Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Δεν θα τελειώσει σύντομα το sell off στη Wall Street... αλλά κάτι έχει αλλάξει

Goldman Sachs: Δεν θα τελειώσει σύντομα το sell off στη Wall Street... αλλά κάτι έχει αλλάξει
Οι πιθανότητες αύξησης του επιτοκίου της Fed τον Νοέμβριο έπεσαν και πάλι
Μετά την ευφορία της Τετάρτης, 28 Σεπτεμβρίου 2022, η Wall Street όχι μόνο επέστρεψε στην πτωτική της τροχιά, αλλά δεν μπόρεσε να αντιδράσει ούτε την ώρα που βρέθηκε στα πιο υπερπουλημένα εδάφη της.
Ως αποτέλεσμα, όσοι περίμεναν ότι η στροφή της Bank of England στο "προσωρινό QE" θα ήταν αρκετή για να ωθήσει τις μετοχές σε υψηλότερα επίπεδα για τουλάχιστον μερικές ακόμη ημέρες, - απογοητεύτηκαν αμέσως, καθώς οι μετοχές έπεσαν σχεδόν σε νέα χαμηλά επίπεδα του 2022...


.... σε ένα ευρύ, και υψηλού όγκου ξεπούλημα που παρέσυρε κάθε τομέα χαμηλότερα.


Οι πωλήσεις, οι οποίες για όλες τις προθέσεις και τους σκοπούς ώθησαν τις μετοχές σε χαμηλά επίπεδα του 2022 (και τα χαμηλότερα από τον Νοέμβριο του 2020), σήμαινε ότι οι τιμές των μετοχών είναι τώρα κάτω 7 από τις τελευταίες 8 ημέρες, με τη χθεσινή πτώση να εξαλείφει και με το παραπάνω όλα τα προχθεσινά κέρδη.

Αλλά σε αντίθεση με τις πρόσφατες πωλήσεις που οδηγήθηκαν κυρίως από την εκτίναξη των αποδόσεων, ή την άνοδο του δολαρίου, χτες δεν είδαμε τίποτα από τα δύο, καθώς οι αποδόσεις του 10ετούς ομολόγου σταθεροποιήθηκαν

... και ο δείκτης δολαρίου του Bloomberg υποχωρούσε όλη την ημέρα σε κάτι που διαφορετικά θα ήταν μια τεράστια ανακούφιση για τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου.

Ένας πιθανός λόγος για τη συνεχιζόμενη αδυναμία του δολαρίου: μετά από μια μέτρια προσπάθεια ανάκαμψης, οι πιθανότητες αύξησης του επιτοκίου της Fed τον Νοέμβριο έπεσαν και πάλι, και μετά την τιμολόγηση σχεδόν 90% των πιθανοτήτων για αύξηση 75 μονάδων βάσης τον Νοέμβριο, οι πιθανότητες έχουν επιστρέψει σε μόλις 63% και πέφτουν.

Αλλά ενώ το πετρέλαιο πράγματι απολάμβανε την πτώση του δολαρίου, αποφεύγοντας μια ακόμη μεγαλύτερη πτώση χάρη σε μια έκθεση του Reuters ότι ο ΟΠΕΚ+ θα μειώσει την παραγωγή κατά 500 χιλ.- 1εκατ. βαρέλια/ημέρα την επόμενη εβδομάδα...

... το ίδιο δεν μπορεί να ειπωθεί για τις αμερικανικές μετοχές προφανώς, καθώς αντί για τα μακροοικονομικά οι traders επικεντρώθηκαν σήμερα στα μικροοικονομικά, με την Apple να κατρακυλά για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, καταγράφοντας μια από τις μεγαλύτερες διολισθήσεις της τον τελευταίο χρόνο...

... αυτή τη φορά μετά από μια σπάνια υποβάθμιση από την BofA.

Η συνεχιζόμενη κατάρρευση της AAPL και άλλων τεχνολογικών ονομάτων έχει ωθήσει τον δείκτη τεχνολογίας της Goldman Sachs στα επίπεδα του Μαρτίου 2020 και πρόκειται να δοκιμάσει τη συγκεκριμένη στήριξη, φέρνοντας τον δείκτη πίσω στα επίπεδα του Δεκεμβρίου 2018.

Επιπλέον, η απόλυτη αποσύνθεση στην εταιρεία λιανικής πώλησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, Carmax, η οποία έχασε το ένα τέταρτο της κεφαλαιοποίησής της μέσα σε μία ημέρα μετά τα καταστροφικά κέρδη και τη δυσοίωνη αξιολόγηση του κλάδου, σίγουρα δεν βοήθησε το κλίμα των επενδυτών.

Σε κάθε περίπτωση, ό,τι και αν προκάλεσε το τελευταίο sell off, η Goldman εξήγησε ότι θα ακολουθήσουν πολύ περισσότερα.
Και ένα πράγμα είναι βέβαιο: οι μετοχές μπορούν να συνεχίσουν να καταρρέουν 10% κάθε μέρα στο διηνεκές και χάρη στο παράδοξο του Ζήνωνα, και πάλι δεν θα πιάσουν πάτο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης