Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Οι 5 μετοχές που συστήνουν οι κορυφαίοι αναλυτές της TipRanks, ενόψει της κρίσης του χειμώνα

Οι 5 μετοχές που συστήνουν οι κορυφαίοι αναλυτές της TipRanks, ενόψει της κρίσης του χειμώνα
Η TipRanks είναι μια πλατφόρμα που κατατάσσει τους αναλυτές με βάση το ιστορικό της απόδοσής τους
Οι προοπτικές της αγοράς γίνονται ολοένα και πιο αβέβαιες, δεδομένου του επίμονου πληθωρισμού και της επιβράδυνσης της οικονομίας.
Σε αυτό το πλαίσιο, οι επενδυτές πρέπει να κοιτάξουν πέρα ​​από την τρέχουσα αναταραχή καθώς επιλέγουν τις επενδύσεις τους.
Για το σκοπό αυτό, ακολουθούν πέντε μετοχές που επιλέχθηκαν από κορυφαίους επαγγελματίες της Wall Street, σύμφωνα με την TipRanks, μια πλατφόρμα που κατατάσσει τους αναλυτές με βάση το ιστορικό της απόδοσής τους.

Apple

Η Apple δεν χρειάζεται συστάσεις.
Η κατασκευάστρια εταιρεία των iPhone έχει νικήσει όλες τις πιθανότητες και βρίσκεται μπροστά με συναρπαστικές κυκλοφορίες προϊόντων.
Στις 7 Σεπτεμβρίου, η εταιρεία πραγματοποίησε τη μεγάλη φθινοπωρινή της εκδήλωση, όπου παρουσίασε την πολυαναμενόμενη σειρά iPhone 14, μαζί με τα Apple Watches και τα AirPods.
Μετά την εκδήλωση, ο αναλυτής της Monness Crespi Hardt, Brian White, δήλωσε ότι οι εισαγωγές προϊόντων ενίσχυσαν «ένα χαρτοφυλάκιο που δεν ήταν ποτέ ισχυρότερο και μια πλατφόρμα πιο πανταχού παρούσα».
Ο White επέστησε την προσοχή ότι το δύσκολο μακρο-περιβάλλον μπορεί να κάνει τους καταναλωτές να διστάζουν σε μια νέα αγορά smartphone.
Ωστόσο, τον ενθάρρυνε το γεγονός ότι η εταιρεία δεν αύξησε τις τιμές των smartphone iPhone 14.
Ο White σημειώνει ότι τα τρέχοντα κέρδη της Apple από την τιμή προς τα κέρδη είναι πάνω από το μέσο όρο των τελευταίων ετών.
Ωστόσο, εξετάζοντας το μακροπρόθεσμο επιχειρηματικό μοντέλο, ο αναλυτής ήταν αισιόδοξος για το μοντέλο της Apple.
Η ισχυρή επιχείρηση έχει δημιουργήσει μια σταθερή βάση εμπιστοσύνης των καταναλωτών.
Ο αναλυτής, ο οποίος βρίσκεται στην 470η θέση μεταξύ σχεδόν 8.000 αναλυτών που παρακολουθούνται στο TipRanks, όρισε μια βαθμολογία αγοράς στη μετοχή Apple, με τιμή στόχο στα 174 δολάρια.
Ο White έχει ιστορικό επιτυχίας 57% στις αξιολογήσεις του, με κάθε βαθμολογία να δημιουργεί μέσες αποδόσεις 11%.

EQT Corporation

Η αυξανόμενη ζήτηση για φυσικό αέριο ως πηγή ενέργειας οδηγεί την ανάπτυξη της EQT Corporation (EQT).
Η εταιρεία σύναψε πρόσφατα συμφωνία για την απόκτηση της παραγωγού σχιστόλιθου Tug Hill.
Μετά την είδηση, ο αναλυτής της RBC Capital Markets, Scott Hanold, επανέλαβε τη σύσταση αγοράς για τη μετοχή EQT, με τιμή στόχο στα 57 δολάρια.
«Τα πρόσφατα σχόλια της διοίκησης κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης του 2ου τριμήνου του 22ου τόνισαν ότι οι εξαγορές πρέπει να είναι πιο συναρπαστικές από την επαναγορά των μετοχών της και επίσης να συμβάλλουν στην ποιότητα του ενεργητικού, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης του εταιρικού νεκρού σημείου.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του αναλυτή, η εξαγορά της Tug Hill μπορεί να ανεβάσει τις ελεύθερες ταμειακές ροές της EQT στα 6 δισεκατομμύρια δολάρια το 2023 και επίσης να αυξήσει τα κέρδη ανά μετοχή κατά 10% έως 15%.
Το πρόσθετο FCF μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μεγαλύτερη κίνηση σε επαναγορές μετοχών, αλλά ο Hanold πιστεύει ότι η εταιρεία είναι πιο πιθανό να το χρησιμοποιήσει για να μειώσει το χρέος της.
«Πιστεύουμε ότι οι μετοχές της EQT θα πρέπει να έχουν καλύτερη απόδοση από τις αντίστοιχες τους επόμενους 12 μήνες.
Η EQT βρίσκεται σε καλή θέση για μια μεγάλη βάση περιουσιακών στοιχείων που επικεντρώνεται στη λεκάνη των Απαλαχίων», δήλωσε ο Hanold, ο οποίος κατατάσσεται στο Νο. 14 μεταξύ σχεδόν 8.000 αναλυτών που ακολουθούνται στο TipRanks.
Συνολικά, το 66% των αξιολογήσεων της Hanold έχουν αποφέρει επιτυχώς 30,9% αποδόσεις κατά μέσο όρο.

Devon Energy

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η εταιρεία συνήψε συνεργασία υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) με την Delfin Midstream.
Η συμφωνία περιλαμβάνει συμφωνία μεταξύ των δύο μερών για μακροπρόθεσμη ικανότητα υγροποίησης (1 εκατομμύριο τόνους ετησίως) στο πρώτο πλωτό πλοίο LNG της Delfin, με δυνατότητα προσθήκης άλλου 1 Mtpa στο πρώτο έργο ή σε μελλοντικά πλοία.
Μετά την ανακοίνωση, ο αναλυτής της Mizuho Securities Vincent Lovaglio εμφανίστηκε ανοδικός για τις προοπτικές της συμφωνίας, επαναλαμβάνοντας τη σύσταση αγοράς για την εταιρεία με στόχο τιμής 91 δολάρια.
Ο αναλυτής πιστεύει ότι «η επένδυση μπορεί να συνδέσει το φυσικό αέριο Permian σε χαμηλή τιμή, με κορυφαίες παγκόσμιες αγορές, χρησιμοποιώντας την υπερβολική ελεύθερη ταμειακή ροή σήμερα για να μετατρέψει ένα asset που κάποτε θεωρούσε δυνητικό παθητικό σε περιουσιακό στοιχείο».
Επιπλέον, η συμφωνία θα μπορούσε να ενισχύσει το ετήσιο μέρισμα της Devon κατά περίπου 30%.
Ο Lovaglio κατατάσσεται στο Νο. 1 μεταξύ σχεδόν 8.000 αναλυτών στο TipRanks.
Σημειωτέον, το 91% των αξιολογήσεών του ήταν επιτυχείς, με κάθε βαθμολογία να δίνει μέσες αποδόσεις 46,2%.

Broadcom

Ο κατασκευαστής εξαρτημάτων ημιαγωγών Broadcom επικεντρώνεται πρόσφατα στην ενσωμάτωση λογισμικού υψηλού περιθωρίου στο χαρτοφυλάκιο προϊόντων του με τη βοήθεια οργανικών προσπαθειών καθώς και στρατηγικών εξαγορών.
Ως εκ τούτου, η εξαγορά της εταιρείας λογισμικού εικονικοποίησης VMware από την Broadcom τράβηξε την προσοχή αρκετών αναλυτών.
Ο αναλυτής της Mizuho, ​​Vijay Rakesh, ήταν ένας από αυτούς που ήταν αισιόδοξοι για την απόκτηση.
«Με τη VMware, πιστεύουμε ότι η AVGO θα μπορούσε να ακολουθήσει μια στρατηγική παρόμοια με τη Symantec-CA όπου διατήρησε βασικά περιουσιακά στοιχεία και εκχώρησε ορισμένες αγορές χαμηλού όγκου», είπε, υπογραμμίζοντας την εστίαση της εταιρείας στην ανάπτυξη υψηλότερου περιθωρίου.
Ο αναλυτής πιστεύει ότι η εξαγορά θα οδηγήσει σημαντικά τα κέρδη ανά μετοχή της Broadcom.
Ο αναλυτής πιστεύει ότι οι μετοχές της εταιρείας μπορούν να φτάσουν στην τιμή των 793 δολαρίων και επανέλαβε μια αξιολόγηση αγοράς για τη μετοχή.
Η ισχυρή θέση της αγοράς σε πολλούς τομείς, η λειτουργική μόχλευση και η εστίαση σε εξαγορές που ενισχύουν τα περιθώρια κέρδους της κάνουν τον Rakesh να πιστεύει στις δυνατότητες ξεκλειδώματος της αξίας της.
Κατατάχθηκε στο Νο. 128 μεταξύ περίπου 8.000 αναλυτών στο TipRanks, ο Rakesh είχε επιτυχία με το 57% των αξιολογήσεών του.
Επιπλέον, κάθε βαθμολογία του έχει αποφέρει 20,2% κατά μέσο όρο.

Nvidia

Μια άλλη από τις κορυφαίες επιλογές του Vijay Rakesh για αυτή τη σεζόν είναι η Nvidia.
Η εταιρεία βρέθηκε πρόσφατα στο προσκήνιο καθώς οδήγησε σε έσοδα 400 εκατομμυρίων δολαρίων το τρίτο τρίμηνο λόγω των περιορισμών των ΗΠΑ στις πωλήσεις τσιπ τεχνητής νοημοσύνης υψηλής απόδοσης στην Κίνα.
Αφού μίλησε με κορυφαίους αξιωματούχους της Nvidia, ο Rakesh εμφανίστηκε ανοδικός στην Nvidia, επαναλαμβάνοντας μια αξιολόγηση αγοράς για τη μετοχή με στόχο τιμής 225 δολάρια.
Η τεχνητή νοημοσύνη είναι πιθανό να προσφέρει μια βασική ευκαιρία κοσμικής ανάπτυξης, ανθεκτική σε μακροοικονομικούς κινδύνους στην εταιρεία, ανέφερε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης