Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

«Αρκούδα» για πρώτη φορά η JP Morgan: Sell off και πτώση -10% στον S&P 500 αν ο πληθωρισμός ξεπεράσει το 8,3%

«Αρκούδα» για πρώτη φορά η JP Morgan: Sell off και πτώση -10% στον S&P 500 αν ο πληθωρισμός ξεπεράσει το 8,3%
«Αισθάνομαι να έρχεται άλλο ένα -5%» είπε η JP Morgan…
Σχετικά Άρθρα

Οι επενδυτές θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για μια απότομη πτώση της χρηματιστηριακής αγοράς την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου, εάν ο πολυαναμενόμενος Δείκτης Τιμών Καταναλωτή τον Σεπτέμβριο θα ξεπεράσει το 8,3%, ανέφερε το trading desk της JP Morgan. 
«Αισθάνομαι σαν να έρχεται άλλο ένα -5%» είπε ο Andrew Tyler της αμερικανικής τράπεζας, αναφερόμενος στην πτώση 4,3% του περασμένου μήνα στον S&P 500, όταν ο ΔΤΚ έφτασε στο -8,3%, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις για 8,1%.
Παρότι η Fed αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια κατά 75 μονάδες βάσης στην επερχόμενη συνεδρίασή της FOMC στις 2 Νοεμβρίου, οι δύο επόμενες συνεδριάσεις της δεν έχουν συναίνεση και ο πληθωρισμός θα μπορούσε να καθορίσει εάν η Fed θα συνεχίσει τις επιθετικές της αυξήσεις επιτοκίων μετά τις 2 Νοεμβρίου ή εάν ενδείκνυται επιβράδυνση των επιτοκιακών αυξήσεων. 
Σύμφωνα με το Bloomberg, οι εκτιμήσεις υποδεικνύουν πληθωρισμό 8,1% την Πέμπτη, κάτι που θα έφερνε επιβράδυνση στις αυξήσεις των τιμών από το ανώτατο όριο του 9,1% που επιτεύχθηκε τον Ιούνιο.
Ο Tyler αναμένει ότι ο πληθωρισμός θα κυμανθεί από 8,1% έως 8,3% τον Σεπτέμβριο.
Σε αυτό το σενάριο, ο S&P 500 θα υποχωρήσει περίπου 2% την Πέμπτη. 
«Η μεγαλύτερη ανησυχία είναι η αύξηση στις αποδόσεις της αγοράς ομολόγων για να αυξηθεί η πιθανότητα αύξησης κατά 75 μονάδες βάσης τον Δεκέμβριο» δήλωσε ο Tyler.
Ο συνδυασμός υψηλού πληθωρισμού, φτωχών εταιρικών κερδών για το γ’ τριμήνου και ενός εξωγενούς σοκ στις τιμές του πετρελαίου θα μπορούσε να οδηγήσει τον S&P 500 στις 3.300, γεγονός που θα αντιπροσωπεύει πιθανή πτώση 9% από τα τρέχοντα επίπεδα, σύμφωνα με τη σημείωση.
Αντίθετα, τυχόν μετρήσεις του ΔΤΚ κάτω του 8,1% θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν φέρουν μεγάλα κέρδη.
Συγκεκριμένα, αν ο πληθωρισμός κυμανθεί κάτω του 7,9% πιθανότατα θα υπάρξει ράλι 2%-3% ή μεγαλύτερη, καταλήγει η JP Morgan. 

Ομόλογα

«Εμείς διατηρούμε τη σύσταση long (αγορά) στα 2ετή ομόλογα και τη short (πώληση) στα 10ετή ομόλογα της αμερικανικής οικονομίας, δεδομένου ότι οδεύουμε προς το τέλος του κύκλου των αυξήσεων» διευκρινίζει η JP Morgan.
Στα εταιρικά ομόλογα, σημειώνεται ότι ο κίνδυνος επιτοκίου έχει μεγαλύτερη επιρροή από τον πιστωτικό κίνδυνο φέτος.
Στην Ευρώπη, στα ομόλογα υψηλής απόδοσης (HY), τα ποσοστά αθέτησης παραμένουν αμετάβλητα στο 0,4% για τέταρτο συνεχόμενο μήνα, αλλά υπάρχουν σημάδια επικείμενης αύξησης του πιστωτικού κινδύνου.

Πετρέλαιο

«Ο OPEC+ ανακοίνωσε μείωση της παραγωγής κατά 2 εκατ. δολάρια ανά ημέρα για τον Νοέμβριο/Δεκέμβριο, ωστόσο η πραγματική περικοπή είναι μικρότερη, καθώς ορισμένα μέλη δεν εκπληρώνουν τις υφιστάμενες ποσοστώσεις.

Αυτό το αποτέλεσμα είχε ήδη ενσωματωθεί στις προβλέψεις μας, αφήνοντας τις προβλέψεις μας αμετάβλητες.
Η αποθήκευση φυσικού αερίου στη ΒΔ Ευρώπη οδεύει προς το 95% της πλήρωσης τον Νοέμβριο και η τιμή του αερίου στο TTF μπορεί να κυμανθεί γύρω στα 150EUR/MWh» επισημαίνει η J.P. Morgan.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης