Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Αλλάζει την πρόβλεψή του μέσα σε 3 μέρες ο Dimon της JP Morgan κατά πάντων... έχουμε πόλεμο, επικρίνει FED, Biden, κλίμα

Αλλάζει την πρόβλεψή του μέσα σε 3 μέρες ο Dimon της JP Morgan κατά πάντων... έχουμε πόλεμο, επικρίνει FED, Biden, κλίμα
Ο Dimon τόνισε την ανάγκη για ισχυρή αμερικανική ηγεσία που δεν παρέχεται από κανένα κόμμα στην παρούσα
Σχετικά Άρθρα
Πριν τρεις ημέρες ο Jamie Dimon προκάλεσε ένα sell off σε όλη την αγορά, στέλνοντας τις μετοχές σε νέα χαμηλά επίπεδα 2022, καθώς προέβλεψε ύφεση στις ΗΠΑ σε "6 έως 9" μήνες, αναφέροντας παράγοντες όπως η αύξηση των επιτοκίων, ο επίμονος πληθωρισμός και η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία (δείτε εδώ).
Μάλιστα, προειδοποίησε ότι οι μετοχές θα μπορούσαν να πέσουν επιπλέον 20%.
Επίσης, χτες, 13 Οκτωβρίου 2022, ο ίδιος, μιλώντας σε συνέδριο του κλάδου στην Ουάσινγκτον, ανέφερε (επισήμως) ότι δεν είναι βέβαιος εάν η Fed επιτύχει ήπια προσγείωση... αλλά θα μπορούσε".
Πρόσθεσε μάλιστα ότι οι εναλλακτικές λύσεις θα ήταν μια ήπια ή μια σοβαρή ύφεση.
"Σε μια σκληρή ύφεση, θα μπορούσατε να περιμένετε ότι η αγορά θα πέσει άλλο ένα 20% με 30%".
Εκτός από το ότι προέβλεψε σκληρή προσγείωση και πτώση 30%, ο διευθύνων σύμβουλος της μεγαλύτερης αμερικανικής τράπεζας δήλωσε επίσης ότι το "ένστικτό" του του λέει ότι το επιτόκιο της Fed θα πρέπει πιθανώς να αυξηθεί υψηλότερα από το επίπεδο του 4% έως 4,5% που προβλέπουν πολλοί οικονομολόγοι, καθώς ο πληθωρισμός επιμένει.

Πίστη στη Fed

Παρόλα αυτά, ο Dimon δήλωσε ότι έχει "απόλυτη πίστη και εμπιστοσύνη" στον πρόεδρο της Fed, Jay Powell και ότι ο στασιμοπληθωρισμός είναι πολύ χειρότερος από τα περισσότερα από τα άλλα πιθανά αποτελέσματα.
Και σε ένα σημάδι ότι οι αγορές μπορεί να προτρέχουν, ο Dimon δήλωσε επίσης ότι ο καταναλωτής θα μπορούσε να είναι ισχυρός για άλλους εννέα μήνες (περίπου την ώρα που θα χτυπήσει η ύφεση).
Με άλλα λόγια, ο Dimon, ο οποίος έχει προειδοποιήσει για ύφεση και περαιτέρω κατάρρευση των μετοχών, έχει επίσης επανειλημμένα τονίσει ότι οι καταναλωτές εξακολουθούν να είναι υγιείς.

Με "κλειστά μικρόφωνα"

Σε ξεχωριστές δηλώσεις που έκανε νωρίτερα μέσα στην ημέρα κατά τη διάρκεια ενός σεμιναρίου για επενδυτές της JPMorgan, όπου ηγήθηκε μιας συζήτησης υπό τον συντονισμό της Gergana Thiel της JPMorgan, ο Dimon έκανε μερικά εξαιρετικά ευθύβολα σχόλια, τα οποία όμως δεν δημοσιοποιήθηκαν.
Σε μια μικρή ομάδα ακροατών που ήταν κλειστή για τον Τύπο ανέφερε ότι "ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών πρέπει να σηκωθεί και να πει ότι μπορεί να μην επιτύχουμε τους κλιματικούς στόχους μας για το 2050, επειδή έχουμε πόλεμο".
Είπε επίσης ότι "είναι καιρός να σταματήσουμε να πηγαίνουμε με το καπέλο στο χέρι στη Βενεζουέλα και τη Σαουδική Αραβία και να αρχίσουμε να αντλούμε περισσότερο πετρέλαιο και φυσικό αέριο στις ΗΠΑ".
Επαναλαμβάνοντας αυτό που έχει πει και στο παρελθόν, ο Dimon είπε ότι αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο οι ΗΠΑ διατηρούν το κύρος τους, καθώς το μέλλον του κόσμου είναι με την άντληση περισσότερου πετρελαίου και φυσικού αερίου και τη χρήση της ενεργειακής ασφάλειας για να εξασφαλιστεί η δυτική ενότητα.
Τέλος, τόνισε την ανάγκη για ισχυρή αμερικανική ηγεσία που δεν παρέχεται από κανένα κόμμα στην παρούσα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης