Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Η ενεργειακή κρίση ήρθε... για να μείνει - Energy Aspects: Δεν θα διαρκέσει μόνο έναν χειμώνα

Η ενεργειακή κρίση ήρθε... για να μείνει - Energy Aspects: Δεν θα διαρκέσει μόνο έναν χειμώνα

Οι διεθνείς αγορές πετρελαίου θα έρθουν αντιμέτωπες με ένα πολύ ασταθές δ' τρίμηνο το 2022

Σχετικά Άρθρα

Την εκτίμηση ότι η ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη θα μπορούσε να… επεκταθεί και στο 2023, εκφράζει αναλυτής της Energy Aspects Ltd, τη στιγμή που η περιοχή προσπαθεί να διαχειριστεί την αυξημένη ζήτηση και τη μειωμένη προσφορά που επιδεινώθηκε από τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία.
«Αυτή δεν είναι η υπόθεση ενός χειμώνα» είπε η Amrita Sen από την Energy Aspects μιλώντας στο Bloomberg. Σύμφωνα με την ίδια, η Ρωσία έπρεπε για να εξισορροπήσει την αγορά, όχι μόνο για τον επερχόμενο χειμώνα, αλλά πιθανώς και το επόμενο κρύο στα τέλη του επόμενου έτους.
Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ανέτρεψε τις ροές ενέργειας προκαλώντας αναταραχή στις παγκόσμιες αγορές, εκτοξεύοντας τις τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη με αποτέλεσμα χώρες όπως η Γερμανία να αναγκαστούν να λάβουν δραστικά μέτρα, όπως η κρατικοποίηση της Uniper. «Αναμένεται περαιτέρω αστάθεια στο πετρέλαιο το δ' τρίμηνο, λόγω παραγόντων όπως οι ανησυχίες για μια πιθανή ύφεση και τα lockdown στην Κίνα για τον Covid» είπε η Sen.
Η τιμή του αργού θα φτάσει στα 90 δολάρια βραχυπρόθεσμα πριν ανέλθει σε περίπου 120 δολάρια το βαρέλι μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, είπε η Sen. Ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς του πετρελαίου Brent ήταν κοντά στα 90 δολάρια την Παρασκευή, με τιμές σχεδόν 30% χαμηλότερες από το υψηλό του Ιουνίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης