Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA: Ο πληθωρισμός δεν θα υποχωρήσει στον στόχο της Fed πριν το 2025 - Έρχεται ύφεση στις ΗΠΑ

BofA: Ο πληθωρισμός δεν θα υποχωρήσει στον στόχο της Fed πριν το 2025 - Έρχεται ύφεση στις ΗΠΑ
Ο διευθύνων σύμβουλος της BofA υποστήριξε πως τα στοιχεία δείχνουν ότι οι καταναλωτές ξοδεύουν λιγότερα χρήματα, γεγονός που υποδεικνύει μια επερχόμενη ύφεση
Σχετικά Άρθρα
Την εκτίμηση ότι η Fed δεν θα πετύχει τον στόχο της για πληθωρισμό 2% μέχρι το 2025, εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της BofA, Brian Moynihan, διαβλέποντας ύφεση στις ΗΠΑ.
Ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ υποχώρησε από τα υψηλά του 2022 στο 4% τον Μάιο, καθώς η Fed αύξησε τα επιτόκια κατά 500 μονάδες βάσης από την περασμένη άνοιξη. Αν και η χαλάρωση των πιέσεων στις τιμές προσέφεραν κάποια ανακούφιση στους καταναλωτές, η Fed παραμένει αποφασισμένη να μειώσει τον πληθωρισμό στο στόχο της και έχει σηματοδοτήσει δύο ακόμη αυξήσεις επιτοκίων πριν από το τέλος του έτους.
«Πιστεύουμε ότι θα χρειαστούν (οι αξιωματούχοι της Fed) όλο το τρέχον έτος και όλο το επόμενο έτος και μέχρι το 2025 προτού φέρουν τον πληθωρισμό σε ευθυγράμμιση με τον μακροπρόθεσμο στόχο τους», δήλωσε ο Moynihan σε συνέντευξή του στο CNN. Πρότεινε, επίσης, ότι η Fed θα μπορούσε να αυξήσει το κόστος δανεισμού μερικές ακόμη φορές φέτος πριν το μειώσει το επόμενο έτος.
Ο Moynihan σημείωσε επίσης ότι τα στοιχεία της τράπεζάς του δείχνουν ότι οι καταναλωτές μειώνουν τις δαπάνες σύμφωνα με τον πληθωρισμό του 2%, κάτι που είναι «καλό και κακό», όπως είπε και διευκρίνισε πως «είναι καλό γι' αυτό που χρειάζεται η Fed για να τεθεί υπό έλεγχο ο πληθωρισμός. Όμως δεν είναι τόσο καλό, διότι αυτό σημαίνει ότι έχουμε μεγαλύτερη πιθανότητα να επαληθευτεί μια ήπια ύφεση», δήλωσε ο Moynihan, προσθέτοντας ότι η ύφεση είναι πιθανό να πλήξει τις ΗΠΑ το πρώτο εξάμηνο του 2024.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης