Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bank of America: Τα δύο γραφήματα που δείχνουν πως τα χειρότερα για τις μετοχές στις ΗΠΑ έρχονται

Bank of America: Τα δύο γραφήματα που δείχνουν πως τα χειρότερα για τις μετοχές στις ΗΠΑ έρχονται
Ο κυλιόμενος μέσος όρος των τελευταίων 200 ημερών δείχνει ότι ο S&P 500 επιστρέφει σε πτωτική πορεία

Σύμφωνα με την «προϊστορία», ο Σεπτέμβριος ανέκαθεν ήταν δύσκολος μήνας για τις μετοχές των ΗΠΑ.
Ωστόσο, με τους βασικούς δείκτες αναφοράς να σημειώνουν ήδη απώλειες άνω του 2%, «συντρέχουν λόγοι να υποψιαζόμαστε ότι μπορεί να υπάρξει περισσότερος πόνος» αναφέρει η Bank of America - ειδικά από τη στιγμή που η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται να προχωρήσει σε άλλη μία μεγάλη επιτοκιακή αύξηση στην επόμενη συνεδρίαση πολιτικής.
Στην πραγματικότητα, ο αναλυτής της BofA, Stephen Suttmeier, επεσήμανε σε πρόσφατο ενημερωτικό σημείωμα ότι «τα δεδομένα που συνδέονται με την εποχικότητα, από το 1928, δείχνουν ότι οι τελευταίες δέκα ημέρες τείνουν να είναι πιο οδυνηρές για τις μετοχές από τις πρώτες δέκα ημέρες για κάθε μήνα εκτός του Δεκεμβρίου».
Επιπλέον, «Ο Σεπτέμβριος είναι ο μοναδικός μήνας με αρνητικό μέσο όρο και αποδόσεις (σε σχέση με την πρώτη και τις τελευταίες 10 συνεδριάσεις του μήνα)».
im-626304.jpg
Ο Suttmeier το απέδειξε σε γράφημά του που δείχνει ότι ο δείκτης S&P 500 σημειώνει μέση πτώση άνω του 1% κατά τις τελευταίες δέκα ημέρες διαπραγμάτευσης του μήνα.
Μάλιστα, στην προσπάθεια να προσφέρει ακόμη πιο εμπεριστατωμένη ανάλυση, ο Suttmeier μοιράστηκε δεύτερο γράφημα, που δείχνει τη μέση απόδοση κάθε ημέρα του μήνα.
im-626320_1.jpg
Στο δεύτερο μισό του Σεπτεμβρίου ξεχωρίζει κάτι που μοιάζει με μια αδιάκοπη κόκκινη θάλασσα.
Στο σημείωμά του, ο αναλυτής τόνισε επίσης μια σειρά από άλλους παράγοντες που δεν προοιωνίζονται ευχάριστα για τις μετοχές καθώς κινούμαστε προς το β’ εξάμηνο του Σεπτεμβρίου.
Ειδικότερα, ο κυλιόμενος μέσος όρος των τελευταίων 200 ημερών δείχνει ότι ο S&P 500 επιστρέφει σε πτωτική πορεία.
Και αν ο S&P 500 δει μια σημαντική διόρθωση κάτω από τις 3.900 -κάτι που θα μπορούσε να συμβεί εάν οι μετοχές κλείσουν ξανά κάτω από αυτό το επίπεδο τη Δευτέρα- τα επόμενα επίπεδα στήριξης είναι πολύ πιο κοντά στα χαμηλά του Ιουνίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης