Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Κόντρα στο sell off των κρατικών ομολόγων οι JP Morgan, Citigroup και DoubleLine - Που τοποθετούνται;

Κόντρα στο sell off των κρατικών ομολόγων οι JP Morgan, Citigroup και DoubleLine - Που τοποθετούνται;
Οι προσδοκίες της αγοράς ότι ο πληθωρισμός θα υποχωρήσει τα επόμενα χρόνια καθιστούν τους κρατικούς τίτλους μια ελκυστική πρόταση
Το χειρότερο των τελευταίων δεκαετιών sell off ομολόγων που λαμβάνει χώρα το τελευταίο διάστημα φαίνεται να έχει τραβήξει την προσοχή όλο και περισσότερων επενδυτών.
Και η JPMorgan Asset Management βρίσκεται στο ολοένα και αυξανόμενο στρατόπεδο των ταύρων.
Τα μακροχρόνια κρατικά ομόλογα στις περισσότερες ανεπτυγμένες αγορές αρχίζουν να φαίνονται ελκυστικά δεδομένου ότι οι αποδόσεις βρίσκονται σε επίπεδα που παρατηρήθηκαν τελευταία φορά το 2010, σύμφωνα με τον Arjun Vij, διαχειριστή χρημάτων στην JPMorgan Asset.
Οι προσδοκίες της αγοράς ότι ο πληθωρισμός θα υποχωρήσει τα επόμενα χρόνια καθιστούν τους τίτλους μια ελκυστική πρόταση, είπε.
«Υπάρχει ένα αξιοπρεπές ποσό αξίας που έχει δημιουργηθεί - και είναι σαφώς φθηνό σε σχέση με την πρόσφατη ιστορία», είπε ο Vij.
«Αν έπρεπε να αρχίσουμε να προσθέτουμε ομόλογα σήμερα στις θέσεις μας, κάτι που το κάνουμε αργά, θα θέλαμε να αγοράσουμε όλο και περισσότερα».
1479279e18aa6b15b7ac61a001e9faf3.jpg
Στο ίδιο στρατόπεδο και οι DoubleLine και Citigroup

Εκτός του Vij, ο Jeffrey Gundlach της DoubleLine Capital και ο Steven Wieting της Citigroup, στοιχηματίζουν στα κρατικά ομόλογα με την πεποίθηση ότι η παγκόσμια οικονομία τελικά θα λυγίσει κάτω από το βάρος των επιθετικών αυξήσεων των επιτοκίων.
Όμως, καθώς οι μεγάλες κεντρικές τράπεζες δείχνουν ελάχιστη διάθεση να χαλαρώσουν τον ρυθμό της σύσφιξης, κινδυνεύουν να υποστούν μεγάλες απώλειες εάν τα στοιχήματα αποτύχουν.
Οι αποδόσεις των 10 ετών των ΗΠΑ αυξήθηκαν σχεδόν 80 μονάδες βάσης τον Σεπτέμβριο για να οδηγήσουν στη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο από το 2003.
Το παγκόσμιο sell off των ομολόγων επιταχύνθηκε αυτή την εβδομάδα καθώς το σχέδιο του Ηνωμένου Βασιλείου για μεγάλες φορολογικές περικοπές ενίσχυσε τους φόβους για περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων.

Κίνδυνος για τις αγορές

Μέχρι στιγμής, υπάρχουν ελάχιστα σημάδια ότι η αγορά πρόκειται να γυρίσει.
Ο Παγκόσμιος Συνολικός Δείκτης κρατικών και εταιρικών ομολόγων του Bloomberg έχει χάσει περισσότερο από 20% από τα τέλη Δεκεμβρίου καθώς διολίσθησε στην πρώτη bear market από την έναρξή του το 1990.
Τα ομόλογα που λήγουν σε περισσότερα από 10 χρόνια έχουν χάσει 33%.
Ο Vij σημειώνει ότι οι τίτλοι με μικρότερη διάρκεια μπορεί να είναι πιο επικίνδυνα, δεδομένου του τρόπου με τον οποίο οι αγορές τιμολογούν περαιτέρω απότομες αυξήσεις επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης