Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Η «βουτιά» της ανάπτυξης στις ΗΠΑ θα «σκοτώσει» το ράλι στη Wall Street

Morgan Stanley: Η «βουτιά» της ανάπτυξης στις ΗΠΑ θα «σκοτώσει» το ράλι στη Wall Street
Η Morgan Stanley επιμένει στο σενάριο ότι η αμερικανική οικονομία θα παραμείνει στάσιμη το β' εξάμηνο του 2023
Σχετικά Άρθρα
Η βουτιά της οικονομικής ανάπτυξης θα μπορούσε να σταματήσει σύντομα το ράλι του χρηματιστηρίου, προειδοποίησε ο κορυφαίος στρατηγικός αναλυτής της Morgan Stanley.
Ειδικότερα, ο Mike Wilson δήλωσε ότι εμμένει στην άποψή του ότι η οικονομία θα παραμείνει στάσιμη το β' εξάμηνο του 2023, γεγονός που αναμένεται ότι θα ψαλιδίσει τα κέρδη των εισηγμένων εταιρειών και θα συμπαρασύρει τις τιμές των μετοχών.
«Δεδομένης της θεμελιώδους άποψής μας για την ανάπτυξη, δυσκολευόμαστε να συμφωνήσουμε με τον τρέχοντα ενθουσιασμό και το αφήγημα που τον υποστηρίζει», έγραψε ο Wilson, ο οποίος είναι επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής μετοχών της Morgan Stanley στις ΗΠΑ, σε σημείωμα προς τους πελάτες του.
«Οι επενδυτές μπορεί να βρεθούν μπροστά σε μια άγρια αφύπνιση, δεδομένης της πολύ μεγάλης προσέγγισης του κινδύνου που βλέπουμε», πρόσθεσε. «Ο χρόνος θα δείξει, αλλά αρκεί να πούμε ότι δεν έχουμε αλλάξει την άποψή μας στο μέτωπο της ανάπτυξης».
Ο Wilson υπήρξε μία από τις πιο απαισιόδοξες φωνές της Wall Street το 2023, προβλέποντας επανειλημμένα μια πτώση του χρηματιστηρίου. Ωστόσο, οι απαισιόδοξες προοπτικές του δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμη. Αντίθετα, οι μετοχές έχουν ξεκινήσει το έτος με άνοδο, με τον S&P 500 να σημειώνει άλμα 15% και τον Nasdaq να εκτοξεύεται κατά 31% από την αρχή του έτους.
Αλλά τα κέρδη έχουν έρθει εν μέσω ενδείξεων ότι η αμερικανική οικονομία επιβραδύνεται δραματικά, με το ΑΕΠ της χώρας να αυξάνεται μόλις κατά 1,1% το πρώτο τρίμηνο του 2023.
Οι μεγάλες εταιρείες της τεχνολογίας, όπως η Nvidia και η Microsoft, βοήθησαν τους δείκτες αναφοράς να αποτινάξουν αυτές τις δυσοίωνες προοπτικές, με τους επενδυτές που ενθουσιάστηκαν από την έκρηξη του ενδιαφέροντος για το ChatGPT να στοιβάζονται σε μετοχές που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης