Αναλύσεις – Εκθέσεις

Path Trading Partners: Η απόφαση του ΟΠΕΚ+ για το πετρέλαιο έδειξε τη ρωγμή στις σχέσεις ΗΠΑ - Σαουδικής Αραβίας

Path Trading Partners: Η απόφαση του ΟΠΕΚ+ για το πετρέλαιο έδειξε τη ρωγμή στις σχέσεις ΗΠΑ - Σαουδικής Αραβίας
Αν έχουμε την παγκόσμια ύφεση που προβλέπεται, θα έχουμε συνεχή πτώση της ζήτησης, εκτίμησε ο αναλυτής της Path Trading Partners
Ο ΟΠΕΚ+ θα μειώσει την παραγωγή πετρελαίου κατά 2 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως εν μέσω των ανησυχιών για τη ζήτηση και των συνεχιζόμενων τριβών μεταξύ της Δύσης και της Ρωσίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Η μείωση της παραγωγής, η μεγαλύτερη από την έναρξη της πανδημίας, φαίνεται να αφορά την παγκόσμια εικόνα του πετρελαίου καθώς και την πολιτική, εξηγεί ο Bob Iaccino, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της αγοράς στην Path Trading Partners.
"Αυτό μοιάζει με ρωγμή στη σχέση μεταξύ των ΗΠΑ και της Σαουδικής Αραβίας", πρόσθεσε.
"Αυτό είναι πολύ αποθαρρυντικό όσον αφορά το τι μπορεί να συμβεί με την εικόνα του πληθωρισμού και τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ".

Θα μειωθεί η ζήτηση πετρελαίου

Οι περικοπές της παραγωγής αναμένεται να διατηρήσουν ένα κατώτατο όριο στην τιμή του πετρελαίου, με τον ΟΠΕΚ+ να έχει λάβει υπόψη τις ανησυχίες για τη ζήτηση λόγω των on-and-off κινεζικών λουκέτων και των φόβων για ύφεση.
"Εξακολουθώ να πιστεύω ότι θα είναι αδύναμο", ανέφερε ο Iaccino.
Όταν εξετάσει κανείς τη ζήτηση, δεδομένης της πιθανής εικόνας ύφεσης σε παγκόσμιο επίπεδο, θα δει ότι θα πέσει απότομα", εξήγησε.
"Ο ΟΠΕΚ+ είναι αυτός που θα ελέγχει την τιμή.
Αλλά αν έχουμε την παγκόσμια ύφεση που προβλέπεται, θα έχουμε συνεχή πτώση της ζήτησης, επειδή η συγκεκριμένη μείωση θα διαρκέσει μέχρι τον Δεκέμβριο του 2023", προέβλεψε.
"Νομίζω ότι ο ΟΠΕΚ θέλει να δει το αργό πετρέλαιο στα επίπεδα των 100 δολαρίων.
Εξακολουθώ να πιστεύω ότι θα δούμε τα 65 δολάρια πριν δούμε 100 δολάρια στην αγορά αργού πετρελαίου WTI", πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης