Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Επανέρχεται με σύσταση buy στην κάλυψη του Τιτάν η Eurobank Equities - Στα 18,20 ευρώ η τιμή στόχος

Επανέρχεται με σύσταση buy στην κάλυψη του Τιτάν η Eurobank Equities - Στα 18,20 ευρώ η τιμή στόχος
Η Ελλάδα θα είναι ο κύριος μοχλός ανάπτυξης το 2023 για τον Τιτάν μαζί με τις ΗΠΑ
Στην κάλυψη της μετοχής του Τιτάν επανέρχεται η Eurobank Equities, δίνοντας σύσταση Buy, ήτοι αγορά, και τιμή στόχο στα 18,20 ευρώ.
Όπως αναφέρει η Eurobank Equities, η μετοχή διαπραγματεύεται σήμερα σε c5,2x σε όρους EV/EBITDA, ένα αρκετά μεγάλο discount έναντι του μακροπρόθεσμου μέσου όρου (>7x).
Παρόλο που η μετοχή δεν ξεχωρίζει από άποψη αποτίμησης μεταξύ των ανταγωνιστών της, η Eurobank Equities υποστηρίζει ότι η Τιτάν θα κινηθεί υψηλότερα στο φάσμα αποτίμησης, μειώνοντας το discount αποτίμησης, καθώς εκτελεί τη φιλική προς το περιβάλλον στρατηγική της.

2022: Η (ενεργειακή) κρίση αποτράπηκε...

Παρά τα δυσμενή μακροοικονομικά δεδομένα του 2022, με τις τιμές της ενέργειας και το κόστος των ναύλων να βρίσκονται σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, ο Τιτάνας πέτυχε αύξηση 20% στα EBITDA κατά τη διάρκεια του έτους (και 24% πάνω από το όριο του 2019), σημαντικά πάνω από τις προσδοκίες της Eurobank Equities στην αρχή του 2022, χάρη στην ισχυρή τιμολόγηση σε όλες τις περιοχές.
Η πρόσφατη αποκλιμάκωση της ενεργειακής κρίσης έχει βελτιώσει τις προοπτικές του ομίλου, κάτι που αντικατοπτρίζεται και στην τιμή της μετοχής, με τον Τιτάνα να σημειώνει άνοδο +20% YTD ξεπερνώντας τον δείκτη ASE.

2023: 2ψήφια αύξηση EBITDA με στήριξη από την τιμολόγηση...

Το βασικό θέμα για τον κλάδο το 2023 είναι ο βαθμός ανθεκτικότητας των τιμών, ιδίως υπό το πρίσμα της αποκλιμάκωσης του ενεργειακού κόστους που στήριξε την τιμολόγηση πέρυσι.
Τα σχόλια της διοίκησης του Τιτάν και αρκετών ξένων ομότιμων εταιρειών υποδηλώνουν συνέχιση της δυναμικής των τιμών στην αρχή του έτους (σε μεσαία έως υψηλά μονοψήφια ποσοστά), γεγονός που προοιωνίζεται καλά με την υπόθεση της Eurobank Equities για αύξηση των εσόδων του κατά 4% το 2023.
Από την πλευρά του κόστους, τα έξοδα διανομής αναμένεται να μειωθούν, αλλά το κόστος ενέργειας είναι πιθανό να παραμείνει αυξημένο, καθώς αναμένεται ότι η θετική επίδραση από την υποχώρηση των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας θα αμβλυνθεί από το νέο συμβολαιοποιημένο τιμολόγιο του ΟΛΠ (που βρίσκεται επί του παρόντος υπό διαπραγμάτευση με τη ΔΕΗ).
Συνολικά, η Eurobank Equities προβλέπει ότι τα λειτουργικά έξοδα/πωλήσεις θα κυμανθούν 10 μονάδες βάσης υψηλότερα σε ετήσια βάση, αλλά με τη θετική λειτουργική μόχλευση να εξακολουθεί να οδηγεί σε 2ψήφια αύξηση των EBITDA σε ετήσια βάση (370 εκατ. ευρώ).
Σε όλες τις περιφέρειες, η Eurobank Equities αναμένει ότι η Ελλάδα θα είναι ο κύριος μοχλός ανάπτυξης το 2023 μαζί με τις ΗΠΑ.

Μακροπρόθεσμα

Μακροπρόθεσμα, η Eurobank Equities είναι αρκετά αισιόδοξη για την αγορά των ΗΠΑ (57% του EBITDA), η οποία αναμένει ότι θα αποτελέσει τον βασικό πυλώνα ανάπτυξης μετά την ολοκλήρωση του επενδυτικού προγράμματος του ομίλου ύψους 300 εκατ. δολαρίων (τέλος 2023), το οποίο θα συμβάλει στην αύξηση της χωρητικότητας του τερματικού σταθμού εισαγωγών και στη βελτιστοποίηση των διαδικασιών.
Μετά από χρόνια ήπιων επιδόσεων, η Ελλάδα πρόκειται επίσης να αναδειχθεί σε πρόσθετο βασικό παράγοντα ανάπτυξης, με τις εκτιμήσεις της Eurobank Equities να προβλέπουν εκ νέου αύξηση των EBITDA κοντά στα 50 εκατ. ευρώ το 2023, με περαιτέρω αύξηση μετά το 2024, καθώς επιταχύνεται η κατασκευαστική δραστηριότητα.
Σε επίπεδο ομίλου, η ανάκαμψη των κερδών (EBITDA >400εκ. το 2025) σε συνδυασμό με την ομαλοποίηση των επενδύσεων (στα 100-130εκ. ετησίως) θα μεταφραστεί σε βελτιωμένη παραγωγή FCF και μείωση του καθαρού χρέους/EBITDA σε <2x έως το 2025.
Στο περιβαλλοντικό μέτωπο, ο Τιτάν προωθεί τη βελτίωση του αποτυπώματός της (χρήση εναλλακτικών καυσίμων, μείωση της αναλογίας κλίνκερ κ.λπ.) με μακροπρόθεσμα οφέλη τόσο στην κορυφή όσο και στο τέλος της γραμμής, τα οποία η Eurobank Equities αναμένει ότι θα οδηγήσουν σταδιακά στην επαναξιολόγηση της μετοχής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης