Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Η παραχάραξη και τα ψέματα τελειώνουν εδώ – Η αυτοκρατορία των ΗΠΑ είναι στην λάθος πλευρά της Ιστορίας

Η παραχάραξη και τα ψέματα τελειώνουν εδώ – Η αυτοκρατορία των ΗΠΑ είναι στην λάθος πλευρά της Ιστορίας
Πώς μπορεί μία παγκόσμια αυτοκρατορία να αυτοπροσδιορίζεται ως Δημοκρατία ενώ αστυνομεύει με εισβολές τον πλανήτη
Σχετικά Άρθρα
Οι ραγδαίες γεωπολιτικές εξελίξεις των τελευταίων μηνών μας παρέχουν την ευκαιρία για έναν αναστοχασμό της παγκόσμιας ιστορίας τον 20ο και 21ο αιώνα και του ρόλου που διαδραμάτισαν οι ηγέτιδες δυνάμεις του πλανήτη.
Οι ΗΠΑ και τα δορυφορικά τους κράτη ισχυρίζονται πώς μόνο αυτές είναι οι υγιείς δημοκρατίες αποκρύπτοντας το γεγονός πως καμία αυτοκρατορική δύναμη δεν αυτοπροσδιορίζεται ως τέτοια.
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν δηλώνει ότι είναι αυτοκρατορία, αλλά διακηρύσσει συνήθως πως είναι το πιο ισχυρό έθνος του κόσμου και με αυτή τη «δύναμη» αστυνομεύει τον πλανήτη.
Με αυτό το μέσο, «δικαιολογεί» την παραμονή της ως η πιο ισχυρή χώρα του κόσμου.
Επιβεβαιώνει την ηγεμονία για τον εαυτό της και μόνο: ισχυρίζεται ότι μόνο η κυβέρνηση των ΗΠΑ διαθέτει ένα τέτοιο μοναδικό δικαίωμα.
Σε αυτή τη βάση, υποστηρίζει ότι οποιαδήποτε κυβέρνηση αμφισβητεί ή αρνείται κάτι τέτοιο είναι εχθρός, όχι απλώς ανταγωνιστής, επισημαίνει σε άρθρο του ο γνωστός γεωπολιτικός αναλυτής Eric Zeusse.

Η ηγεμονία ενός ...νομπελίστα Ειρήνης

Το καλύτερο παράδειγμα αυτής της ηγεμονικής στάσης προήλθε από τον βραβευμένο με Νόμπελ Ειρήνης πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Barack Obama ο οποίος μόλις είχε ξεκινήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2014 και στη συνέχεια ανακοίνωνε στους μελλοντικούς στρατηγούς της Αμερικής στις 28 Μαΐου 2014:
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι και παραμένουν ένα σημαντικό και αναντικατάστατο έθνος.
Αυτό ισχύει για τον αιώνα που πέρασε και θα ισχύει για τον αιώνα που έρχεται. …
Η επιθετικότητα της Ρωσίας προς τα πρώην σοβιετικά κράτη εκνευρίζει τις πρωτεύουσες στην Ευρώπη ενώ η οικονομική άνοδος και η στρατιωτική εμβέλεια της Κίνας ανησυχούν τους γείτονές της.
Από τη Βραζιλία μέχρι την Ινδία, οι ανερχόμενες μεσαίες τάξεις, μάς ανταγωνίζονται και οι κυβερνήσεις αναζητούν μεγαλύτερο λόγο στα παγκόσμια φόρουμ. …
Θα είναι καθήκον της γενιάς σας να ανταποκριθεί σε αυτόν τον νέο κόσμο».
Ο Obama με τη δήλωσή του αυτή προσδιορίζει τις ΗΠΑ ως το κέντρο της παγκόσμιας τάξης, που θα εποπτεύει και θα παρεμβαίνει στον πλανήτη.
Για τις ΗΠΑ «απαραίτητες» είναι οι αποικίες του καθεστώτος, όπως η Γερμανία, η Ιαπωνία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Νότια Κορέα αλλά και τα κράτη, τα οποία οι Αμερικανοί δεν έχουν κατακτήσει ακόμη.
obama.jpg

Ο αμερικανικός στρατός στην υπηρεσία των πολυεθνικών

Επιπλέον, σύμφωνα με την άποψη του καθεστώτος της Ουάσινγκτον, την οποία εξέφρασε ο Obama, ο οικονομικός ανταγωνισμός μεταξύ των κρατών δεν αφορά μόνο το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών αλλά και το υπουργείο Άμυνας (Επίθεσης) των ΗΠΑ
Αυτούς τους μελλοντικούς στρατηγούς των ΗΠΑ, που θα κάνουν τις νέες εισβολές υπηρετώντας τις αμερικανικές πολυεθνικές, θα τους πληρώνουν οι Αμερικανοί φορολογούμενοι.
Ο Obama έλεγε στον μελλοντικό στρατό του κράτους ότι αντιπροσωπεύουν την αυτοκρατορία των ΗΠΑ, παρόλο που η λέξη «αυτοκρατορία» δεν εμφανιζόταν στην ομιλία του.

Τα ψεύδη και το όραμα του Roosvelt

Κάθε αυτοκρατορία προωθείται από χιλιάδες ψέματα. Ανάμεσα σε αυτές τις χιλιάδες κρυμμένες από το σύστημα αλήθειες είναι ότι το σχέδιο του τότε προέδρου των ΗΠΑ Franklin Delano Roosevelt ήταν ο τερματισμός όλων των αυτοκρατοριών και η δημιουργία μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο του «Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών».
Ο Αμερικανός οραματιστής πολιτικός είχε περιγράψει σαφώς τη δημιουργία του ΟΗΕ που επεδίωκε από το 1941 με σκοπό να αποτρέψει τον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Και σίγουρα δεν είχε οραματιστεί αυτόν τον «χλωμό» Οργανισμό που υπάρχει σήμερα.
Οι μελετητές σχεδόν παγκοσμίως αγνοούν αυτό το τεκμηριωμένο ιστορικό γεγονός, ή απλώς ψεύδονται για να το προσπεράσουν.
Αυτό το γεγονός πρέπει να γίνει κατανοητό τώρα, ειδικά επειδή τόσο η Κίνα όσο και η Ρωσία ψάχνουν για μια λύση σε αυτό, αλλά δεν γνωρίζουν καν ότι αγωνίζονται να μετατρέψουν τον ΟΗΕ σε αυτό τον Οργανισμό που είχε σχεδιάσει ο Roosvelt.
delano.jpg
Αυτή η επιχείρηση εξαπάτησης του κοινού σχετικά με την ιστορία είναι συστηματική και άρχισε από το 1950 με τον υπουργό Εξωτερικών του προέδρου Eisenhower, John Foster Dulles να προσδιορίζει τις ΗΠΑ ως αυτοκρατορική δύναμη.
Ίσως ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin και ο Κινέζος ομόλογός του, Xi Jinping, δεν γνωρίζουν ότι ο στόχος τους είναι να εφαρμόσουν το σχέδιο του Roosvelt αλλά πρέπει να το γνωρίζουν, γιατί αυτό τους παρέχει την ευκαιρία να ριζώσουν τις δικές τους εξωτερικές πολιτικές, δημόσια, στις προθέσεις του πιο σεβαστού πολιτικού ηγέτη κατά τη διάρκεια ολόκληρο τον 20o αιώνα, ο οποίος τυχαίνει να ήταν Πρόεδρος της Αμερικής κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
Αυτό θα αποκάλυπτε γιατί τουλάχιστον από τις 25 Ιουλίου 1945 η τότε κυβέρνηση των ΗΠΑ διεκδίκησε και πήρε από τον Hitler το λάβαρο του ιμπεριαλισμού, της ηγεμονίας και της δικτατορικής κυριαρχίας σε ολόκληρο τον κόσμο.
Εναπόκειται στον Putin και τον Xi να αποκαλύψουν, στον κόσμο, αυτό το ιστορικό γεγονός, γιατί θα ενισχύσουν σε τεράστιο βαθμό την υπόθεσή τους, που ήταν τελικά και στόχος του Roosvelt.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης