITDA της χρήσης 24/25 στα 303/348 εκ., αντίστοιχα.
Αν και οι θετικές εξελίξεις του WACC έχουν ήδη οδηγήσει σε μια ανάκαμψη της τιμής της μετοχής από το δεύτερο τρίμηνο του 23 και, σε αυτή τη βάση, έχουν εν μέρει τιμολογηθεί, η Eurobank Equities υποστηρίζει ότι η απόκλιση κινδύνου-ανταμοιβής εξακολουθεί να είναι πολύ ελκυστική, καθώς οι μετοχές εξακολουθούν να διαπραγματεύονται σε discount (σε εποχιακή προσαρμογή), σε πλήρη αντίθεση με τους ευρωπαϊκούς ομοτίμους που διαπραγματεύονται με μέσο premium 18%.
Ως εκ τούτου, επαναλαμβάνει τη σύσταση Αγοράς αυξάνοντας την τιμή στόχο σε 3,3 ευρώ (από 2,9 ευρώ προηγουμένως), προβλέποντας ότι οι μετοχές θα κινηθούν υψηλότερα στο φάσμα αποτίμησης καθώς εξελίσσεται η ιστορία ανάπτυξης της RAB.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης