Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bank of America: Όλα μοιάζουν με το 2000 ή το 2008... έρχεται κραχ και μετά ράλι επικών διαστάσεων στις αγορές

Bank of America: Όλα μοιάζουν με το 2000 ή το 2008... έρχεται κραχ και μετά ράλι επικών διαστάσεων στις αγορές
Έρχεται μεγάλο ράλι στις μετοχές παγκοσμίως, αλλά... πρώτα θα δούμε κραχ
Ο S&P 500 μπορεί να εισήλθε σε μια τεχνική αγορά ταύρων (bull market) την περασμένη εβδομάδα, αλλά ο Michael Hartnett της Bank of America λέει ότι δεν είναι η αρχή ενός νέου μεγάλου ράλι στις μετοχές.
Ο στρατηγικός αναλυτής που προέβλεψε σωστά το ξεπούλημα των μετοχών πέρυσι δήλωσε ότι δεν είναι πεπεισμένος ότι αυτή είναι η αρχή μιας "ολοκαίνουργιας, νέας λαμπερής αγοράς ταύρων".
Η τρέχουσα αγορά μοιάζει περισσότερο με το 2000 ή το 2008, με ένα "μεγάλο ράλι πριν από τη μεγάλη κατάρρευση", έγραψε ο Hartnett στην εβδομαδιαία έκθεση της τράπεζας για τις επενδυτικές ροές σε διάφορες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων.

Άνοδος πριν την πτώση

Ο ίδιος βλέπει άνοδο έως και 150 μονάδες στον S&P 500 έναντι 300 μονάδων πτώσης από τώρα έως την Ημέρα της Εργασίας (labour day) στις 4 Σεπτεμβρίου.
Ο δείκτης έχει αυξηθεί κατά 15% φέτος στις 4.425,84 μονάδες.
Η έκκληση του Hartnett τον Φεβρουάριο ότι ο S&P 500 θα έπεφτε στις 3.800 μονάδες έως τις 8 Μαρτίου δεν υλοποιήθηκε, αφού οι επενδυτές στράφηκαν στις εταιρείες τεχνολογίας σε μια αμυντική στροφή.
Είπε ότι οι "αρκούδες" σαν κι αυτόν έκαναν λάθος στο πρώτο εξάμηνο, επειδή η αμερικανική οικονομία απέφυγε την ύφεση και την πιστωτική κρίση, και χαρακτήρισε το ράλι της τεχνολογίας που τροφοδοτείται από την τεχνητή νοημοσύνη "απρόβλεπτο γεγονός".
Έως ότου η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ "επαναφέρει τον φόβο" μέσω ενός υψηλότερου στόχου για τα επιτόκια και το ποσοστό ανεργίας ξεπεράσει το 4% σε ένα σήμα ύφεσης, οι μετοχές μπορούν να παραμείνουν σε υψηλότερα επίπεδα και τα πιστωτικά spreads μπορούν να παραμείνουν χαμηλά, έγραψε.

Η αμερικανική αγορά μπορεί να συνεχίσει να υπεραποδίδει

Την ίδια στιγμή, οι στρατηγικοί αναλυτές της Citigroup με επικεφαλής την Beata Manthey δήλωσαν ότι η αμερικανική αγορά μπορεί να συνεχίσει να υπεραποδίδει έναντι των ευρωπαϊκών ομολόγων της, παρόλο που το ράλι καθοδηγείται από σχετικά λίγες μετοχές.
Είπαν ότι ιστορικά, ο S&P 500 και οι μετοχές ανάπτυξης τείνουν να υπεραποδίδουν μετά από μια μείωση του εύρους.
"Διαπιστώνουμε ότι περιορίζεται η γκάμα των οδηγών της αγοράς και αυτό από μόνο του δεν είναι λόγος για πωλήσεις - οι μετοχές διαπραγματεύονται υψηλότερα κατά μέσο όρο, αν και η μεταβλητότητα επίσης αυξάνεται", ανέφεραν οι στρατηγικοί αναλυτές της Citi σε σημείωμά τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης