Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

S&P: Επιβράδυνση στην τουρκική οικονομία το 2022, μόλις 1,7% η πραγματική ανάπτυξη

S&P: Επιβράδυνση στην τουρκική οικονομία το 2022, μόλις 1,7% η πραγματική ανάπτυξη
Έκθεση της S&P για την τουρκική οικονομία

Σοβαρή επιβράδυνση στην ανάπτυξη της τουρκικής οικονομίας αναμένει η Standard & Poor’s, αναμένοντας την πραγματική ανάπτυξη στο μόλις 1,7% για το σύνολο του τρέχοντος έτους.
Σε ό,τι αφορά στο ονομαστικό ΑΕΠ, η μεγέθυνση υπολογίζεται σε 5,2% φέτος, από 11,6% το 2021.
Η έκθεση του αμερικανικού οίκου αφορά επίσης την Πολωνία, τη Σαουδική Αραβία και τη Νότια Αφρική. Όπως σημειώνεται, η οικονομική δραστηριότητα σε πολλές βασικές αναδυόμενες οικονομίες της ΕΜΕΑ έχει εμφανώς επιβραδυνθεί και αναμένεται η επιδείνωση των γεωπολιτικών και χρηματοοικονομικών συνθηκών να επηρεάσει την ανάπτυξη κατά το υπόλοιπο του έτους και στις αρχές του 2023.
Υπάρχουν ορισμένα φωτεινά σημεία εν μέσω των γενικά δύσκολων περιφερειακών οικονομικών προοπτικών, συμπεριλαμβανομένων των πολύ ευνοϊκών όρων εμπορίου για τους εξαγωγείς ενέργειας και της ακμάζουσας τουριστικής περιόδου της Τουρκίας, η οποία είναι πιθανό να επεκταθεί το χειμώνα.
Οι απαντήσεις στη δημοσιονομική και νομισματική πολιτική θα διαφέρουν καθώς οι χώρες εξισορροπούν την ανάγκη μείωσης του πληθωρισμού και προστασίας των ροών κεφαλαίων, εν μέσω αυξανόμενων παγκόσμιων επιτοκίων, ενώ αντιμετωπίζουν επίσης επιδείνωση των προοπτικών παγκόσμιας και εγχώριας ανάπτυξης.
Αναλυτικά, οι οικονομικές προβλέψεις: 
Image
Image
Image
Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης