Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Ο Roubini προειδοποιεί: Οι περιφερειακές τράπεζες των ΗΠΑ θα αντιμετωπίσουν «σίγουρα» πιστωτική κρίση

Ο Roubini προειδοποιεί: Οι περιφερειακές τράπεζες των ΗΠΑ θα αντιμετωπίσουν «σίγουρα» πιστωτική κρίση
O Nouriel Roubini προειδοποιεί ότι οι περιφερειακές τράπεζες των ΗΠΑ θα αντιμετωπίσουν «σίγουρα» πιστωτική κρίση
Σχετικά Άρθρα
Για πιστωτική κρίση στις περιφερειακές τράπεζες των ΗΠΑ προειδοποιεί ο οικονομολόγος «Dr. Doom», Nouriel Roubini, τονίζοντας ότι μια τέτοια εξέλιξη θα διαβρώσει την ανάπτυξη στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.
«Θα υπάρξει σίγουρα κάποια πιστωτική κρίση, ιδίως μεταξύ των περιφερειακών τραπεζών. Αυτές είναι που πιέζονται», δήλωσε ο Roubini μιλώντας στο Bloomberg κατά τη διάρκεια του Οικονομικού Φόρουμ του Κατάρ στη Ντόχα.
«Αυτές είναι οι τράπεζες που δανείζουν πολλά στα νοικοκυριά, στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και στo εμπορικό real estate. Οι εκτιμήσεις από τώρα είναι ότι, αυτή η πιστωτική κρίση θα μειώσει την οικονομική ανάπτυξη στις ΗΠΑ κατά τουλάχιστον 50 μονάδες βάσης», δήλωσε ο οικονομολόγος.
Οι φόβοι για πιστωτική στενότητα αυξήθηκαν, καθώς οι τράπεζες αυστηροποίησαν τα πρότυπα δανεισμού -για να εξομαλύνουν τις αναντιστοιχίες μεταξύ ενεργητικού και παθητικού και να προστατεύσουν τους ισολογισμούς- μετά τις χρεοκοπίες πολλών αμερικανικών τραπεζών τους τελευταίους μήνες. Ο κορυφαίος στρατηγικός αναλυτής μετοχών της Morgan Stanley επικαλέστηκε στοιχεία δανεισμού τον περασμένο μήνα για να υποδηλώσει ότι η κρίση δανείων είχε ήδη αρχίσει.
«Εάν υπάρξουν άλλοι αντίξοοι άνεμοι για την παγκόσμια οικονομία, θα μπορούσατε να δείτε στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, πλήρη συρρίκνωση στις Ηνωμένες Πολιτείες», πρόσθεσε ο Roubini.
Ο Roubini έχει ήδη κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για μια πιστωτική κρίση στις ΗΠΑ, λέγοντας ότι ένα «μεγάλο κομμάτι του αμερικανικού τραπεζικού συστήματος» θα αντιμετωπίσει μια «σοβαρή» συμπίεση, που θα οδηγήσει την οικονομία σε ύφεση, πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης