Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Απαισιόδοξια για Κίνα - Υποβάθμιση προβλέψεων για ανάπτυξη από UBS - Στο 2,7% το 2022

Απαισιόδοξια για Κίνα - Υποβάθμιση προβλέψεων για ανάπτυξη από UBS - Στο 2,7% το 2022

Οι αναλυτές αναμένουν και περαιτέρω αποδυνάμωση για το γουάν έναντι του δολαρίου

Σχετικά Άρθρα

Απαισιόδοξοι παραμένουν οι επενδυτές για την οικονομία της Κίνας, παρά τα θετικά μηνύματα από τις λιανικές πωλήσεις και τη βιομηχανική παραγωγή την περασμένη εβδομάδα.
Ειδικότερα, η UBS υποβάθμισε τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη από 3% σε 2,7% για το 2022 και σε 4,6% (από 5,4%) για το 2023.
«Ενώ κάποια από τα τρέχοντα μέτρα στήριξης θα αποφέρουν περισσότερους καρπούς το δ' τρίμηνο, η κατάσταση του Covid πιθανότατα θα παραμείνει δύσκολη τον χειμώνα και τις αρχές του 2023 και η αύξηση των εξαγωγών αναμένεται να επιβραδυνθεί» αναφέρεται σε ενημερωτικό σημείωμα της UBS. Οι αναλυτές προσθέτουν ότι η αναθεωρημένη πρόβλεψη για το 2023 εξακολουθεί να βασίζεται σε ένα σενάριο όπου η αγορά ακινήτων θα σταθεροποιηθεί σύντομα και οι περιορισμοί του Covid θα χαλαρώσουν από τον Μάρτιο και μετά.
Αλλά αυτοί οι περιορισμοί έχουν επιβαρύνει το επενδυτικό κλίμα και αυτό είναι απίθανο να ανακάμψει σύντομα, δήλωσε στο CNBC η Mattie Bekink από την Economist Intelligence Corporate Network.
Σχολιάζοντας τα σποραδικά περιφερειακά lockdown σε ολόκληρη την Κίνα, η ίδια είπε πως «είναι ένα είδος ασφυξίας για την οικονομία της Κίνας αυτή τη στιγμή».

Περαιτέρω αποδυνάμωση για το γουάν

Την ίδια στιγμή, οι οικονομολόγοι αναμένουν ότι το νόμισμα της Κίνας θα συνεχίσει να αποδυναμώνεται.
«Αναμένουμε ότι η αδυναμία του κινεζικού νομίσματος θα συνεχιστεί βραχυπρόθεσμα, υποστηριζόμενο εν μέρει από την ευρεία ισχύ του δολαρίου», ανέφεραν σε ενημερωτικό σημείωμα οι οικονομολόγοι της Goldman Sachs, προσθέτοντας ότι το επόμενο βασικό επίπεδο για παρακολούθηση είναι το 7,20, το οποίο δοκιμάστηκε τελευταία φορά τον Μάιο του 2020.
Οι οικονομολόγοι της UBS προβλέπουν επίσης ότι το γουάν θα αποδυναμωθεί περαιτέρω έναντι του δολαρίου, δεδομένης της «αποκλίνουσας τροχιάς της νομισματικής πολιτικής ΗΠΑ-Κίνας και της επιβράδυνσης των κινεζικών εξαγωγών». Ο Wang της UBS βλέπει ότι την ισοτιμία δολαρίου/γουάν να διαπραγματεύεται περίπου στο 7,15 μέχρι το τέλος του 2022.

ww.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης