Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

DBRS: Επιβεβαιώνεται σε ΑΑΑ η ΕΕ, σταθερό παραμένει το trend

tags :
DBRS: Επιβεβαιώνεται σε ΑΑΑ η ΕΕ, σταθερό παραμένει το trend
Αμετάβλητες οι αξιολογήσεις της ΕΕ από τη DBRS Morningstar
Σε ΑΑΑ (ανώτατη) επιβεβαίωσε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης η DBRS Morningstar, χωρίς να μεταβάλει παράλληλα τις σταθερές προοπτικές επαναξιολόγησης 12μήνου (trend).
Το σταθερό trend αντανακλά τη δέσμευση και την ικανότητα των κρατών-μελών να υποστηρίξουν την ΕΕ, παρά το αυξανόμενο χρέος και τις νέες προκλήσεις που αντιμετωπίζει σχετικά με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ως απάντηση στο σοκ από τη νόσο του κορωνοϊού (COVID-19), η ισχυρή συνοχή των κρατών-μελών επέτρεψε στην Ένωση να εισαγάγει πολλά υποστηρικτικά μέτρα, συμπεριλαμβανομένου του προγράμματος NGEU. Οι νέες προκλήσεις, όπως η διαχείριση των Ουκρανών προσφύγων, οι κυρώσεις και η μείωση της ενεργειακής εξάρτησης από τη Ρωσία, δεν αναμένεται να αποδυναμώσουν τη συνοχή ή τη δέσμευση των κρατών-μελών.
Οι αξιολογήσεις της ΕΕ υποστηρίζονται από τη φερεγγυότητα των βασικών κρατών-μελών που έχουν βαθμολογηθεί με ΑΑΑ.
Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία προσθέτει προκλήσεις, αλλά η δέσμευση των κρατών στις υποχρεώσεις της ΕΕ αναμένεται να παραμείνει ισχυρή. Οι τρέχουσες προκλήσεις που απορρέουν από τη σύγκρουση στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων των κυρώσεων και του συνεχιζόμενου ενεργειακού σοκ, δοκιμάζουν τη συνοχή της ΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης