Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

RBC Capital Markets: Η χθεσινή ψηφοφορία μείωσε τον κίνδυνο μακροπρόθεσμα και «αγόρασε» χρόνο για τους Ευρωπαίους – Στα 1,32 δολ. το ευρώ μέχρι το τέλος του 2012 – Η αγορά δεν έχει αποτιμήσει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ

tags :
RBC Capital Markets: Η χθεσινή ψηφοφορία μείωσε τον κίνδυνο μακροπρόθεσμα και «αγόρασε» χρόνο για τους Ευρωπαίους – Στα 1,32 δολ. το ευρώ μέχρι το τέλος του 2012 – Η αγορά δεν έχει αποτιμήσει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ
Ιδιαίτερα σημαντική χαρακτηρίζει τη χθεσινή ψηφοφορία στο ελληνικό κοινοβούλιο αναλυτής της RBC Capital Markets, σημειώνοντας πως μείωσε τον βραχυθπρόθεσμο κίνδυνο και «αγόρασε» χρόνο για τους Ευρωπαίους. Στα 1,32 δολ. το ευρώ μέχρι το τέλος του έτους.
Οι τελευταίες εξελίξεις στην Ευρώπη αναμένεται να προκαλέσουν έναν θετικό τόνο τις επόμενες εβδομάδες, οδηγώντας την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου προς τα 1,32 δολάρια έως το τέλος του έτους, εκτιμούν οι αναλυτές της Royal Bank of Canada Capital Markets.
Η Elsa Lignos στρατηγική αναλύτρια συναλλάγματος, τονίζει σε συνέντευξή του προς το CNBC, ότι η αγορά δεν έχει αποτιμήσει πλήρως τη θετική επιρροή της δράσης του επικεφαλής της ΕΚΤ, Mario Draghi, από τον Αύγουστο και πέρα.
Όπως εξηγεί, υπάρχει η αρχική αντίδραση από τα χαμηλά των 1,20 δολαρίων στα 1,30 δολ., η οποία όμως οφειλόταν στην αδυναμία του δολαρίου, λόγω της νέας νομισματικής χαλάρωσης στην οποία προχώρησε η Federal Reserve.
Όσον αφορά τη χθεσινή ψηφοφορία στο ελληνικό κοινοβούλιο, τη χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική ώστε να απομακρυνθεί ο βραχυπρόθεσμος κίνδυνος για την Ελλάδα, με τους Ευρωπαίους να αγοράζουν χρόνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης