Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

S&P: Υποβαθμίζεται σε «CC» η Frigoglass, αρνητικό παραμένει το outlook - Αναπόφευκτη η χρεοκοπία

tags :
S&P: Υποβαθμίζεται σε «CC» η Frigoglass, αρνητικό παραμένει το outlook - Αναπόφευκτη η χρεοκοπία
Υποβαθμίζει τη Frigoglass η Standard & Poor’s
Σε «CC» -από CCC- υποβάθμισε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Frigoglass η Standard & Poor’s και επίσης τα ομόλογά της με λήξει τον Φεβρουάριο 2025.
Όπως σημειώνει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης, στις 30 Σεπτεμβρίου 2022 η Frigoglass ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με μια επίλεκτη επιτροπή ομολογιούχων, που αντιπροσωπεύουν το 56,9% του εναπομείναντος κεφαλαίου (260 εκατ. ευρώ) στο πλαίσιο των ομολόγων του 2025, οι οποίοι σύστησαν μια πρόταση που περιλαμβάνει την παύση πληρωμών κουπονιών το 2023, μεταξύ άλλων.
Αυτό ακολουθεί την ανακοίνωση της Frigoglass τον Μάιο του 2022 ότι προσέλαβε συμβούλους για να διερευνήσει τις στρατηγικές επιλογές της, συμπεριλαμβανομένης της αξιολόγησης της κεφαλαιακής της δομής για να ενισχύσει τη θέση ρευστότητάς της έναντι της σημαντικής συνεχιζόμενης διαταραχής της ευρωπαϊκής επιχειρηματικής δραστηριότητας εξαιτίας της σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας.
Ο οίκος θεωρεί την πρόταση ως προβληματική και ισοδυναμεί με «επιλεκτική αθέτηση» πληρωμής ομολόγων (σσ: χρεοκοπία), επειδή οι κάτοχοι ομολογιών θα λάβουν λιγότερα από όσα είχαν αρχικά υποσχεθεί. Επιπλέον, εκτιμάται ότι μια συμβατική χρεοκοπία είναι μια εικονική βεβαιότητα δεδομένης της τρέχουσας αδύναμης θέσης ρευστότητας.
«Η εφαρμογή της πρότασης υπόκειται σε περαιτέρω διαπραγμάτευση και συμφωνία με τον δανειστή. (…) Η ανακοινωθείσα πρόταση δεν επηρεάζει τις βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις (75,5 εκατ. ευρώ στις 30 Ιουνίου 2022, συμπεριλαμβανομένων των δεδουλευμένων τόκων) σε επίπεδα θυγατρικών (κυρίως Νιγηρία, Ρωσία και Ινδία), τις οποίες η εταιρεία συνεχίζει να εξυπηρετεί και συνήθως μεταβιβάζει ετησίως για σκοπούς κεφαλαίου κίνησης.
Το αρνητικό outlook αντανακλά τις προσδοκίες μας ότι θα μειώσουμε τις αξιολογήσεις πιστοληπτικής ικανότητας σε επίπεδο μακροπρόθεσμου χρέους για τη Frigoglass και τα ανώτερα εξασφαλισμένα ομόλογα ύψους 260 εκατ. ευρώ Φεβρουαρίου 2025», σχολιάζεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης