Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan: Κόντρα στις προσδοκίες, πιο πιθανή μια «ήπια προσγείωση» στις ΗΠΑ

tags :
JP Morgan: Κόντρα στις προσδοκίες, πιο πιθανή μια «ήπια προσγείωση» στις ΗΠΑ
Η JP Morgan υποστηρίζει ότι μια σταδιακή πτώση του πληθωρισμού θα είναι θετική για τις κυκλικές μετοχές και τις εταιρείες μικρής κεφαλαιοποίησης.

Κόντρα στις προσδοκίες, περισσότερο πιθανό είναι το σενάριο μιας «ήπιας προσγείωσης», από ό,τι αυτό μιας βαθιάς ύφεσης, στην παγκόσμια οικονομία, σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα της JP Morgan…
Πιο συγκεκριμένα, βάσει των πρόσφατων δεδομένων σε σχέση με τον πληθωρισμό και την αύξηση των μισθών, η ανάκαμψη της μεγέθυνσης και η σταθεροποίηση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης υποδηλώνουν πως ο κόσμος θα αποφύγει την ύφεση, όπως οι υποστηρίζουν οι αναλυτές της τράπεζας Marko Kolanovic και Nikolaos Panigirtzoglou.
Μάλιστα, όπως λένε, οι αγορές θα ωφεληθούν από τη δημοσιονομική χαλάρωση στην Κίνα, τα ενεργειακά πακέτα ελάφρυνσης στην Ευρώπη, αλλά και από την απαισιοδοξία που μοιράζονται οι επενδυτές.
«Τα οικονομικά δεδομένα και η τοποθέτηση των επενδυτών είναι πιο σημαντικοί παράγοντες για την απόδοση των assets από τη ρητορική της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ», έγραψαν οι αναλυτές. «Συνιστούμε ανάληψη κινδύνου».
Σημειώνεται πως το θετικό κλίμα έχει επιστρέψει στις αγορές τις τελευταίες ημέρες εν μέσω ελπίδων ότι ο πληθωρισμός μπορεί να έχει κορυφωθεί, τουλάχιστον στις ΗΠΑ.
Τη Δευτέρα, ο δείκτης MSCI AC World σημείωσε την καλύτερη επίδοσή του από τον Μάιο, με τους traders να έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή.
Η JP Morgan υποστηρίζει ότι μια σταδιακή πτώση του πληθωρισμού θα είναι θετική για τις κυκλικές μετοχές και τις εταιρείες μικρής κεφαλαιοποίησης, τις οποίες προτιμά μαζί με τις αναδυόμενες αγορές και τις κινεζικές μετοχές έναντι των «ακριβών» αμυντικών «χαρτιών».
Υποστηρίζει δε αγορά στην πτώση και διατηρεί επιθετική σύσταση «Overweight» για τα εμπορεύματα.
«Υποστηρίζουμε ότι ο πληθωρισμός θα μειωθεί καθώς οι στρεβλώσεις εξασθενούν και η Fed αντέδρασε υπερβολικά με επιτοκιακή αύξηση 75 μ.β.» αναφέρει η JP Morgan. «Πιθανότατα θα δούμε μια περιστροφή της Fed, η οποία θα αποδειχθεί θετική για τα κυκλικά περιουσιακά στοιχεία».
Οι αναλυτές της τράπεζας είναι θετικοί για το δολάριο και αναμένουν ότι οι καμπύλες αποδόσεων των αμερικανικών και ευρωπαϊκών ομολόγων θα επιπεδωθούν.
Τέλος, λέει, η αύξηση των κερδών «θα μπορούσε να εκπλήξει ανοδικά, επειδή έχει επικρατήσει πολλή απαισιοδοξία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης