Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bank of America: Μην αισιοδοξείτε... το ράλι της Wall Street θα σταματήσει απότομα

Bank of America: Μην αισιοδοξείτε... το ράλι της Wall Street θα σταματήσει απότομα

Η Fed θα κάνει στροφή πολιτικής μόνο τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο του 2023

Μπορεί οι επενδυτές να επέστρεψαν στις μετοχές με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων περίπου οκτώ μηνών λόγω των ενδείξεων για μείωση του πληθωρισμού, αλλά οι στρατηγικοί αναλυτές της Bank of America προειδοποιούν ότι το ράλι θα εξανεμιστεί λόγω των κινδύνων για τα κέρδη και των σταθερά "επιθετικά" μηνύματα κεντρικών τραπεζών.

Τα παγκόσμια μετοχικά κεφάλαια είδαν εισροές ύψους 22,9 δισ. δολαρίων την εβδομάδα έως τις 16 Νοεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της EPFR Global.
Ένας καλύτερος από το αναμενόμενο πληθωρισμός στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα τροφοδότησε αρχικά τα στοιχήματα ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα μπορούσε να επιλέξει μια επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης των επιτοκίων.
Αλλά οι κινήσεις των χρηματιστηρίων ήταν έκτοτε υποτονικές, καθώς οι αξιωματούχοι της Fed έδειξαν ότι υπάρχει ακόμη μεγάλο περιθώριο αύξησης των επιτοκίων προτού δουν σημαντική επιβράδυνση στις τιμές καταναλωτή.
Έτσι, οι στρατηγικοί αναλυτές της Bank of America με επικεφαλής τον Michael Hartnett δήλωσαν ότι προβλέπουν μια στροφή πολιτικής μόνο τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο και ότι η προσδοκία οποιασδήποτε χαλάρωσης πριν από αυτό θα ήταν "μεγάλο λάθος".
Ελλείψει μιας προηγούμενης αλλαγής στην προσέγγιση της Fed, "ένα αρκετά μεγάλο μέρος του ράλι της bear market είναι πίσω μας", έγραψαν οι αναλυτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης