Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Έρχεται ο πάτος της διεθνούς bear market; - Το δείχνουν 2 γραφήματα

Έρχεται ο πάτος της διεθνούς bear market; - Το δείχνουν 2 γραφήματα
Προβλέπεται μια μεγάλη κίνηση είτε προς το τέλος αυτού του μήνα είτε προς τις αρχές Νοεμβρίου
Εξαιρετικά πιθανό σενάριο οι αγορές διεθνώς να βρουν τον... πάτο της τρέχουσας bear market εκτιμά ότι είναι ο Jim Cramer του CNBC, τοποθετώντας χρονικά μέσα στον Οκτώβριο.
Εάν επιβεβαιωθεί αυτό το σενάριο, οι επενδυτές θα έχουν τη δυνατότητα να προσθέσουν σημαντικές θέσεις στο χαρτοφυλάκιό τους.
"Τα διαγράμματα δείχνουν ότι η bear market είναι λίγο πολύ... "τοστ" και, ακόμη και αν το τρέχον ράλι σταματήσει, προβλέπει μια μεγάλη κίνηση είτε προς το τέλος αυτού του μήνα είτε προς τις αρχές Νοεμβρίου", δήλωσε ο Cramer.
Βέβαια, σύμφωνα με τον Cramer δεν θα εκπλαγούμε αν το τρέχον ράλι εκπνεύσει, αλλά εξακολουθεί να πιστεύει ότι θα υπάρξει ένας σημαντικός πυθμένας κοντά στο τέλος του μήνα, ακολουθούμενος από ένα ράλι μέχρι την ημέρα των ενδιάμεσων εκλογών στις 8 Νοεμβρίου.
"Με άλλα λόγια, θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για μια καταπληκτική ευκαιρία αγοράς, ακόμη και αν η τρέχουσα κίνηση αναιρεθεί", δήλωσε ο Cramer.
Για να εξηγήσει την ανάλυση εξέτασε πρώτα το διάγραμμα των προθεσμιακών συμβολαίων του S&P 500, με μαύρο χρώμα.
Το διάγραμμα έχει επίσης αυτό που ο Williams αποκαλεί το πραγματικό εποχικό μοτίβο, με μπλε χρώμα.

Το μοτίβο βασίζεται στην ιστορική δράση σε κάθε δεδομένο σημείο του έτους και σημειώνει ότι η αγορά τείνει να φτάνει στο κατώτατο σημείο στα μέσα με τέλη Οκτωβρίου και στη συνέχεια να κάνει ένα "ισχυρό" ράλι, είπε ο Cramer.
Στη συνέχεια, εξέτασε ένα διάγραμμα του βιομηχανικού μέσου όρου Dow Jones με το ίδιο αληθινό εποχικό μοτίβο.

Ο Dow τυχαίνει επίσης να έχει ένα διπλό πάτο που ακολουθείται από ένα ράλι περίπου την ίδια στιγμή που το κάνει και ο S&P 500, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να υπάρξει μια τεράστια ευκαιρία αγοράς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης