Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Ανατροπή της στρατηγικής αύξησης των επιτοκίων από τη Fed βλέπει η Morgan Stanley... διαφωνεί η UBS

Ανατροπή της στρατηγικής αύξησης των επιτοκίων από τη Fed βλέπει η Morgan Stanley... διαφωνεί η UBS
Ράλι ανόδου βλέπουν οι αναλυτές της Goldman Sachs για τη Wall Street
Το τέλος της εκστρατείας της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για την αύξηση των επιτοκίων πλησιάζει, σύμφωνα με τον στρατηγικό αναλυτή της Morgan Stanley, Michael Wilson, ο οποίος μέχρι πρόσφατα ήταν μια εξέχουσα χρηματιστηριακή "αρκούδα" που προέβλεψε σωστά τη φετινή πτώση των μετοχών.
Οι δείκτες, συμπεριλαμβανομένης της αναστροφής της καμπύλης αποδόσεων μεταξύ των 10ετών και τρίμηνων κρατικών ομολόγων - ένας δείκτης ύφεσης με τέλειο ιστορικό - υποστηρίζουν μια στροφή της Fed μάλλον νωρίτερα παρά αργότερα, έγραψε ο Wilson.
"Ως εκ τούτου, η συνεδρίαση της Fed αυτή την εβδομάδα είναι κρίσιμη για τη συνέχιση, την παύση ή ακόμη και τον πλήρη τερματισμό του ράλι".

Στο επίκεντρο η Fed

Όλα τα μάτια θα είναι στραμμένα στην κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ, η οποία αναμένεται ευρέως να αυξήσει τα επιτόκια κατά 75 μονάδες βάσης την Τετάρτη για τέταρτη φορά, ενώ οι επενδυτές θα αναλύσουν τα σχόλια του προέδρου Jerome Powell για την καθοδήγηση σχετικά με τις μελλοντικές κινήσεις.
Οι αμερικανικές μετοχές σημείωσαν ράλι τις τελευταίες δύο εβδομάδες, καθώς οι traders αναλύουν τους οικονομικούς δείκτες για ενδείξεις των επιπτώσεων της σύσφιξης της Fed, ακόμη και όταν τα κέρδη της Big Tech απογοήτευσαν.
"Αυτού του είδους η δράση των τιμών δεν είναι ασυνήθιστη προς το τέλος του κύκλου, ιδίως καθώς η Fed πλησιάζει προς το τέλος της εκστρατείας σύσφιξης, κάτι που πιστεύουμε ότι πλησιάζει", δήλωσε ο Wilson, ο οποίος κατατάχθηκε ως ο καλύτερος στρατηγικός αναλυτής χαρτοφυλακίου στην τελευταία έρευνα του Institutional Investor.
Το ράλι θα αντέξει έως ότου οι εκτιμήσεις για τα κέρδη ανά μετοχή των επόμενων 12 μηνών υποχωρήσουν πιο σημαντικά, είπε.

Στο ίδιο "στρατόπεδο" και η Goldman Sachs

Την ίδια ώρα, οι στρατηγικοί αναλυτές της Goldman Sachs δήλωσαν ότι η πιθανή μετατόπιση προς τα κάτω του ρυθμού σύσφιξης της Fed, σε συνδυασμό με την ελαφριά τοποθέτηση και την πρόβλεψη ισχυρής εποχικότητας του τέταρτου τριμήνου βρίσκεται πίσω από την άνοδο των αγορών μετοχών τις τελευταίες εβδομάδες.
"Σε 17 bear-market ράλι από το 1970, ο S&P 500 αυξήθηκε κατά μέσο όρο 15% σε διάστημα 44 ημερών", έγραψαν σε σημείωμά τους οι στρατηγικοί αναλυτές με επικεφαλής τον David Kostin.
Οι στρατηγικοί αναλυτές της Morgan Stanley αναμένουν ότι ο S&P 500 θα πραγματοποιήσει ράλι έως τις 4.150 μονάδες, περίπου 6% υψηλότερα από το κλείσιμο της Παρασκευής.
74daa6ae59b9dc076c07262a09d7dea0.jpg

Διαφωνεί η UBS

Για την UBS Global Wealth Management, όμως, μια στροφή της Fed είναι απίθανη, δεδομένου του πολύ υψηλού επιπέδου του πληθωρισμού στις ΗΠΑ.
"Αναμένουμε ότι η Fed θα συνεχίσει να αυξάνει επιθετικά τα επιτόκια μέχρι τα επίσημα στοιχεία να δείξουν ότι ο πληθωρισμός υποχωρεί", έγραψαν σε σημείωμά τους οι στρατηγικοί αναλυτές με επικεφαλής τον Mark Haefele.
"Ακόμη και όταν η Fed σταματήσει τελικά την αύξηση των επιτοκίων, αξίζει να θυμόμαστε ότι η νομισματική πολιτική είναι πιθανό να παραμείνει σε περιοριστικά επίπεδα για κάποιο χρονικό διάστημα".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης