Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

S&P: Επιβεβαιώνεται σε «Α» η Credit Suisse - Αρνητικό παραμένει το outlook

S&P: Επιβεβαιώνεται σε «Α» η Credit Suisse - Αρνητικό παραμένει το outlook
Αμετάβλητες οι αξιολογήσεις της Credit Suisse από τη Standard & Poor’s

Σε «Α» και «Α-1» επιβεβαίωσε τη μακροπρόθεσμη και βραχυπρόθεσμη -αντίστοιχα- πιστοληπτική ικανότητα της Credit Suisse η Standard & Poor’s, διατηρώντας σε αρνητικές τις προοπτικές επαναξιολόγησης 12μήνου.
Σε ό,τι αφορά στον Credit Suisse Group AG, η μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα παρέμεινε αμετάβλητη σε «ΒΒΒ» -αρνητικό outlook.
Η επόμενη αξιολόγηση, είναι προγραμματισμένη για την 27η Οκτωβρίου, την «D-Day» ουσιαστικά για τη δεύτερη μεγαλύτερη ελβετική τράπεζα.
Ο αμερικανικός οίκος «βλέπει» αυξανόμενους κινδύνους για τη λειτουργική ανάκαμψη της Credit Suisse, δεδομένου ότι το ταχέως επιδεινούμενο οικονομικό περιβάλλον και η πρόσφατη αναταραχή στις αγορές μπορεί να περιπλέξουν την εκτέλεση των σχεδίων αναδιάρθρωσης της διοίκησης, τα οποία η τράπεζα σχεδιάζει να ανακοινώσει στις 27 Οκτωβρίου.
Οι αρνητικές προοπτικές αντανακλούν κυρίως κινδύνους για τη σταθερότητα του franchise της τράπεζας, εν μέσω συνεχιζόμενων αβεβαιοτήτων σχετικά με την αναθεωρημένη στρατηγική και το στοχευμένο μοντέλο λειτουργίας της που θα ανακοινωθεί σύντομα.
«Αν και η Credit Suisse πρόκειται να επωφεληθεί από τα αυξανόμενα επιτόκια, αναμένουμε το κόστος αναδιάρθρωσης και το αυξημένο κόστος χρηματοδότησης, καθώς και η μείωση της βάσης εσόδων καθώς ο όμιλος επιδιώκει να υποτιμήσει την επιχειρηματική του θέση, να περιορίσει τις δυνατότητες βελτίωσης της κερδοφορίας τα επόμενα δύο χρόνια. Ως εκ τούτου, ο επιχειρηματικός μετασχηματισμός του ομίλου θα συνοδεύεται από σημαντικές βραχυπρόθεσμες προκλήσεις που η νέα διοίκηση θα πρέπει να ξεπεράσει γρήγορα», σχολιάζεται.
Ο όμιλος συνεχίζει να έχει ισχυρή κεφαλαιοποίηση, όπως αποδεικνύεται από τον δείκτη CET1 στο 13,5% στις 30 Ιουνίου 2022.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης