Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Αναθεωρεί επί τα χείρω την τιμή στόχο για το Ελληνικό Χρηματιστήριο, στις 900 μον. από 1.025 μον.

Goldman Sachs: Αναθεωρεί επί τα χείρω την τιμή στόχο για το Ελληνικό Χρηματιστήριο, στις 900 μον. από 1.025 μον.
Άνοδο «βλέπει» για το ελληνικό χρηματιστήριο η Goldman Sachs...

Τις 900 μονάδες –ή αύξηση περίπου +10% από τρέχοντα επίπεδα– θέτει ως τιμή στόχο για το ελληνικό χρηματιστήριο τους επόμενους 12 μήνες η αμερικανική τράπεζα Goldman Sachs, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης στις 1.025 μονάδες.
Σε ό,τι αφορά τον δείκτη PE (τιμή προς κέρδη), τον «βλέπει» στο x7,5, έναντι του τρέχοντος x6,9.
Eπίσης, ο οίκος εκτιμά ότι τα EPS (κέρδη ανά μετοχή) θα «τρέξουν» στο επόμενο δωδεκάμηνο με +9% - ποσοστό που είναι πολύ κοντά στην άποψη της αγοράς που προβλέπει ότι η άνοδος των EPS θα διαμορφωθεί στο 8%.
Η  δε μερισματική απόδοση εκτιμάται στο +5%.
Τέλος, η τράπεζα εκτιμά περιθώριο ανόδο +14%, ενώ με όρους δολαρίου το ελληνικό χρηματιστήριο γίνεται ακόμη πιο ελκυστικό (περιθώριο ανόδου +30%)
das_8.JPG

Kατά τ’ άλλα, το 50% του δείκτη MSCI EM έχει υπεραποδώσει έναντι του S&P 500, ενώ το άλλο 50% υστερεί… (η Κορέα και η Ταϊβάν έχουν υποαποδώσει κατά 22 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ MSCI Κίνας κατά 9 ποσοστιαίες μονάδες).
Αυτή η υπεραπόδοση εν τω μέσω πτώσης υποδηλώνει ότι μια ενδεχόμενη ανάκαμψη στις μετοχές παγκοσμίως μπορεί να μην ευνοήσει τις αναδυόμενες αγορές που ιστορικά φαίνονται «προκυκλικές».
Την ίδια στιγμή, οι μετοχές και τα πιστωτικά περιθώρια κινήθηκαν «σε συνδυασμό» με τις διορθώσεις του S&P 500, από την άλλη όμως τα νομίσματα των αναδυόμενων αγορών απεδείχθησαν ανθεκτικά.
Τα δε τοπικά επιτόκια ξεπέρασαν τις επιδόσεις των αμερικανικών ομολόγων (γεγονός το οποίο δεν είχε παρατηρηθεί κατά τη διάρκεια άλλων bear market).
«Κοιτάζοντας πιο μακριά, προβλέπουμε ότι ο MSCI EM θα φτάσει τις 1.025 μονάδες μέσα στους επόμενους 12 μήνες (+15%) και ο EM ex-China θα αυξηθεί κατά 11%, σε σύγκριση με την επικαιροποιημένη πρόβλεψή μας για τον S&P 500 (4.000, +8%).
Δίνουμε σύσταση underweight στον δείκτη MSCI EM έναντι των ΗΠΑ βραχυπρόθεσμα και τονίζουμε ότι οι αγορές των EM της Ασίας (εκτός Ινδίας) είναι πιο ελκυστικές, ιδίως σε σχέση με τη Λατινική Αμερική.
Η σύσταση underweight βραχυπρόθεσμά στη Λατινική Αμερική οφείλεται στη σχετική της ασφάλεια από τους κινδύνους ανάπτυξης των ανεπτυγμένων αγορών και της Κίνας, ωστόσο θεωρούμε ότι η τάση υπεραπόδοσης της περιοχής θα αντιστραφεί μόλις υποχωρήσει η μεταβλητότητα των βασικών επιτοκίων», καταλήγει η Goldman Sachs.

www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης