Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Credit Suisse: Εφικτή η επίτευξη συμφωνίας για το ελληνικό ζήτημα - Κυβέρνηση και τρόικα βρίσκονται κοντά στη διαμόρφωση του σχεδίου που θα καταστήσει βιώσιμο το ελληνικό χρέος - Έρχεται άνοδος για τις ευρωπαϊκές αγορές

Credit Suisse: Εφικτή η επίτευξη συμφωνίας για το ελληνικό ζήτημα - Κυβέρνηση και τρόικα βρίσκονται κοντά στη διαμόρφωση του σχεδίου που θα καταστήσει βιώσιμο το ελληνικό χρέος - Έρχεται άνοδος για τις ευρωπαϊκές αγορές
Συμφωνία ικανή να καταστήσει το ελληνικό χρέος βιώσιμο προβλέπει μεταξύ των πιστωτών της Ελλάδας η Credit Suisse, στην τελευταία 15σέλιδη έκθεσή της, την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Στην έκθεση με τίτλο "Algorithmic Trading in Europe Spreads its Wings", ο οίκος σημειώνει χαρακτηριστικά πως η Ελλάδα και οι δανειστές της οδεύουν προς μια κοινή φόρμουλα, ένα κοινό σχέδιο το οποίο μπορεί να καταστήσει το ελληνικό χρέος βιώσιμο.
Μάλιστα η Credit Suisse δίνει μεγάλη βαρύτητα στη χθεσινή δήλωση - από τις Βρυξέλλες - του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, σύμφωνα με την οποία "μόλις 10 δισ. ευρώ μας χωρίζουν από την επίτευξη συμφωνίας".
Στην εν λόγω έκθεσή του ο οίκος υποστηρίζει ταυτόχρονα πως η κοινή λύση στην οποία φέρεται να συγκλίνουν ελληνική κυβέρνηση και δανειστές αναμένεται να δώσει ώθηση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα.
Οι οριστικές αποφάσεις για την Ελλάδα αναμένονται στο Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας, οπότε και οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών συνεδριάζουν, με στόχο την επίτευξη μιας τελικής συμφωνίας για το ελληνικό ζήτημα.
Η διαμόρφωση του τελικού ύψους του επιτοκίου στα δάνεια που έχει λάβει η Ελλάδα φέρεται να αποτελεί το μεγαλύτερο εμπόδιο στην κατεύθυνση επίτευξης συμφωνίας μεταξύ των πιστωτών της χώρας.
Τα ανωτέρω δήλωνε χθες ανώτατος αξιωματούχος της ελληνικής κυβέρνησης, παρουσιάζοντας όλες τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το ελληνικό ζήτημα.
Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, οι πιστωτές της Ελλάδας δεν έχουν ακόμη καταλήξει στο πόση θα είναι η μείωση του επιτοκίου στα δάνεια της χώρας και για το λόγο αυτό καθυστερεί η επίτευξη συμφωνίας.
Κατά τον ίδιο αξιωματούχο, ΔΝΤ και Ευρωζώνη επιχειρούν να συγκλίνουν τις θέσεις τους στο μείζον θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν πως είναι πιθανός ένας συμβιβασμός των πιστωτών στο στόχο για μείωση του ελληνικού χρέους στο 124% του ΑΕΠ έως το 2020.
Στην εν λόγω έκθεσή της η Credit Suisse εστιάζοντας στις διεθνείς αγορές, κάνει ειδική μνεία στα χρηματιστήρια Ν. Αφρικής, Τσεχίας, Ρωσίας, Ισραήλ, Πολωνίας και Τουρκίας, στα οποία, όπως υποστηρίζει διαφαίνονται μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης