Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

S&P: Δυσκολίες εμπρός ακόμη και για την… Alphabet – Στο «ΑΑ+» παραμένει η αξιολόγηση

tags :
S&P: Δυσκολίες εμπρός ακόμη και για την… Alphabet – Στο «ΑΑ+» παραμένει η αξιολόγηση
Σχόλιο της S&P για την Alphabet

Σε «ΑΑ+» επιβεβαίωσε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική της Alphabet (μητρική της Google) η Standard & Poor’s, διατηρώντας σε σταθερές τις προοπτικές επαναξιολόγησης (outlook).
Ο αμερικανικός οίκος κάνει λόγο για επιδείνωση του μακροοικονομικού περιβάλλοντος πιθανότατα θα οδηγήσει σε… βραχυπρόθεσμη λειτουργική αδυναμία αλλά σε μικρό πιστωτικό κίνδυνο. Η Alphabet, όπως και οι αντίστοιχες εταιρείες σε όλο τον κόσμο, αντιμετωπίζει αποδυναμωμένα έσοδα διαφήμισης καθώς επιδεινώνεται το παγκόσμιο μακροοικονομικό κλίμα.
Εμείς από την πλευρά μας αναρωτιόμαστε, τί δυσκολίες άραγε θα έχει μία εταιρεία με χρηματιστηριακή αξίας ύψους 1,3 τρισεκ. δολαρών…
«Ωστόσο, παρά τις προσδοκίες μας για βραδύτερη αύξηση εσόδων και ταμειακών ροών, δεν πιστεύουμε ότι θα επηρεαστούν οι αξιολογήσεις μας στο Alphabet. Πρώτον, πιστεύουμε ότι η θέση της Alphabet ως η εξέχουσα παγκόσμια εταιρεία ψηφιακής διαφήμισης θα θωρακίσει κάπως την εταιρεία από την οικονομική αστάθεια. Επιπλέον, ο ισχυρός ισολογισμός της εταιρείας, με 125 δισεκ. δολάρια σε μετρητά και εμπορεύσιμους τίτλους και μόλις 13 δισεκ. δολάρια σε χρηματοδοτούμενο χρέος, παρέχει μαξιλάρι ασφαλείας», σημειώνει η Standard & Poor’s.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης