Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Dimon (JP Morgan): Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει στην οικονομία - Αντιφατικά τα μηνύματα

Dimon (JP Morgan): Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει στην οικονομία - Αντιφατικά τα μηνύματα
«Η οικονομία των ΗΠΑ σήμερα είναι μια κλασική ιστορία δύο πόλεων», λέει ο Jamie Dimon
«Η οικονομία των ΗΠΑ σήμερα είναι μια κλασική ιστορία δύο πόλεων», δήλωσε ο Jamie Dimon, επικεφαλής της μεγαλύτερης τράπεζας των ΗΠΑ, της JPMorgan.
«Υπάρχουν αντίθετοι άνεμοι και ουραίοι άνεμοι, καθιστώντας δύσκολη την πρόβλεψη του μέλλοντος».
Οι παρατηρήσεις του Dimon αναφέρουν τις ισχυρές καταναλωτικές δαπάνες, τις «άφθονες θέσεις εργασίας» που συνεχίζουν να εκπλήσσουν προς τα πάνω και τις υγιείς επιχειρήσεις, ενώ τονίζουν επίσης τον αυξημένο πληθωρισμό που έχει διαβρώσει τα εισοδήματα των εργαζομένων, τις ανισορροπίες της εφοδιαστικής αλυσίδας, τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία και την ταχεία ποσοτική σύσφιξη.
"Ενώ αυτά τα σύννεφα καταιγίδας εμφανίζονται στον ορίζοντα, ακόμη και οι καλύτεροι και πιο έξυπνοι οικονομολόγοι διχάζονται ως προς το αν θα μπορούσαν να εξελιχθούν σε μια μεγάλη οικονομική καταιγίδα ή σε κάτι πολύ λιγότερο σοβαρό", δήλωσε ο Dimon.

Υψηλές οι κεφαλαιακές απαιτήσεις

Ο Dimon αναφέρθηκε και για τα εμπόδια που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους.
Ο ίδιος έθιξε τις υψηλότερες κεφαλαιακές απαιτήσεις και το άθροισμα των ρευστών κεφαλαίων που καλούνται από τις ρυθμιστικές αρχές να κατέχουν για να διασφαλίσουν ότι η πλειονότητα των συμμετοχών των τραπεζών δεν αποτελείται από επενδύσεις που αυξάνουν τον κίνδυνο χρεοκοπίας.
«Αυτό είναι κακό για την Αμερική», δήλωσε, «καθώς μειονεκτεί στις ρυθμιζόμενες τράπεζες ακριβώς τη λάθος στιγμή, προκαλώντας τους περιορισμούς κεφαλαίων και μειώνοντας την ανάπτυξη σε τομείς όπως ο δανεισμός, καθώς η χώρα μπαίνει σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης