Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Η Moody's αποσύρει τις αξιολογήσεις του Twitter λόγω… έλλειψης πληροφοριών - Κίνδυνος να μπει «λουκέτο» (;)

tags :
Η Moody's αποσύρει τις αξιολογήσεις του Twitter λόγω… έλλειψης πληροφοριών - Κίνδυνος να μπει «λουκέτο» (;)
Η Moody's αποσύρει τις αξιολογήσεις του Twitter
Εντύπωση προκαλεί η απόφαση της -αμερικανικής- Moody's να αποσύρει τις αξιολογήσεις της εταιρείας Twitter.
Μάλιστα, ο οίκος αξιολόγησης επικαλείται «έλλειψη πληροφοριών» για τα ομόλογα και τα χρηματοοικονομικά στοιχεία της εταιρείας, η οποία πλέον βρίσκεται στα χέρια του Elon Musk.
Να σημειωθεί πως η μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Twitter «Β1», ωστόσο βρισκόταν υπό αναθεώρηση για υποβάθμιση εντός τριμήνου.


Τι έχει συμβεί

Ένα νέο κύμα αποχωρήσεων εργαζομένων συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες στο Twitter, φέρνοντας νέα αβεβαιότητα σχετικά με το μέλλον της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, αφού ο νέος ιδιοκτήτης της Elon Musk διέταξε το προσωπικό να δεσμευτεί σε μια "εξαιρετικά σκληροπυρηνική" εργασιακή κουλτούρα ή να παραιτηθεί.
Δεκάδες εργαζόμενοι ανακοίνωσαν ότι αποχωρούν από την πλατφόρμα στα εσωτερικά κανάλια Slack της εταιρείας, σύμφωνα με πληροφορίες των Financial Times, πριν από την προθεσμία που έθεσε ο Musk έως την οποία τους απαιτούσε να δηλώσουν επίσημα την επιθυμία τους να συμμετάσχουν στην οικοδόμηση του "Twitter 2.0" ή να αποχωρήσουν με αποζημίωση τριών μηνών.
Πολλοί μοιράστηκαν emojis ενός ατόμου που χαιρετά ή μια μπλε καρδιά, σε ένδειξη συντροφικότητας.
Ορισμένοι χρήστες του Twitter, εν τω μεταξύ, εξέφρασαν ανησυχίες ότι οι τελευταίες αποχωρήσεις θα μπορούσαν να προκαλέσουν χάος στον ιστότοπο.

Το τελεσίγραφο Musk

Το τελεσίγραφο αποτελεί μέρος των προσπαθειών του Musk να αναθεωρήσει την ιστορικά χαλαρή εργασιακή κουλτούρα του Twitter, χρησιμοποιώντας ως πρότυπο τη σκληρή κουλτούρα των πολλών ωρών εργασίας στην Tesla και τη SpaceX, τις άλλες εταιρείες που διευθύνει.
Ο δισεκατομμυριούχος είπε στους υπαλλήλους ότι "θα πρέπει να είναι εξαιρετικά σκληροπυρηνικοί" και ότι η εταιρεία θα επικεντρωθεί στη μηχανική, ως "εταιρεία λογισμικού και διακομιστών".
Οι παραιτήσεις έχουν εντείνει τις ανησυχίες ότι η εταιρεία έχει μείνει με τεράστια κενά σε γνώσεις και ικανότητες, μόλις λίγες εβδομάδες αφότου ο Musk μείωσε το μισό το 7.500μελές εργατικό δυναμικό της μετά την εξαγορά της αξίας 44 δισ. δολαρίων.
Ορισμένοι χρήστες της πλατφόρμας ανησυχούσαν ότι οι αλλαγές θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην επικείμενη κατάρρευση του Twitter.
"Δεν να περιγράψω πλήρως πόσο πολύ τα πάντα βρίσκονται σε αδιέξοδο", δήλωσε ένας εργαζόμενος.

Παραιτήσεις μετά τις απολύσεις

Πριν από μια εβδομάδα, ο Musk αντιμετώπισε μια μίνι-έξοδο κορυφαίων στελεχών της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, συμπεριλαμβανομένου του Yoel Roth, επικεφαλής του τμήματος εμπιστοσύνης και ασφάλειας.
Την Πέμπτη, η Ella Irwin, αντιπρόεδρος της ομάδας προϊόντων και υπηρεσιών υγείας, διορίστηκε ως αντικαταστάτρια του Rothσε μια προσπάθεια να διασκεδάσει κάποιες ανησυχίες.
Ορισμένοι εργαζόμενοι προσπάθησαν να ζητήσουν να παραταθεί η προθεσμία για το τελεσίγραφο του Musk, υπό το πρίσμα του διορισμού της Irwin, μέχρι να επανεκτιμήσουν την κατάσταση.
Εν τω μεταξύ, την Πέμπτη, ο Musk έστειλε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο προσωπικό λέγοντας ότι θα μπορούσαν να εργάζονται εξ αποστάσεως υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουν υψηλές επιδόσεις και την έγκριση των διευθυντών τους.
Μόλις την περασμένη εβδομάδα επέβαλε σε όλους τους υπαλλήλους του Twitter να βρίσκονται στο γραφείο για τουλάχιστον 40 ώρες την εβδομάδα.
Άλλοι, ωστόσο, έχουν απολυθεί δημοσίως τις τελευταίες ημέρες επειδή αμφισβήτησαν τον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία ή εξέφρασαν ανησυχίες μέσω εσωτερικών μηνυμάτων στο Slack ή στην ίδια την πλατφόρμα.
Οι περικοπές και οι ραγδαίες αλλαγές έχουν εγείρει φόβους για εξάπλωση της παραπληροφόρησης και της ρητορικής μίσους στην πλατφόρμα, ενώ ο Musk έχει διακόψει τις εγγραφές στη ναυαρχίδα της premium συνδρομητικής υπηρεσίας Twitter Blue, μετά την κατάχρηση του χαρακτηριστικού "μπλε τικ" από μιμητές, με στόχο πολιτικούς και εμπορικές επωνυμίες όπως η Eli Lilly και η Lockheed Martin.

Δεν αποκλείεται η χρεοκοπία

Ο Musk προειδοποίησε επίσης την περασμένη εβδομάδα τους υπαλλήλους ότι η χρεοκοπία δεν αποκλείεται.
"Πώς μπορείτε να κάνετε μια μικρή περιουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;
Ξεκινήστε με μια μεγάλη", έγραψε ο Musk στο Twitter, ενώ οι παραιτήσεις έπεφταν βροχή.
Εν τω μεταξύ, ο Musk αντιμετωπίζει αυξημένο έλεγχο από τις ρυθμιστικές αρχές παγκοσμίως.
Μια ομάδα κορυφαίων Δημοκρατικών γερουσιαστών προέτρεψε την Πέμπτη την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου να διερευνήσει το Twitter, λόγω των ανησυχιών ότι ο ανασχηματισμός της εταιρείας από τον Musk έχει "υπονομεύσει την ακεραιότητα και την ασφάλεια της πλατφόρμας".
Σε επιστολή που απευθύνεται στην πρόεδρο της FTC, Lina Khan, οι επτά γερουσιαστές αναφέρθηκαν στις μεγάλες περικοπές θέσεων εργασίας και στις αναφορές ότι η εταιρεία έχει μειώσει τις εσωτερικές επιθεωρήσεις απορρήτου στο πλαίσιο των προσπαθειών περικοπής κόστους.
Στους υπογράφοντες περιλαμβάνονται οι Elizabeth Warren, Richard Blumenthal, Edward Markey και Cory Booker.
Οι ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές και η ιρλανδική Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων, ο επικεφαλής ευρωπαϊκός εποπτικός φορέας για την προστασία της ιδιωτικής ζωής, έχουν επίσης κυκλώσει την εταιρεία για παρόμοιες ανησυχίες, ανέφεραν οι Financial Times την Τετάρτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης