Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

HSBC: Προβληματισμός για τις επιδόσεις των ελληνικών τραπεζών το 2022... τι περιμένουν οι επενδυτές;

HSBC: Προβληματισμός για τις επιδόσεις των ελληνικών τραπεζών το 2022... τι περιμένουν οι επενδυτές;
Ισχυρό το ενδιαφέρον για τη μετοχή της Alpha Bank
Τους λόγους για τους οποίους οι ελληνικές τραπεζικές μετοχές δεν έχουν καλές επιδόσεις από την αρχή του έτους αναζητούν οι ξένοι επενδυτές, σύμφωνα με τις επαφές που είχε η HSBC πρόσφατα στη Στοκχόλμη.
Σύμφωνα με τo τελευταίο σημείωμα της HSBC, το κλίμα ήταν επιφυλακτικά αισιόδοξο για τις τράπεζες που καλύπτει.
Οι επενδυτές συμφώνησαν με την εποικοδομητική της άποψη για τις ελληνικές τράπεζες, αλλά απογοητεύτηκαν από τις πενιχρές επιδόσεις των
μετοχών τους.

Οι ανησυχίες

Σύμφωνα με την HSBC, οι επενδυτές αμφισβήτησαν κατά πόσον οι ούριοι άνεμοι των επιτοκιακών εσόδων (NII), από την αύξηση των επιτοκίων της ΕΚΤ, θα μπορούσαν να αντισταθμίσουν τους κινδύνους για την αύξηση των δανείων και την ποιότητα του ενεργητικού.
Έτσι, οι επαφές ολοκληρώθηκαν με την εντύπωση ότι οι επενδυτές θα διαμορφώσουν τις τακτικές τους θέσεις με βάση τα αποτελέσματα που θα ανακοινώσει ο κλάδος.

Αισιοδοξία, αλλά...

Οι επενδυτές ήταν αισιόδοξοι για τις ελληνικές τράπεζες και αναζητούσαν τον επόμενο καταλύτη, αναφέρει η HSBC.
Οι περισσότεροι επενδυτές που συνάντησε ήταν ανοδικοί για τις ελληνικές τράπεζες, ενθαρρυμένοι από τις σχετικά ισχυρές οικονομικές προοπτικές της χώρας.
Έχουν τοποθετηθεί στην Alpha Bank, στη Eurobank και στην Εθνική.
Και όπως εξηγεί η HSBC, οι ανοδικές τάσεις στα έσοδα από τις επιτοκιακές αυξήσεις αντισταθμίζουν τις πιθανές αυξήσεις στις προβλέψεις το επόμενο έτος.
Μια βασική συζήτηση αφορούσε τους λόγους πίσω από τις πενιχρές επιδόσεις των μετοχών και τους πιθανούς καταλύτες που έρχονται.
Τα υψηλότερα επιτόκια δεν έχουν ακόμη περάσει από τα P&Ls των τραπεζών, αλλά αναμένονται ισχυρά κέρδη το 2ο εξάμηνο του 2022 που θα λειτουργήσουν ως καταλύτες.
Οι συζητήσεις σε επίπεδο μετοχών ήταν στραμμένες προς την Alpha Bank, ανέφερε η HSBC.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης