Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan για ελληνικές τράπεζες: Ποιες οι νέες τιμές - στόχοι για τις μετοχές - Περιθώριο ανόδου από +37% ως +104%

JP Morgan για ελληνικές τράπεζες: Ποιες οι νέες τιμές - στόχοι για τις μετοχές - Περιθώριο ανόδου από +37% ως +104%
Άνοδο ως +104% εκτιμά για τις μετοχές των ελληνικών τράπεζων η JP Morgan...

Άνοδο από +37% ως +104% εκτιμά για τις μετοχές των ελληνικών τραπεζών, σύμφωνα με ενημερωτικό της σημείωμα τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου, η αμερικανική τράπεζα JP Morgan.
Πιο αναλυτικά, ο επενδυτικός οίκος δίνει σύσταση Overweight και τιμή - στόχο 2,2 ευρώ (+104% από τα τρέχοντα επίπεδα) για την Τράπεζα Πειραιώς, σύσταση Overweight και τιμή στόχο 1,4 ευρώ (+62%) για την Alpha Βank, σύσταση Overweight και τιμή στόχο 1,5 ευρώ (+70%) για τη Eurobank και σύσταση Overweight και τιμή στόχο 4,5 ευρώ (+37%) για την Εθνική Τράπεζα.
Το προσαρμοσμένο P/E εκτιμάται το 2023 για την Alpha Bank στο x4,8, για την Πειραιώς στο x 2,7, για τη Eurobank στο x5,3 και για την Εθνική Τράπεζα στο x6,2.
Σε ό,τι αφορά τη μερισματική απόδοση, αρχής γενομένης από το 2023, εκτιμάται διανομή κερδών για τις Alpha Bank, Eurobank, Εθνική και Πειραιώς 3,9%, 3,7%, 3,2 και 0%, αντίστοιχα.
Σε σχέση με την απόδοση ενσώματων ιδίων κεφαλαίων (ROTE) το τρέχον έτος, αναμένεται 6,2% για την Alpha Bank, 20,3% για τη Eurobank, 11,2% για την Εθνική Τράπεζα και 8,7% για την Τράπεζα Πειραιώς.
Σε ό,τι αφορά το 2023, τα μεγέθη διαμορφώνονται ως εξής: 7%, 9,3%, 7,6% και 8,1% για τις Alpha Bank, Eurobank, Εθνική και Πειραιώς, αντιστοίχως. 
2_399.JPG
1_515.JPG
Επίσης, σύμφωνα με τον δείκτη P/B, οι ελληνικές τράπεζες (x0,4) είναι εκ των φθηνότερων μεταξύ των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων των χωρών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής (EU/CEEMEA).
sdsds_2.JPG

Ψηφιακός μετασχηματισμός…

Περαιτέρω, ως μεγάλο επίτευγμα των εγχώριων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, η JP Morgan βλέπει τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους, που ενισχύθηκε έχοντας ως επιταχυντή την πανδημική κρίση…
Ειδικότερα, οι ελληνικές τράπεζες ξεχώρισαν επιχειρώντας στροφή σε κανάλια κινητής τηλεφωνία, με τις λήψεις (download) των αντίστοιχων εφαρμογών να είναι δύο φορές υψηλότερες σε σύγκριση με τα επίπεδα πριν από την πανδημία.
Έκτοτε, οι τράπεζες έχουν επενδύσει σε μεγάλο βαθμό στις πλατφόρμες τους, διατηρούν τη νέα πελατειακή βάση και, φυσικά, τα αποτελέσματα σκορπούν ενθουσιασμό, λέει η JP Morgan.
οι καθημερινοί ενεργοί χρήστες έχουν υπερδιπλασιαστεί, το επίπεδο αφοσίωσης (DAU/MAU) είναι υψηλό (40%) και οι αξιολογήσεις στα app store έχουν αυξηθεί κατά μέσο όρο στα 4,6 αστέρια, από 3,7 αστέρια τον Ιούνιο του 2021.
Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι, με 3,5 λεπτά ανά περίοδο σύνδεσης έναντι 2,8 αλλού, οι Έλληνες πελάτες περνούν επίσης τον μεγαλύτερο χρόνο στις εφαρμογές τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης