Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fundstrat: Εκτίναξη 12% στον S&P 500 το 2022, στις 4.500 μονάδες - Το λαμπρό σήμα που «τελειώνει» την bear market

tags :
Fundstrat: Εκτίναξη 12% στον S&P 500 το 2022, στις 4.500 μονάδες - Το λαμπρό σήμα που «τελειώνει» την bear market
Ένα εξαιρετικά σπάνιο αντίθετο σήμα έλαμψε στη Wall Street, λέει η Fundstrat, που στέλνει τον S&P 500 στις 4.500 μονάδες

Ένα εξαιρετικά σπάνιο αντίθετο σήμα έλαμψε στη Wall Street την Τρίτη 22 Νοεμβρίου, υποδηλώνοντας ισχυρά κέρδη στο μέλλον, σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα της Fundstrat.
Ειδικότερα, ο δείκτης put-to-call (put options / call options) εκτινάχθηκε πάνω από το 1, την ίδια ημέρα που ο S&P 500 αυξανόταν περισσότερο από 1%.
Αυτό είναι τουλάχιστον αντιφατικό… γιατί ο εν λόγω δείκτης συνήθως αυξάνεται τις ημέρες όταν το χρηματιστήριο υποχωρεί, και όχι τις ημέρες που καταγράφονται ισχυρά κέρδη.
Υπενθυμίζεται πως ο δείκτης «put-to-call» είναι ένας τεχνικός δείκτης που βοηθά στην αξιολόγηση του επενδυτικού κλίματος.
Όταν το κλάσμα δίνει μονάδα, ο αριθμός των bullish αγοραστών είναι ίδιος με αυτόν των bearish αγοραστών.
Από την άλλη, μια μέτρηση πάνω από 1 σηματοδοτεί ότι υπάρχουν περισσότεροι αγοραστές put options από τους αγοραστές των call options, υποδηλώνοντας ότι οι επενδυτές έχουν μεγαλύτερη bearish κλίση παρά bullish, σε ό,τι αφορά τη χρηματιστηριακή αγορά.
«Ένα κύμα put options προς call options στον δείκτη φόβου, γενικά, διαπιστώνεται σε μέρες πτώσης.
Αυτό είναι λογικό: οι αγορές υποχωρούν και οι επενδυτές επιδιώκουν να υπάρξει αντιστάθμιση, άρα στοιχηματίζουν… στις πωλήσεις» αναφέρει η Fundstrat.
Σύμφωνα με στοιχεία του YCharts, την περασμένη Τρίτη, ο δείκτης put-to-call εκτινάχθηκε από το 0,64 στο 1,35.
Εν τω μεταξύ, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο σχεδόν 1,4%.
Σύμφωνα με τη Fundstrat, από το 1997, σε μόνο τρεις περιπτώσεις ο δείκτης put-to-call εκτινάχθηκε πάνω από το 1 την ίδια ημέρα που ο S&P 500 αυξήθηκε περισσότερο από 1%.
«Οι προθεσμιακές αποδόσεις για τις μετοχές ήταν πολύ καλές εκείνες τις τρεις ημέρες», υποστηρίζει η Fundstrat.
Αυτές οι περιπτώσεις περιλαμβάνουν τον Φεβρουάριο του 1997, τον Νοέμβριο του 2008 και τον Μάρτιο του 2020.
Και στις τρεις ημερομηνίες σημειώθηκαν σημαντικές ανοδικές κινήσεις στη χρηματιστηριακή αγορά τους επόμενους μήνες και το επόμενο έτος.
Σύμφωνα με την επενδυτική τράπεζα, ο S&P 500 απέδωσε μέσες προθεσμιακές αποδόσεις 3,7%, 17,5% και 35,8% τους επόμενους τρεις, έξι και δώδεκα μήνες, αντίστοιχα, με δείκτη κέρδους 100% για θετικές προθεσμιακές αποδόσεις τους επόμενους έξι και δώδεκα μήνες.
Αυτό, σε συνδυασμό με εποχικές ανόδους (π.χ. Santa rally), σύμφωνα με τη Fundstrat, θα μπορούσε να εκτινάξει στον S&P 500 στις 4.500, ή περίπου 12% από τα τρέχοντα επίπεδα, μέχρι το τέλος του έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης