Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Δύσκολο να εφαρμοστεί ο φόρος υπεραξίας - Τι σχεδιάζει το υπουργείο

tags :
Δύσκολο να εφαρμοστεί ο φόρος υπεραξίας - Τι σχεδιάζει το υπουργείο
Η χθεσινή πρωινή σύσκεψη στο υπουργείο οικονομικών για το φόρο υπεραξίας δεν διήρκεσε περισσότερο από 90 λεπτά. Όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές (ΧΑ, Θεσμικοί επενδυτές, χρηματιστηριακές-θυγατρικές τραπεζών και ιδιωτικές χρηματιστηριακές) κατέθεσαν τις απόψεις τους στον κ. Δημήτρη Σταματόπουλο γενικό διευθυντή φορολογίας του υπουργείου οικονομικών.
Η γενική αίσθηση που υπήρξε μετά τη συνεδρίαση ήταν ότι ο φόρος υπεραξίας είναι πολύ δύσκολο να εφαρμοσθεί γιατί υπάρχουν πολλά κενά και θα πρέπει να γίνουν πολλά και ο χρόνος μέχρι και τις 2 Ιανουαρίου 2011 δεν επαρκεί και ίσως χρειαστεί να δοθεί παράταση. Ο γενικός στόχος του υπουργείου είναι η φορολόγηση της υπεραξίας με 20% γα όσους ρευστοποιούν το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς και με 10% όσοι ρευστοποιούν από τον 4ο μέχρι κα τον 12ο μήνα.
Όσοι διακρατούν τις μετοχές τους μετά τη λήξη του πρώτου έτους θα επιβαρύνονται με το φόρο του 0,15% σε κάθε συναλλαγή που ισχύει και σήμερα. Η τελική απόφαση θα ληφθεί από τον ίδιο τον υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου ο οποίος θα ξανακαλέσει τους εμπλεκόμενους φορείς λίγες ημέρες πριν την κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου τον Νοέμβριο.


Ανέστης Ντόκας
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης